5 najbolj priljubljenih destinacij, ki si jih mladoporočenci izberejo za svoje poročno potovanje.

Vsem je skupno, da slovijo po čudovitih plažah, palmah in romantičnem vzdušju. Ne glede katero destinacijo izberete, prav na vsaki boste zagotovo skreirali spomine, ki bodo trajali za vedno.

MALDIVI

Zakaj spada med 5 najbolj priljubljenih destinacij za poročno potovanje?
Maldivi so med najbolj priljubljenimi destinacijami za poročno potovanje prav zaradi svoje sanjske podobe. Sredi Indijskega oceana vas čakajo bele peščene plaže, mogočne palme, turkizno morje, koralni grebeni z bogatim podvodnim svetom in toplo tropsko podnebje.

Najboljši čas potovanja
Čeprav je potovanje na Maldive mogoče skozi celo leto, je najboljši čas za potovanje od novembra do aprila. Med majem in novembrom je na Maldivih monsunsko obdobje, kar pomeni, da lahko del dneva tudi dežuje, a gre za kratke nalive, po katerih zopet posije sonce.

Cene potovanja
Za letalsko karto in namestitev se cene gibljejo od 900€ na osebo, odvisno od odhodnega letališča, termina potovanja, kakovosti namestitve in izbire otoka. Najdražji termin potovanja je v obdobju novega leta.

Za koga je ta destinacija primerna?
Za mladoporočence, ki ste vedno sanjali o pravljičnem sprehodu po belih peščenih plažah, o romantični večerji ob sončnem zahodu tik ob turkiznem morju, o opazovanju delfinov in plavanju z mantami, o podvodnem ogledu pisanih koral in jatah raznobarvnih ribic ter umirjenem potovanju samo za vaju.

Zanimivost
Maldivi slovijo po kristalno čisti vodi, kjer je vidljivost pod vodo kar 30m, zato je pravi raj tako za potapljanje kot snorklanje (potapljanje z masko in dihalno cev). Koralni grebeni in atoli gostijo več kot 700 vrst rib, na odprtem morju pa lahko vidite morske pse, kite in mante.

5 najbolj priljubljenih destinacij za poročno potovanje

SEJŠELI

Zakaj spadajo med 5 najbolj priljubljenih destinacij za poročno potovanje?
Sejšeli veljajo za eno najbolj sanjskih in luksuznih destinacij in slovijo po najlepših plažah na svetu. Otočje Sejšelov je sestavljeno iz nekaj več kot 100 otokov, a najbolj pogosto so obiskani Mahé, kjer je tudi letališče, ter sosednja Praslin in La Digue. Ne glede na to, za kateri otok se odločite, Sejšeli vas bodo enostavno očarali.

Najboljši čas potovanja
Na Sejšele je možno potovati kadarkoli, a najbolj primeren čas je aprila, maja, oktobra in novembra, ko je vreme suho in ne prevroče. Med junijem in septembrom je še vedno suho, temperature pa nekoliko nižje, med 24 in 32 stopinjami. Med decembrom in marcem je najtoplejše obdobje, a zaradi severozahodnega vetra tudi vlažno ozračje. Možnih je več padavin, to pa pomeni le vročinske nevihte ali nekajurne padavine, nato pa znova posije sonce.

Cene potovanja
Za letalsko karto in namestitev se cene gibljejo od 1.200€ na osebo, odvisno od odhodnega letališča, termina potovanja in kakovosti namestitve. Najdražji termin potovanja je v obdobju novega leta.

Za koga je ta destinacija primerna?
Za mladoporočence, ki si želite umirjenega potovanja s poležavanjem na belem pesku pod palmo, sprehodov ob kristalno čistem morju in med granitnimi balvani in plavanjem z morskimi želvami. Sejšeli nudijo ogromno možnosti raziskovanja otoka po urejenih pohodniških poteh ter občudovanje raznovrstnosti živalskega in rastlinskega sveta. Na Sejšelih živijo precej redke kopenske sejšelske želve, ki so ene izmed največjih želv na svetu.

Zanimivost
Sejšeli so znani po sejšelskem pivu. Svetlo pivo se pije predvsem čez dan, temno pa zvečer na plažah.

5 najbolj priljubljenih destinacij za poročno potovanje

MAURITIUS

Zakaj spada med 5 najbolj priljubljenih destinacij za poročno potovanje?
Mauritius leži ob obali Afrike v jugozahodnem Indijskem oceanu, okrog 900 kilometrov vzhodno od Madagaskarja. Je otok peščenih plaž, koralnih grebenov, bujnega tropskega gozda, vulkanskih gora in plantaž vanilije, sladkornega trsa, čajevca in kokosov. Predvsem pa otok prijaznih in nasmejanih domačinov. Mark Twain je nekoč zapisal: »Najprej je bil ustvarjen Mauritius, po njegovi podobi pa nato še nebesa.«

Najboljši čas potovanja
Na Mauritius lahko potujete skoraj kadarkoli v letu. A če bi morali izbrati najbolj idealen mesec za potovanje, bi bil to zagotovo oktober, saj je ravno na prehodu od suhega v deževno obdobje. Suho zimsko obdobje traja od maja do oktobra in velja za višek sezone, le v mesecu juliju in avgustu se izogibajte vzhodni obali, kjer je zelo vetrovno. Njihovo poletno in bolj vlažno obdobje traja od novembra do aprila, z viškom ciklona od januarja do marca, ko je zaradi večje količine padavin edino obdobje, ko potovanje na Mauritius ni najbolj priporočjivo.

