Zanzibar je pravi raj za pustolovske navdušence, ki iščejo nepozabno doživetje.

Ta tropski dragulj, ki leži v toplih vodah Indijskega oceana ob obali Tanzanije, ponuja edinstveno mešanico kulturnega bogastva, naravnih lepot in avanture. Je super destinacija za družine, saj ponuja veliko aktivnosti tudi za otroke.

V nadaljevanju si preberite, katerih 10 krajev ne smete zamuditi, ko boste obiskali čudoviti Zanzibar.

Stone Town

To zgodovinsko mesto je eno najstarejših predelov na Zanzibarju. Uvrščeno je na seznam Unescove svetovne dediščine in vam ponuja osupljivo arhitekturo ter živahno kulturo. Staro mestno jedro lahko raziskujete peš ali s kolesom, in občudujete znamenitosti kot so House of Wonders – obredno palačo iz leta 1883, muzej ali utrdbo iz 17. stoletja.

Mestece je majhno in varno, zato ga lahko brez skrbi obiščete tudi zvečer, ko se na glavnem trgu odvija t.i. “food market” oz. tržnica, kjer vam pripravijo večerjo.

Za voden ogled po Stone Townu kliknite TUKAJ.

Zanzibar

Jozani Forest Reserve

Ta naravni rezervat se nahaja v središču Zanzibarja. Je dom redke rdeče opice vrste kolobus pa tudi drugih prostoživečih živali, kot so “bushbabies” in različnih vrst ptic. Podajte se z vodenim ogledom skozi gozd in uživajte v pomirjajočem naravnem ambientu.

Voden ogled najdete TUKAJ.

Zanzibar

Atol Mnemba

Če vaši otroci obožujejo potapljanje, potem je to pravi kraj za vašo družinico. Ta majhen otok ob obali Zanzibarja je namreč s svojo kristalno čisto vodo in raznolikim morskim življenjem priljubljeno mesto za potapljanje z masko in jeklenko. Po snorkljanju pa se lahko sprostite na beli peščeni plaži in uživate v sončnih žarkih.

Več informacij o snorkljanju najdete TUKAJ.

Zanzibar

Prison Island

Kot že samo ime pove, je bil Prison Island (znan tudi kot otok Changuu) namenjen izgradnji zapora. Deloval je v 60. letih 18. stoletja, kasneje pa je to vlogo opustil. Nahaja se le kratko vožnjo s čolnom od Stone Towna in je najbolj poznan po tem, da je dom velikanskim želvam Aldabra. Te mora obiskati prav vsaka družinica.

Za voden ogled po otoku kliknite TUKAJ.

Zanzibar

Spice Tour

Zanzibar je poznan tudi kot “Otok začimb”, zato ni potrebno posebej poudarjati, da je obisk farme začimb nepogrešljivo doživetje. Spoznajte različne začimbe, ki uspevajo na tem čudovitem otoku, kot so cimet, vanilija in nageljnove žbice. Najbolj dišeča dogodivščina je zagotovljena!

Če želite voden ogled po raju začimb kliknite TUKAJ.

Zanzibar

Plaža Nungwi

Plaža se nahaja na severnem delu otoka in je ena najbolj priljubljenih plaž na Zanzibarju. Njen bel pesek in turkizna voda premamijo prav vsakega. Če ste bolj aktivne narave, imate na voljo pestro izbiro vodnih športov, med katerimi je snorkljanje najbolj priljubljeno. Na voljo so vam tudi številne restavracije in bari.

Zanzibar

Plaža Kendwa Rocks

Tudi na tej plaži se lahko preizkusite v vodnih športih ali pa se predajate sončnim žarkom na plaži. Kendwa Rocks je priljubljena predvsem zaradi živahnega nočnega življenja, ki ga ponuja. To je pravi naslov, če želite poslušati živo glasbo med opazovanjem valov.

Zanzibar

Kizimkazi

Še ena super dogodivščina za vaše otroke. Kizimkazi je majhna ribiška vasica na južni obali Zanzibarja, ki je obdana z delfini. Odpravite se na izlet z ladjico in občudujte delfine v njihovem naravnem habitatu, kar naredi celotno izkušnjo še pristnejšo.

Voden ogled najdete TUKAJ.

Zanzibar

Mnarani marine turtle conservation pond

Še ena odlična destinacija za družine. To je zatočišče za želve, kjer se lahko vi in vaši najmlajši učijo o želvah in jih opazujejo. Tukaj so želve na varnem in to je super priložnost za ozaveščanje o teh čudovitih bitjih. Poleg tega imate možnost tudi snorkljanja, saj imate plažo na dlani.

Če želite izvedeti več o samem zatočišču želv, kliknite TUKAJ.

Zanzibar

Zanzibar butterfly center

To domovanje metuljev se nahaja v bližini gozdnega rezervata Jozani. Je odlična destinacija za družine in ljubitelje narave, še posebej nežnih bitjec – metuljev. Spoznajte življenjski cikel metuljev in si od blizu oglejte različne vrste le-teh. Center ima tudi majhno kavarno in trgovino s spominki.

Več informacij najdete TUKAJ.

Zanzibar

Za konec pa še opozorilo!

Na Zanzibarju je izrazita oseka, predvsem na vzhodni obali. Ob največji oseki se morje lahko pomakne tudi do 1,5 km od obale. Če ste nastanjeni v okolici plaž Chawake, Charawe oz. osrednje vzhodne obale, si rezervirajte namestitev z bazenom, ki vam omogoča kopanje skozi ves dan. Najmanj je izrazita oseka na severnem delu otoka, na plažah v okolici Kendwa in Nungwi.

Top akcije za potovanje na Zanzibar najdete TUKAJ.

Namestitev pa lahko rezervirate TUKAJ.

Z letalom na poti vam nudi pomoč pri iskanju letalskih kart, namestitev ali najemu avtomobila ter ponuja možnost zakupa zdravnika na klic v času potovanja. Več informacij TUKAJ.