Indija je čarobna dežela bogate kulture, barvitih tradicij in raznolike pokrajine, ki navdušujejo popotnike vseh vrst.

Okušanje začinjene indijske kuhinje, opazovanje tigrov v naravnih rezervatih, raziskovanje starodavnih templjev ali pa sproščanje na sončnih plažah – vsak del te dežele obljublja edinstveno doživetje.

Preberite si, katerih 10 krajev morate obiskati, ko se boste potepali po Indiji.

Varanasi, Uttar Pradesh

Varanasi, eno najsvetejših mest v hinduizmu, je obredno in duhovno središče Indije ob reki Ganges. Je mesto, kjer se prepletajo mistika, verski obredi in vsakodnevno življenje. Reka Ganges ima tu poseben pomen, saj verniki verjamejo, da kopanje v njenih svetih vodah očisti dušo in prinaša duhovno osvoboditev. Mesto je tudi središče za študij joge, duhovnosti in indijske glasbe.

Več informacij najdete TUKAJ.

Indija - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Taj Mahal, Uttar Pradesh

Taj Mahal je ikoničen spomenik ljubezni in ena najbolj prepoznavnih arhitekturnih mojstrovin na svetu. Nahaja se v Agri, mestu v indijski zvezni državi Uttar Pradesh. Ta prelepi mavzolej je bil zgrajen med letoma 1631 in 1653 na ukaz mogulskega cesarja Šahdžahana v spomin na njegovo ljubljeno ženo Mumtaz Mahal, ki je umrla med porodom. Taj Mahal je znan po svoji izjemni simetriji, beli marmornati strukturi in zapletenih detajlih, ki jih je mogoče opazovati v vseh letnih časih in ob različnih urah dneva.

Za več informacij kliknite TUKAJ.

Indija - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Chand Baori, Rajasthan

Chand Baori je starodavni vodnjak v vasici Abhaneri v indijski zvezni državi Rajasthan. To je eden najglobljih in najbolje ohranjenih stopničastih vodnjakov v Indiji. Stopničasti vodnjaki so bili zgrajeni predvsem za zbiranje in shranjevanje deževnice za suhe mesece v teh regijah. Chand Baori je izjemno arhitekturno čudo, sestavljeno iz natančno izrezanih stopnic, ki se spuščajo globoko pod zemljo. Hkrati je umetniško delo s številnimi lepimi kamnitimi izrezbami in arhitekturnimi detajli.

Več informacij najdete TUKAJ.

Indija - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Ranakpur Jain Tempel, Rajasthan

Je eden najbolj spoštovanih svetih krajev za pripadnike jainske vere. Nahaja se v bližini vasice Ranakpur v indijski zvezni državi Rajasthan. Ta kompleks templja velja tudi za enega najlepših primerov jainske arhitekture. Tempelj je znan po svoji natančni in zapleteni arhitekturi ter izrezljanih marmornatih stebrih. V templju je več kot 1400 marmornatih stebrov, od katerih vsak nosi edinstvene in podrobne rezbarije. Vsak stolp, vsaka stena je okrašena z zapletenimi jainskimi motivi in detajli, kar predstavlja izjemno mojstrstvo obrtnikov.

Za več informacij kliknite TUKAJ.

Indija - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Nacionalni park Kaziranga, Assam

Nacionalni park Kaziranga je eden najbolj znanih narodnih parkov v Indiji in se nahaja v zvezni državi Assam. Znan je predvsem po varovanju indijskih nosorogov, saj je dom več kot dvema tretjinama svetovne populacije teh nosorogov. Ta park je razgiban s poplavnimi travniki, gozdovi in močvirji ter je dom tudi drugim ogroženim vrstam, kot so bengalski tigri, sloni, divje mačke, pa tudi različne vrste ptic. Park omogoča tudi safarije.

Več informacij najdete TUKAJ.

Indija - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Jaipur, Rajasthan

Jaipur, imenovan tudi “Rožnato mesto”, je znano po svoji bogati zgodovini, čudoviti arhitekturi in kulturni dediščini. Mesto je del zgodovinskega zlatega trikotnika Indije skupaj z Agro in Delhiem. Ena najbolj znanih znamenitosti v Jaipurju je Hawa Mahal, ikonična struktura s številnimi majhnimi okni in balkoni, ki so jih uporabljale članice kraljeve družine za opazovanje uličnega življenja.

Za obisk Hawa Mahala kliknite TUKAJ.

Indija - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Zlati tempelj, Punjab

Zlati tempelj ali Harmandir Sahib je svetovno znana verska in kulturna znamenitost Sikhov, ki se nahaja v Amritsarju, v indijski zvezni državi Punjab. Ta čudovit kompleks je osrednje svetišče Sikhov. Zgradba templja ima značilno zlato kupolo, sama pa se nahaja v vodnem bazenu, imenovanem Amrit Sarovar, ki je pomemben v verski praksi Sikhizma.

Več informacij najdete TUKAJ.

Indija - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Plaža Palolem, Goa

Je priljubljena turistična destinacija, ki se nahaja v južnem delu indijske zvezne države Goa, ob obali Arabskega morja. Ta plaža je znana po svoji čudoviti peščeni obali, turkiznem morju in sproščenem vzdušju.

Indija - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Meghalaya

Je ena izmed sedmih severovzhodnih indijskih zveznih držav, ki je znana po svoji izjemni lepoti, bujnem zelenju, visokih hribih, vodotokih in deževnih gozdovih. Beseda “Meghalaya” v sanskrtu pomeni “dežela oblakov”. Regija je tudi zelo priljubljena med popotniki zaradi svojih čudovitih naravnih znamenitosti, kot so slapovi Nohkalikai, jame Mawsmai, mostovi iz živih korenin, itd. Nepozabna izkušnja je zagotovoljena!

Indija - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Sikkim

Sikkim je majhna zvezna država v severovzhodnem delu Indije. Ta slikovita regija je znana po svoji izjemni naravni lepoti, visokih gorah, bujnih gozdovih, tropskih vrtovih in kulturni raznolikosti. Glavno mesto Sikkima je Gangtok, ki je tudi kulturno in administrativno središče regije. Poleg Gangtoka je Sikkim znan tudi po svojih številnih budističnih samostanih in verskih znamenitostih, kot je samostan Rumtek, ki je pomemben verski center in duhovno središče budističnih menihov.

Indija - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Top akcije za potovanje v Indijo najdete TUKAJ.

Namestitev pa lahko rezervirate TUKAJ.

Z letalom na poti vam nudi pomoč pri iskanju letalskih kart, namestitev ali najemu avtomobila ter ponuja možnost zakupa zdravnika na klic v času potovanja. Več informacij TUKAJ.