Cene potovanja
Za letalsko karto in namestitev se cene gibljejo od 900€ na osebo, odvisno od odhodnega letališča, termina potovanja in kakovosti namestitve. Najdražji termin potovanja je v obdobju novega leta, cene namestitev pa rahlo narastejo tudi oktobra.

Za koga je ta destinacija primerna?
Za mladoporočence, ki si želite kombinacijo popolne sprostitve in aktivnosti. Izbirali boste lahko med 330 kilometri peščenih plaž, zaplavali v kristalno čistem morju in se potapljali med pisanimi koralnimi grebeni. Ko si boste zaželeli raziskovanja, pa vas čaka eden največjih botaničnih vrtov Pamplemousses, slapovi Tamarin na jugozahodu otoka, narodni park v osrednjem višavju s sotesko Black River, obisk želv velikank ter obisk slikovite vasice Chamarel in barvitih sipin Seven-Coloured Earth.

Zanimivost
Mauritius je otok prave mešanice kultur, kar se odraža tudi v kulinariki. Tu boste srečali potomce črnskih sužnjev, evropskih kolonizatorjev, Indijce, Kitajce in številne druge priseljence. Prav vsi pa živijo v harmoniji, brez obsojanj in v spoštovanju različnih verovanj.

5 najbolj priljubljenih destinacij za poročno potovanje

BALI

Zakaj spada med 5 najbolj priljubljenih destinacij za poročno potovanje?
Slikovit otok Indonezijskega arhipelaga, z obiljem barv, vonjav, zvokov in okusov. Občutek harmonije dopolnjujejo čutne plesne predstave in naravne lepote. Le malo krajev na svetu slavi življenje s takim zanosom.

Najboljši čas potovanja
Bali ima suho in deževno obdobje. Suho obdobje traja od aprila do oktobra z viškom sezone od junija do avgusta, deževno pa od novembra do marca.

Cene potovanja
Za letalsko karto in namestitev se cene gibljejo od 700€ na osebo, odvisno od odhodnega letališča, termina potovanja in kakovosti namestitve. Najdražji termin potovanja je v obdobju našega poletja in novega leta.

Za koga je ta destinacija primerna?
Ta destinacija je prava za vas, če ste si zamislili poročno potovanje s koktajlom ob sončnem zahodu in večerjo ob svečah v paviljonih, obraslih z bogenvilijami. Morda pa vas premami misel na kopel med cvetličnimi lističi v marmornih kadeh pod zvezdami.

Zanimivost
Bali zaradi svoje slikovitosti poimenujejo tudi »Jutro sveta«. Ognjeniki se vzpenjajo v oblake in terase riževih polj se stopničasto spuščajo do morja.

5 najbolj priljubljenih destinacij za poročno potovanje

DOMINIKANSKA REPUBLIKA

Zakaj spada med 5 najbolj priljubljenih destinacij za poročno potovanje?
Karibski otok, ki slovi po vsem, kar se od karibskega življenja tudi pričakuje. Sonce, plaže, palme, morje, plesna glasba z latinskimi ritmi in karibski koktaili, ki ga pospremijo nadvse prijazni ljudje in okusna hrana.

Najboljši čas potovanja
Dominikanska Republika je najbolj zanimiva za obisk med decembrom in aprilom, ko je tam suho obdobje. Od avgusta do novembra je obdobje hurikanov, zato je za potovanje v tem času bolje izbrati drugo destinacijo.

Cene potovanja
Za letalsko karto in all-inclusive resort se cene gibljejo od 1200€ na osebo, odvisno od odhodnega letališča, termina potovanja in kakovosti namestitve. Najdražji termin potovanja je v obdobju med decembrom in marcem, ko je višek sezone, pa tudi v poletnih mesecih julija in avgusta.

Za koga je ta destinacija primerna?
Za vse, ki si želijo poročno potovanje doživeti ob karibskem morju na peščenih plažah pod palmo. Prevladujejo all-inclusive resorti, ki so cenovno veliko bolj dostopni kot drugje.

Zanimivost
Vsako leto med decembrom in marcem v območje Dominikanske Republike priplavajo kiti grbavci. Ta 40 tonska in 16 metrov velika bitja si je med tem časom možno ogledati. Glede na to, da veljajo za zelo aktivne živali, vas bodo s svojimi skoki, obrati in potopi več kot navdušili.

5 najbolj priljubljenih destinacij za poročno potovanje

Nekaj idej za poročno potovanje – tudi destinacije, ki spadajo med 5 najbolj priljubljenih destinacij za poročno potovanje – najdeš tudi med našimi top akcijami potovanj TUKAJ.

Z veseljem pa vama pomagamo pri organizaciji poročnega potovanja povsem po vajinih željah. Svetujemo, organiziramo, vodimo skozi proces nakupa in oskrbimo z vsemi informacijami za brezskrbno in nepozabno poročno potovanje.

Naročam organizacijo potovanja

Spremljaj nas na Facebooku in Instagramu za več idej in informacij.