Madeira, portugalski otok v središču oceana, vas bo očaral s svojo edinstveno pokrajino, spektakularnimi razgledi in kulturo.

V njegovo vulkansko pokrajino, prepleteno s slikovitimi klifi, čudovitimi slapovi in najlepšimi cvetličnimi vrtovi na svetu, se boste naravnost zaljubili. Ne glede na to, ali potujete z družino, partnerjem ali prijatelji, Madeira bo zadovoljila vsa vaša pričakovanja.

Preberite si, katerih 10 krajev ne smete zamuditi, ko se boste potepali po Madeiri.

Monte Palace Madeira

Obiščite ta osupljiv muzej na prostem, ki vas bo popeljal skozi zgodovino in kulturo Madeire. Sprehajajte se med prelepimi vrtovi, ki jih krasijo eksotične rastline, kaskadni slapovi in azijske skulpture. Vstopite v palačo, kjer lahko občudujete impresivno zbirko umetniških del in dragocene eksponate iz celega sveta.

Več informacij najdete TUKAJ.

Madeira - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Madeira Aquapark

Še posebej poleti, Madeira Aquapark v Santa Cruzu, predstavlja enega izmed obveznih postankov družin. Varnost je tukaj na prvem mestu, saj zanjo skrbi posebna ekipa reševalcev, kar zagotavlja brezskrbno okolje. Poleg tega aquapark ponuja čudovito eksotično predstavo z živalmi, kar naredi dogodivščino še toliko bolj zanimivo. Z raznolikim izborom bazenov, prilagojenih različnim starostnim skupinam, vznemirljivimi tobogani ter hitro in počasno reko, aquapark zagotavlja neskončno zabavo za celotno družino.

Madeira - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Naravni bazeni Porto Moniz

Naravni bazeni Porto Moniz so bazeni s slano vodo, ustvarjeni v formacijah lave ob oceanu. Kot že ime pove, se bazeni naravno napolnijo zaradi plimovanja oceana in valov, ki pljuskajo vanje v dneh nemirnega morja. Ti bazeni so namenjeni sproščenemu vzdušju in privabljajo obiskovalce, ki iščejo miren dan na soncu. Osvežite se v teh edinstvenih bazenih, ki ponujajo osupljiv razgled na ocean.

Madeira - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Santa Catarina Park

Santa Catarina Park je super kraj za preživljanje ležernega popoldneva z vašo družino. S seboj lahko vzamete prigrizke ali kosilo in uživate v pikniku, medtem ko se vaši otroci zabavajo na igrišču ali opazujejo račke v jezeru parka. Vi lahko medtem uživate v čudovitem razgledu na zaliv Funchal. Ker je park velik, si lahko vsi skupaj najamete tudi kolesa in si ogledate okolico parka ali celo sam Funchal.

Madeira - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Madeira Magic

Znan tudi kot Kids’ City, je ena izmed najboljših destinacij za izobraževanje in zabavo vaših otrok. Ponuja igrive in pedagoške dvoranice, kot so mini planetarij, dvorana za predvajanje 3D filmov, znanstveni center in številne druge razstave. Namen tega »Otroškega mesta« je ustvariti prostor, ki je predvsem namenjen zdravemu izkoriščanje prostega časa otrok, kot so igre, knjige, filmi, igrače, bazen z žogicami in zunanje otroško igrišče.

Madeira - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Botanični vrt Madeira

Sprehodite se skozi botanični vrt Madeira, kjer se nahaja več kot 2000 eksotičnih rastlin z vseh celin, nekatere celo ogrožene v svojem naravnem okolju. Zaradi vedno večje izgube biotske raznovrstnosti in habitatov po vsem svetu ima ta prostor tudi raziskovalno in varstveno funkcijo, katerega poslanstvo je ohranjanje ogroženih vrst.

Madeira - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Madeira Aquarium

Madeira Aquarium je idealen kraj za otroke, ki se želijo potopiti v podvodni svet in spoznati morske živali tega območja. Razstave akvarija tako prikazujejo raznolikost morskega življenja v Atlantskem oceanu. Vaši otroci lahko opazujejo pisane ribe, morske pse in druge morske organizme ter se naučijo o njihovem naravnem habitatu.

Za več informacij kliknite TUKAJ.

Madeira - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Tematski park Madeira

Tematski park v Santani je prostor, posvečen zgodovini, znanosti in tradiciji otoka Madeira. A vendar je hkrati tudi odličen kraj, kjer se lahko otroci zabavajo in raziskujejo. Ko boste svoje otroke peljali skozi različne paviljone in aktivnosti, boste zagotovo tudi sami uživali. Plovba s čolnom po jezeru ali vožnja s vlakom bosta zagotovo prinesli veliko veselja. Park vključuje tudi igrišča, ki so popolna za mlajše otroke, da se prosto igrajo.

Več informacij najdete TUKAJ.

Madeira - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Muzej igrač

Muzej igrač predstavlja zbirko starinskih in modernejših igrač ter drugih predmetov. Zbirka vključuje približno 20.000 domačih in mednarodno izdelanih igrač, datiranih od konca 19. stoletja do današnjih časov. V njej boste našli lutke, vojaške figurice, makete, avtomobilčke in še in še. Muzej je razdeljen v sedem soban, ki se razlikujejo po temah.

Za več informacij kliknite TUKAJ.

Madeira - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

25 Fontes

Podajte se na slikovito pohodniško pot, ki vas bo vodila do osupljivih slapov in bujnih gozdov. Uživajte na svežem zraku in v spektakularnih razgledih. 25 Fontes je skupina slapov v Rabaçalu, do katerega vodi ulica Levada das 25 Fontes. Slap je visok 30 metrov in je sestavljen iz skupine različnih vodnih izvirov, ki tečejo navpično po pobočju gore.

Madeira - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

 

 

Top akcije za potovanje na Madeiro najdete TUKAJ.

Namestitev pa lahko rezervirate TUKAJ.

Z letalom na poti vam nudi pomoč pri iskanju letalskih kart, namestitev ali najemu avtomobila ter ponuja možnost zakupa zdravnika na klic v času potovanja. Več informacij TUKAJ.