OBVESTILO O UPORABI PIŠKOTKOV

To obvestilo je podano v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1), ki ureja pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje podatkov ali dostop do podatkov, shranjenih na vašem računalniku ali mobilni napravi.

 

KAJ SO PIŠKOTKI

Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki jih spletne strani uporabljajo zato, da so izkušnje uporabnikov bolj učinkovite.

Po zakonu lahko piškotke na vaši napravi shranjujemo v primeru, ko so nujno potrebni za delovanje strani. Za vse druge vrste piškotkov potrebujemo vaše dovoljenje.

 

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se ob obisku spletne strani prenesejo na vaš računalnik ali mobilno napravo. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko po želji omeji ali onemogoči shranjevanje piškotkov.

 

Piškotki običajno vsebujejo:

  • ime strežnika, s katerega je bil poslan piškotek,
  • življenjsko dobo piškotka,
  • vrednost, ki je običajno
  • neko naključno generirano edinstveno število.

KATERE PIŠKOTKE UPORABLJAMO?

Skupina 1: So ključni in brez njih stran ne bo delovala, kot bi morala. Nastavijo se, ko oddate obrazec, se prijavite ali opravite kakršno koli interakcijo s spletno stranjo. Za te piškotke nam ni treba dobiti vaše privolitve.

 

Skupina 2: Z njimi analiziramo promet na strani, da lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletne strani se strinjate z namestitvijo na vaš računalnik.

 

Skupina 3: Piškotki naših partnerskih storitev, kot so Facebook idr. Če se z uporabo ne strinjate, piškotkov ne bomo nastavili, lahko pa se zgodi, da nekatere zanimive funkcije spletne strani zato ne bodo na voljo.

 

Nastavitve piškotkov lahko vedno spreminjate desno spodaj v zavihku Zasebnost & Piškotki.

 

 

 

Tabela piškotkov, ki jih uporabljamo:

Ime Namen Trajanje Domena
wordpress_test_cookie Preverjanje nastavitev piškotkov Sejni zletalomnapoti.si
__gads Služi za namene, kot je merjenje interakcij z oglasi na domeni in preprečevanje, da bi se vam isti oglasi prikazovali prevečkrat. 1 leto Google DoubleClick
_ga statistika ogledov spletne strani 2 leti Google Analytics
_hjid, _hjTLDTest za shranjevanje edinstvenega ID-ja uporabnika 2 leti Hotjar
_fbp shranjevanje in sledenje obiskov na spletnih mestih 2 meseca Facebook