Japonska je dežela osupljivih kontrastov, kjer starodavne tradicije sobivajo s sodobnimi inovacijami.

Od živahnih ulic Tokia do umirjenih templjev v Kjotu, Japonska ponuja edinstveno in nepozabno popotovanje. Razvajajte svoje brbončice z okusno kulinariko, potopite se v stoletja staro kulturo in občudujte naravna čudesa, kot sta gora Fuji in znameniti češnjevi cvetovi. Japonska vas bo očarala v vseh pogledih.

Preberite si, katerih 10 krajev ne smete zamuditi v deželi vzhajajočega sonca in se prepričajte, zakaj je Japonska destinacija, ki jo morate odkriti!

Tokio

Japonska prestolnica je obvezna destinacija za prve obiskovalce te čudovite dežele. V Tokiu je nešteto stvari za videti in početi, od obiska ikoničnih znamenitosti, kot so Tokyo Tower in tempelj Meiji, do raziskovanja živahnih sosesk, kot so Shinjuku in Shibuya. Povzpnite se na 333 metrov visok Tokyo Tower in se prepustite razgledom, ki vam jih ponuja razgledna ploščad. V njem se nahaja tudi akvarij in muzej lutk.

Več informacij o Tokyo Tower najdete TUKAJ.

Japonska - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Tokio Disneyland in DisneySea

Ta tematska parka mora obiskati prav vsaka družina z otroki. Tokijski Disneyland ponuja klasične Disneyjeve atrakcije, DisneySea pa ima navtično tematiko, kjer vožnje in predstave temeljijo na morskih pustolovščinah.

Več informacij o Disneylandu najdete TUKAJ. Več informacij o DisneySea pa TUKAJ.

Japonska

Kjoto

Je čudovito mesto, znano po številnih templjih in svetiščih, tradicionalnih vrtovih in zgodovinskih četrtih. Tukaj lahko doživite pristno tradicionalno japonsko kulturo, s tem da obiščete čajno slovesnost ali pa si nadenete kimono.

Japonska - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Nara

Nara je mesto v bližini Kjota, znano po zgodovinskih templjih in svetiščih ter znamenitem parku Nara. Tukaj lahko hranite in se družite z narskimi divjimi jeleni.

Japonska - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Pokemonov center

Japonska je rojstno mesto Pokemona, zatorej je Pokemonov Center (ang. Pokemon Center) obvezna destinacija za vse ljubitelje teh malih pošasti, ki izhajajo iz videoigra, kasneje pa se pojavijo kot igrače, risanke in knjige. Tukaj trgovinice prodajajo široko paleto Pokemon blaga, od plišastih igrač do igralnih kart.

Več informacij o Pokemonovem centru najdete TUKAJ.

Japonska

Gora Fuji

Ta znamenita gora je hkrati najvišja gora Japonske in aktiven vulkan. Velja za sveti kraj. Povzpnite se na goro Fuji ali pa si jo oglejte iz različnih razglednih točk. Gora Fuji velja za prijazno pohodnikom, saj jo lahko preko različnih potk doseže prav vsak.

Japonska

Spominski park miru v Hirošimi

Ta park, ki je park in muzej v enem, je posvečen žrtvam atomske bombe, ki je bila odvržena na Hirošimo leta 1945. Gre za močan opomin na grozote vojne in na pomembnost miru.

Za več informacij o muzeju, kliknite TUKAJ.

Japonska - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Otok Miyajima

Ta majhen otok v bližini Hirošime je znan po ikoničnemu svetišču Itsukushima, ki se zdi, da ob visoki plimi plava na vodi. Lahko se odpravite na pohod do vrha gore Misen, od koder se ponujajo osupljivi razgledi na otok in okolico.

Japonska - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Osaka

Je živahno mesto, znano po hrani, nočnem življenju in zabavi. Poskusite lokalne specialitete, kot so takoyaki (kroglice iz hobotnice) in okonomiyaki (slane palačinke). Obiščete lahko zgodovinske znamenitosti, kot je grad Osaka ali pa vaše otroke popeljete v zabavni svet priljubljenega tematskega parka Universal Studios Japan.

Več informacij o parku Universal Studios Japan najdete TUKAJ.

Japonska - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Hakone

Hakone je priljubljena destinacija s termalnimi vrelci (jp. onsen), ki ponuja slikovite poglede na goro Fuji. Lahko se zapeljete tudi s kabinsko žičnico in obiščete t.i. Great Boiling Valley (jp. owakudani), veliko območje vulkanskih vrelcev.

Japonska

 

Top akcije za potovanje na Japonsko najdete TUKAJ.

Namestitev pa lahko rezervirate TUKAJ.

Z letalom na poti vam nudi pomoč pri iskanju letalskih kart, namestitev ali najemu avtomobila ter ponuja možnost zakupa zdravnika na klic v času potovanja. Več informacij TUKAJ.