Ciper, očarljiv otok v osrčju Sredozemskega morja, je pravi raj za tiste, ki si želijo raziskati čudesa in lepote antične kulture ter uživati v neskončni lepoti narave.

Ta otoška država, kjer se prepletajo vplivi različnih civilizacij, ki so prebivala tukaj skozi tisočletja, ponuja edinstveno kombinacijo arheoloških znamenitosti in slikovitih plaž.

Preberite si, katerih 10 znamenitosti morate obiskati, ko se boste potepali po Cipru.

Antični Kourion

Potopite se v bogato zgodovino Cipra na območju antičnega Kouriona, kjer lahko občudujete dobro ohranjene rimske in grške ruševine, vključno z amfiteatrom, rimskimi kopališči in mozaiki. Sprehodite se po mogočnih stopnicah gledališča in si predstavljajte starodavne predstave, ki so tu navduševale občinstvo že tisočletja nazaj.

Ciper - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Grad Kolossi

V senci slikovitega griča se dviga grajski kompleks Kolossi, ki ponuja vpogled v srednjeveško preteklost Cipra. Odkrijte zgodbe viteških redov, ki so nekoč obvladovali to območje, in se povzpnite na stolp, da lahko uživate v razgledu na okoliško pokrajino.

Ciper - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Larnaka

Sprehodite se po slikoviti obalni promenadi Larnake, kjer se pomešata vonj morskega zraka in vonj sveže pripravljenih ribjih jedi. Obiščite cerkev Sv. Lazarja, potopite se v bogato zgodovino arheološkega muzeja in se sprostite na čudovitih peščenih plažah, ki obkrožajo to prijetno mesto.

Ciper - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Polotok Karpas

Odkrijte nedotaknjeno naravo in odmaknjene plaže na polotoku Karpas, ki je pravi skriti dragulj Cipra. Tu boste našli mir in tišino ter morda srečali redke živalske vrste, kot so morske želve Caretta Caretta. Raziskujte slikovite vasice, obiščite samostan Apostolos Andreas in se prepustite čarom divje lepote tega območja.

Ciper - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Aphrodite Water Park Ciper

Za nepozabno družinsko doživetje obiščite Paphos Aphrodite Water Park, kjer se lahko vaši najmlajši sprostijo in ohladijo v številnih bazenih, zabavajo na toboganih in ostalih vodnih igralih. Adrenaliska zabava zagotovljena!

Več informacij najdete TUKAJ.

Ciper - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Antični Salamis

Odpravite se na še eno arheološko znamenitost – Salamis, kjer lahko odkrijete ostaline enega najpomembnejših mest iz antične Grčije. Sprehodite se med ruševinami, ki ohranjajo zgodbo o nekdanjem veličastju Cipra, občudujte mozaike in izkusite pridih starodavne civilizacije med sprehodom po marmorni aveniji.

Ciper - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Vasice Troodos

Potopite se v čarobni svet slikovitih vasic v gorovju Troodos, kjer se tradicija in narava združujeta v popolni harmoniji. Obiščite tradicionalne kamnite hiše Cipra, se sprehodite po ozkih ulicah in občutite pristnost življenja na podeželju. Ne pozabite poskusiti lokalnih specialitet!

Ciper - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Fasouri Watermania Ciper

Še ena odlična izbira za družinsko zabavo je Fasouri Watermania, največji vodni park na Cipru. Razteza se na 100.000 kvadratnih metrih in ponuja 30 atrakcij za različne starosti adrenalinskih navdušencev. Je večkrat nagrajeni park, kjer boste poleg vodnih atrakcij našli tudi masažne salone, ribji spa, studio za začasne tetovaže, okrepčevalnice in restavracije.

Za več informacij kliknite TUKAJ.

Ciper - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Plaža Nissi

Če iščete rajsko plažo s kristalno čistim morjem, ne iščite dlje. Ena izmed najbolj priljubljenih plaž na Cipru vas čaka, da uživate na njenem belem pesku, se potopite v osvežujoče valove ali pa se preizkusite v različnih vodnih športih, ki jih ponuja.

Ciper - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Afroditina skala

Odpravite se na legendarno Afroditino skalo, kjer naj bi se po starodavni mitologiji rodila grška boginja lepote in ljubezni – Afrodita. Občudujte dramatične obalne razglede, poslušajte zvoke morja in se zazrite v sončni zahod.

Ciper - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

 

Najbolj znamenite plaže: Nissi, Lara, Golden, Aphrodite‘s, Konnos, Fig Tree Bay, Pissouri, Lady‘s Mile, Alagadı, Salamis, Coral, Vrissiana, Kourion, Limnara

 

Top akcije za potovanje na Ciper najdete TUKAJ.

Namestitev pa lahko rezervirate TUKAJ.

Z letalom na poti vam nudi pomoč pri iskanju letalskih kart, namestitev ali najemu avtomobila ter ponuja možnost zakupa zdravnika na klic v času potovanja. Več informacij TUKAJ.