Kostarika je čudovita država v Srednji Ameriki. Znana je po svoji neverjetni naravi – tropskih deževnih gozdovih, čistih plažah ob Karibskem morju in Tihem oceanu ter aktivnih vulkanih.

Ima izjemno biotsko raznovrstnost, zato je priljubljena destinacija med ljubitelji narave, surferji in tistimi, ki iščejo edinstveno latinskoameriško izkušnjo.

Preberite si, katerih 10 krajev morate obiskati, ko se boste potepali po Kostariki.

Nacionalni park Tortuguero

Je območje na severovzhodu Kostarike, ki ga prekrivajo številni kanali, lagune, močvirja in deževni gozdovi in je hkrati dom raznolikim živalskim vrstam. Najbolj znana značilnost parka so gnezditvena območja morskih želv. Vsako leto med marcem in oktobrom na tisoče morskih želv prileze na obale Tortuguera, da bi tam odložile svoja jajca. To je edinstven naravni spektakel, ki si ga morate ogledati.

Za več informacij kliknite TUKAJ.

Kostarika - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Center za zaščito živali Tree of Life Wildlife Rescue Center

Je zavetišče za divje živali, ki se nahaja v provinci Limon na Kostariki. Center se osredotoča na rehabilitacijo in oskrbo poškodovanih ali zlorabljenih divjih živali ter njihovo ponovno vrnitev v naravo, če je to mogoče. Njihova glavna naloga je skrb za živali in ozaveščanje javnosti o pomembnosti ohranjanja okolja in divjega življenja. Z željo po ozaveščanju ponujajo izobraževalne programe in delavnice za obiskovalce.

Več informacij najdete TUKAJ.

Kostarika - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Deževni gozd Monteverde

Je ena izmed najdragocenejših naravnih zakladnic Kostarike, ki se nahaja v gorovju Cordillera de Tilaran v osrednjem delu države. Monteverde je znan predvsem po svoji izjemni biotski raznolikosti in obsegu. Ta gozd je edinstven zaradi svoje meglenosti, ki jo povzroča vlaga, ki se dviga iz Tihomorskega oceana, in ustvarja meglico, ki oskrbuje gozd z vlago. Zaradi tega je gozd zelo vlažen, kar omogoča bujno rastlinstvo.

Za več informacij kliknite TUKAJ.

Kostarika - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

San Jose

San Jose je glavno mesto Kostarike in kulturno ter gospodarsko središče države. Nahaja se v osrednjem delu, kjer ga obdaja osupljivo gorovje. Mesto ima živahno in raznoliko kulturno sceno, vključno z muzeji, galerijami, gledališči in živahnimi tržnicami. Etnična mešanica ljudi, ki živi na tem gosto poseljenem predelu države, prispeva k bogastvu kulinarike in umetnosti ter vam omogoča, da spoznate avtentično kostariško kulturo.

Kostarika - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Vrtovi La Paz Waterfall Gardens

So priljubljena turistična destinacija na Kostariki, ki ponuja edinstveno kombinacijo naravne lepote. Vrtovi La Paz se nahajajo v gorovju Cordillera Central, približno 1,5 do 2 uri vožnje od San Joseja, glavnega mesta Kostarike. Glavna značilnost so spektakularni slapovi La Paz, ki so razdeljeni na več manjših slapov in ustvarjajo osupljiv prizor. Tu imate možnost, da se sprehodite po urejenih poteh, ki vodijo do čudovitih razgledov.

Več informacij najdete TUKAJ.

Kostarika - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Nacionalni park Vulkan Arenal

Je priljubljena destinacija v Kostariki, znana predvsem po svojem impresivnem vulkanu Arenal, ki je še do nedavnega veljal za aktivnega. Nahaja se v severnem delu države, okoli 90 kilometrov severozahodno od glavnega mesta San Jose. Nacionalni park ponuja številne pohodniške poti in razgledne točke, ki omogočajo čudovit razgled na vulkan in jezero Arenal. Poleg tega si lahko ogledate tudi naravne vrelce, slapove, tropske gozdove in raznoliko divje življenje.

Za več informacij kliknite TUKAJ.

Kostarika - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Plaža Manuel Antonio

Manuel Antonio je priljubljena destinacija ob obali Tihega oceana, znana po svojih širokih peščenih plažah in topli modri vodi, vendar to ni edina posebnost tega kraja. Nacionalni park v bližini, ki je bil ustanovljen leta 1972, vsako leto privabi več kot 150.000 obiskovalcev in ponuja odlične pohodniške poti, številne skrite plaže ter priložnost za opazovanje treh različnih vrst domačih opic.

Kostarika - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Cahuita

Glavna značilnost Cahuite je Nacionalni park Cahuita, ki ponuja čudovite bele peščene plaže, tropski deževni gozd in izjemno biotsko raznolikost. Ta park je znan po svojih čudovitih koralnih grebenih, ki ponujajo odlično možnost za snorklanje in opazovanje podvodnega sveta. Mesto samo ima sproščeno vzdušje s številnimi restavracijami, kavarnami in trgovinami, kjer lahko uživate v lokalni kuhinji in kulturnih doživetjih. Afro-karibska kultura regije se odraža v glasbi, hrani in barvitosti mestnega življenja.

Kostarika - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Corcovado

Corcovado je naravni zaklad Kostarike, znan po svoji divji in nedotaknjeni naravi. Nahaja se na polotoku Osa, na jugozahodu države, in velja za enega najbolj biološko raznolikih krajev na Zemlji. Tukaj se nahaja tudi Nacionalni park Corcovado, ki zajema obsežno območje deževnega gozda, tropskih plaž, močvirij in območij mangrov. Park je dom številnim ogroženim vrstam, ki jih lahko opazujete in raziskujete s pomočjo vodnikov in tako doživite nepozabno pustolovščino.

Kostarika - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Vulkan Poas

Vulkan Poas je eden izmed najbolj znanih in obiskanih vulkanov v Kostariki. Nahaja se v Nacionalnem parku Vulkan Poas v osrednjem delu države, približno 50 kilometrov severozahodno od glavnega mesta San Jose. Ta aktiven stratovulkan je znan po svojem ogromnem kraterju, ki meri približno 1,5 kilometrov v premeru in spada med največje aktivne kraterje na svetu. V notranjosti kraterja je laguna, ki običajno izžareva paro in pline, kar ustvarja slikovit pogled na geološko formacijo.

Več informacij najdete TUKAJ.

Kostarika - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Top akcije za potovanje na Kostariko najdete TUKAJ.

Namestitev pa lahko rezervirate TUKAJ.

Z letalom na poti vam nudi pomoč pri iskanju letalskih kart, namestitev ali najemu avtomobila ter ponuja možnost zakupa zdravnika na klic v času potovanja. Več informacij TUKAJ.