Mi pravimo brezplačna nočitev v hotelu. Kako? S pravimi informacijami!

Pri nakupu letalske karte nam je poleg cene pomemben tudi čas trajanja leta. Nihče ne želi na letališču čakati več ur do naslednjega leta, krajši postanki pa praviloma pomenijo višjo ceno letalske karte. Letalske družbe si prizadevajo, da bi potnikom omogočile čim boljšo storitev, zato nekatere ob daljših postankih nudijo brezplačno nočitev v hotelu. Pripravili smo vam seznam nekaterih letalskih družb, ki nudijo tako storitev.

Letalska družba Qatar Airways

Nočitev v hotelu vam pripada, če imate postanek v Dohi več kot 8 ur in pred tem ni druge povezave do vaše destinacije. Velja za letalske karte, kupljene več kot 72 ur pred potovanjem.
Več informacij na njihovi spletni strani.

Letalska družba Emirates

Če je vaš postanek v Dubaju daljši od 8 ur, lahko pri letalski družbi zaprosite za brezplačno nočitev v hotelu in prevoz med letališčem in hotelom. Letalska družba sicer ne zagotavlja storitve vsem potnikom. To je odvisno od razpoložljivosti hotela in cene letalske karte. Po nekaterih trditvah potnikov naj bi storitev veljala za letalske karte nad 1000 USD.
Več informacij na njihovi spletni strani.

Letalska družba Ethiopian Airlines

Letalska družba nudi ugodne povezave iz Evrope v Afriko. Pri več kot 8 urnem čakanju v Addis Ababi vam nudijo nočitev v hotelu, prevoz do nastanitve in nazaj ter vizo za vstop v državo. Vse brezplačno.
Več informacij na njihovi spletni strani.

Letalska družba Air Canada

Letalska družba nudi brezplačno nočitev v Montrealu, Torontu ali Vancouverju pri več kot 6 urnem postanku potnikom, ki potujejo v premium ekonomskem razredu, poslovnem razredu ali Latitude razredu. Za potnike ekonomskega razreda je cena nočitve od 49 CAD dalje. Ugodnosti veljajo le pri nakupu letalske karte na spletni strani Air Canada.
Več informacij na njihovi spletni strani.

Letalska družba Air China

Air China postaja vedno bolj priljubljena med evropskimi potniki, ki letijo v Azijo in Avstralijo. Zaradi nizkih cen letalskih kart je marsikdo pripravljen sprejeti dolg postanek, sploh če ima pri tem še brezplačno nočitev v hotelu. Air China vsem potnikom, ki imajo daljši postanek na letališčih v Pekingu, Chengduju, Dalianu, Hangzhou ali Šanghaju, nudi brezplačno nočitev z zajtrkom in prevoz med hotelom in letališčem.
Več informacij na njihovi spletni strani.

Letalska družba China Southern Airlines

China Southern Airlines prav tako kot Air China nudi ugodne letalske karte, vendar je v večini primerov potreben nočni postanek na letališču Guangdžov. V takem primeru vam pripada brezplačna nočitev v hotelu.
Več informacij na njihovi spletni strani.

Letalska družba China Southern Airlines

Še ena kitajska letalska družba, kjer si lahko zagotovite brezplačno namestitev in brezplačno tridnevno vizo pri postanku več kot 8 ur. Standard hotela je odvisen od tipa letalske karte.
Več informacij na njihovi spletni strani.

Letalska družba SriLankan Airlines

Letalska družba nudi brezplačno namestitev vsem potnikom, ki so za enosmerno letalsko karto plačali vsaj 250 US$ oz za povratno 500 US$ in na letališču v Colombu čakajo najmanj 8 ur.
Več informacij na njihovi spletni strani.

Letalska družba Royal AIr Maroc

V Casablanci lahko brezplačno prenočite v primeru, da imate postanek daljši od 24 ur. Urejen je tudi brezplačni prevoz do hotela.
Ne glede na njihova pravila potniki poročajo, da so prejeli brezplačno nočitev v hotelu tudi v primeru krajšega postanka. Pred odhodom je vredno preveriti.
Več informacij na njihovi spletni strani.

Letalska družba Etihad Airways

Potnikom, ki imajo daljši postanek v Abu Dhabiju, letalska družba ponuja ugodnosti glede na vrsto letalske karte. Potnikom ekonomskega razreda nudijo dve nočitvi za ceno ene, potnikom poslovnega razreda popolnoma brezplačno nočitev in potnikom prvega razreda dve brezplačni nočitvi.
Več informacij na njihovi spletni strani.

Popusti za namestitev v ceni letalske karte
Nekatere letalske družbe sicer ne nudijo povsem brezplačne nočitve za svoje potnike, omogočajo pa namestitve s popustom, ki so v nekaterih primerih resnično vredne pozornosti.

Letalska družba Singapore Airlines

Letalska družba je za svoje potnike naredila ugodne pakete, med katerimi lahko izbirate. Nudijo nočitev s povratnim prevozom z letališča do hotela za 40 US$ ali poleg hotela in prevoza dodanimi vstopninami za več kot 15 znamenitosti po Singapurju za 50 US$.
Več informacij na njihovi spletni strani.

Letalska družba TAP Portugal

Potnikom, ki imajo nočni postanek v Lizboni ali Portu in so naprej namenjeni v Severno, Južno Ameriko ali Afriko (razen Maroka), nudijo znižane cene nočitev v hotelu in precej brezplačnih dodatnih storitev, na primer brezplačno buteljko vina v določenih restavracijah ali štiri urni izlet ogleda delfinov.
Več informacij na njihovi spletni strani.

Letalska družba Finnair

Letalska družba omogoča dobre povezave z Azijo in Severno Ameriko, ob tem si lahko zagotovite postanek v Helsinkih do 7 dni, pri čemer se vaša letalska karta ne bo podražila. Letalska družba nudi nočitev z zajtrkom, prevoz z letališča in panoramski ogled mesta z avtobusom za 135€.
Več informacij na njihovi spletni strani.

Brezplačna nočitev v hotelu ali namestitev s popustom je torej odvisno od vsake posamezne letalske družbe. Nekatere se pravil držijo, druge v primeru prostih sob omogočijo potniku lažje čakanje na letališču tudi, če je postanek krajši od določenega. Letalske družbe same od sebe ne bodo ponujale brezplačnih nočitev, zato ni odveč, če letalski družbi kar sami pošljemo vprašanje že ob nakupu letalske karte.

Z letalom na poti vam nudi pomoč pri iskanju letalskih kart, namestitev ali najemu avtomobila ter ponuja možnost zakupa zdravnika na klic v času potovanja. Več informacij TUKAJ.

Ugodne ponudbe letalskih kart in namestitev lahko spremljate TUKAJ.