Ste se že kdaj vprašali, kje domuje Božiček in njegovi zvesti pomagači?

Kje drugje kot pa v Božičkovi deželi! Božičkova vas se nahaja daleč na severu v mestu Rovaniemi na Laponskem, ki je najsevernejša regija Finske. Pravljična dežela in narava z dih jemajočim polarnim sijem vsako leto v Rovaniemi privabi nešteto obiskovalcev. Tako ni treba poudarjati, da so zimski meseci super priložnost, da se s svojimi najmlajšimi odpravite v to magično deželo in skupaj izkusite pravo božično pravljico, ki vam bo za vedno ostala v spominu.

Tukaj vam predstavljamo top 7 doživetij, ki jih morate izkusiti v Božičkovi deželi za nepozabno dogodivščino.

Vožnja s huskiji

Če imate vi in vaši otroci radi pustolovščine je vožnja s pasjo vprego odlična izbira za vas. Huskiji so prijazni in pametni psi, ki od vsega še najraje tečejo. Vožnja s huskiji po zasneženih prostranstvih vas ne bo pustila ravnodušnih, temveč si boste želeli, da se vožnja nikoli ne konča. Prepustite se ritmu tačk prijaznih huskijev in opazujte okolico, saj boste zagotovo opazili severne jelene in lose.

Božičkova dežela

Za vznemirljivo vožnjo s huskiji kliknite TUKAJ.

Druženje s severnimi jeleni

Severne jelene lahko zasledite po celotni Laponski, če pa si želite najbolj zveste Božičkove pomočnike ogledati od blizu, pa je najbolje, da se odpravite v Božičkovo vas. Tam ponujajo organiziran safari s severnimi jeleni, ki vas bo popeljal skozi globok gozd, po vožnji pa si boste lahko na ognju popekli klobaso in si privoščili vroč sok. Pozorno opazujte okolico in ne pozabite ujeti teh pravljičnih trenutkov v objektiv.

Božičkova dežela

Če se želite počutiti kot Božiček, katerega sani marljivo vodijo zvesti pomočniki kliknite TUKAJ.

Škratja šola

Se nahaja v Božičkovem parku, velikem podzemnem parku, nahajajočem izven središča mesta Rovaniemi. Božičkov park ponuja veliko prostočasnih in adrenalinskih dejavnosti in kljub temu, da so glavno občinstvo otroci, naj vas odrasle to ne odvrne od zabave, ter se le pridružite svojim mlajšim pajdašem. Skupaj s svojimi najmlajšimi lahko krasite medenjake, pozdravite Božička in si ogledate številne predstave. V Škratji šoli se boste še posebej zabavali, saj vam bodo škratje skozi tečaj prikazali in vas naučili kako postati škrat. Ko prejmete svoj škratji certifikat pa nikar ne pozabite na vožnjo z vlakcem, obisk trgovinic in ledenih razstav.

Božičkova dežela

Več informacij o Božičkovem parku najdete TUKAJ.

Božičkova vas

V bližini Božičkovega parka se nahaja tudi Božičkova vas. Če se Božičkov park bolj osredotoča na podzemno pustolovščino, predstavlja Božičkova vas nekakšen kampus, ki ponuja vse od vožnje s huskiji do ljubkih koč, kjer lahko tudi prenočite. V Božičkovi vasi lahko spoznate Božička in četudi je vrsta do tega dobrosrčnega moža ponavadi dolga, je pot do Božička speljana skozi njegovo delavnico, kar je že samo po sebi svojevrstna izkušnja. Kot že omenjeno, Božičkova vas ponuja vožnjo s severnimi jeleni, lahko pa obiščete tudi gospo Božičko in se z njo fotografirate. Poleg tega imajo še ogromen ledeni park s celo vrsto notranjih in zunanjih ledenih toboganov.

Božičkova dežela

Če želite obiskati Božičkovo vas kliknite TUKAJ.

Izlet po divjini in opazovanje severnega sija

Pohajkovanje po divjini Rovaniemija je nekaj, v čemer lahko uživate vse leto. Na vodenem izletu po finski divjini je seveda velik poudarek na opazovanju severnega sija in tudi na nasvetih, kje ga je najbolje videti in fotografirati. Ker se Rovaniemi nahaja tako daleč na severu, je severni sij zlahka viden veliko noči v mesecu, običajno med avgustom in aprilom. Voden izlet pa se vam zagotovo splača, saj vas bo vodnik naučil veliko novega o finski naravi in vam zaupal, kako so domačini tukaj preživeli na stotine let z uporabo samo tistega, kar ponuja narava.

Božičkova dežela

Če želite doživeti nepozabno pustolovščino v lovu za auroro borealis kliknite TUKAJ.

Aplikacija za spremljanje pojava – https://auroraalert.fi/

Ranua ZOO

Se nahaja približno uro vožnje južno od mesta Rovaniemi in je izjemna priložnost za enodnevni izlet. Če niste z avtomobilom se lahko pridružite organiziranemu izletu (kliknite TUKAJ), ki vas bo pobral in odložil v Rovaniemiju. V Ranua ZOO domujejo izključno arktične živali, kar je super priložnost za ogled vseh vrst živali, ki jih najverjetneje ne boste videli drugod po svetu; kot so rosomahi in celo severni medvedi!

Božičkova dežela

Več informacij o Ranua ZOO najdete TUKAJ.

Lebdenje na ledu

To je zagotovo eno izmed najboljših doživetij, ki si ga lahko zamislite. Vodnik poskrbi za zaščitno obleko proti mrazu, vi pa se uležete na zmrznjeno jezero in tako lebdite na ledu. Vaš obraz se usmeri v zvezde in zagotovljena vam je ena izmed najbolj pristnih in pomirjujočih izkušenj. Tako se na resnično magičen način povežete s čudovito naravo, ki jo ponuja Finska. Organiziran izlet je najbolj priporočljiv ponoči, saj lahko tako uzrete severni sij na morda najbolj edinstven način.

Božičkova dežela

Za zagotovo najbolj nepozabno doživetje kliknite TUKAJ.

STE PRIPRAVLJENI NA NEPOZABNO BOŽIČNO PRAVLJICO?

Top akcije za potovanje v Božičkovo deželo najdete TUKAJ.

Namestitev pa lahko rezervirate TUKAJ.

Z letalom na poti vam nudi pomoč pri iskanju letalskih kart, namestitev ali najemu avtomobila ter ponuja možnost zakupa zdravnika na klic v času potovanja. Več informacij TUKAJ.