OBVESTILO O UPORABI PIŠKOTKOV

To obvestilo je podano v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1), ki ureja pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje podatkov ali dostop do podatkov, shranjenih na vašem računalniku ali mobilni napravi.

 

KAJ SO PIŠKOTKI

Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki jih spletne strani uporabljajo zato, da so izkušnje uporabnikov bolj učinkovite.

Po zakonu lahko piškotke na vaši napravi shranjujemo v primeru, ko so nujno potrebni za delovanje strani. Za vse druge vrste piškotkov potrebujemo vaše dovoljenje.

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se ob obisku spletne strani prenesejo na vaš računalnik ali mobilno napravo. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko po želji omeji ali onemogoči shranjevanje piškotkov.

Piškotki običajno vsebujejo:

  • ime strežnika, s katerega je bil poslan piškotek,
  • življenjsko dobo piškotka,
  • vrednost, ki je običajno neko naključno generirano edinstveno število.

 

KATERE PIŠKOTKE UPORABLJAMO?

Skupina 1: So ključni in brez njih stran ne bo delovala, kot bi morala. Nastavijo se, ko oddate obrazec, se prijavite ali opravite kakršno koli interakcijo s spletno stranjo. Za te piškotke nam ni treba dobiti vaše privolitve.
Skupina 2: Z njimi analiziramo promet na strani, da lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletne strani se strinjate z namestitvijo na vaš računalnik.
Skupina 3: Piškotki naših partnerskih storitev, kot so Facebook idr. Če se z uporabo ne strinjate, piškotkov ne bomo nastavili, lahko pa se zgodi, da nekatere zanimive funkcije spletne strani zato ne bodo na voljo.

Nastsavitve piškotkov lahko vedno spreminjate desno spodaj v zavihku Zasebnost & Piškotki.

 

Tabela piškotkov, ki jih uporabljamo:

Storitev Ime piškotka (doba hranjenja v brskalniku) Opis
Spletna stran CookieConsent (1 leto) Ti piškotki so pomembni za delovanje spletne strani in bodo vedno prisotni.
Piškotki storitve YouTube yt-remote-cast-installed (do konca seje), yt-remote-fast-check-period (do konca seje), yt-remote-session-app (do konca seje), yt-remote-session-name (do konca seje), yt-remote-connected-devices (trajni), yt-remote-device-id (trajni), yt-remote-device-id (180 dni), VISITOR_INFO1_LIVE (180 dni), GPS (180 dni), YSC (do konca seje), PREF (do konca seje), yt.innertube::nextId (trajni), yt.innertube::requests (trajni) Na spletno stran so umeščeni videoposnetki storitve YouTube v tako imenovanem načinu s poostreno zasebnostjo. Ta način ne nastavi nobenega piškotka, dokler ne pritisnete gumba za predvajanje. Ko začnete predvajati posnetek, lahko YouTube nastavi piškotek, vendar podatki ne razkrivajo vaše zasebnosti.
Google Analytics _ga (2 leti), _gat (10 min), _git (do konca seje) Ti piškotki so namenjeni zbiranju informacij o uporabi spletne strani. Omogočajo nam analizo obiska, s katero lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Podatki se zbirajo v anonimni obliki.
NovicePrijava na novice o potovanjih