Indonezija je otoška država, ki se nahaja v jugovzhodni Aziji in je ena največjih držav na svetu po številu otokov, ki jih obsega.

Država se razprostira na več kot 17.000 otokih, od katerih je največji otok Java, kjer se nahaja tudi glavno mesto Jakarta. Indonezija je znana po svoji bogati kulturni raznolikosti, čudovitih plažah, tropskih gozdovih in vulkanih.

Preberite si, katerih 10 krajev morate obiskati, ko se boste potepali po Indoneziji.

Narodni park Komodo

Narodni park Komodo je eden izmed najbolj znanih narodnih parkov v Indoneziji. Nahaja se na otoku Komodo, med Balijem in Timorjem. Ta narodni park je poseben predvsem zaradi svoje edinstvene populacije komodoških zmajev, ki so največji kuščarji na svetu. Ti kuščarji so izjemno redki in ogroženi, zato so tudi postali simbol tega narodnega parka.

Več informacij najdete TUKAJ.

Indonezija - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Gora Bromo

Gora Bromo, uradno imenovana Tengger Caldera, je aktiven vulkan na otoku Java v Indoneziji. Ta vulkan je del Nacionalnega parka Bromo Tengger Semeru in je eden najbolj priljubljenih turističnih krajev v državi zaradi svoje spektakularne lepote in vulkanske dejavnosti. Gora Bromo je še vedno aktivna in občasno bruha dim in pepel. Njen zadnji večji izbruh se je zgodil leta 2016.

Indonezija - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Tempelj Borobudur

Borobudur je eden izmed najbolj znamenitih budističnih templjev na svetu in je pomembna kulturna dediščina v Indoneziji. Nahaja se na otoku Java, zgrajen pa je bil v obdobju med 8. in 9. stoletjem, med vladavino dinastije Sailendra. Borobudur je znan po svoji edinstveni arhitekturi, ki združuje budistične in hinduistične vplive. Tempelj je zgrajen v obliki stožca in je znan po svojih devetih platformah, kjer se nahajajo številne reliefne slike in kipci, ki predstavljajo budistične nauke in zgodbe.

Več informacij najdete TUKAJ.

Indonezija - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Bali

Bali je otok, ki se nahaja v jugovzhodni Aziji in je ena izmed najbolj priljubljenih turističnih destinacij na svetu zaradi svoje naravne lepote, bogate kulture, in raznolikih možnosti za sprostitev in pustolovščine. Bali slovi seveda tudi po svojih slikovitih plažah z belim peskom, kristalno čistem morju in impresivnih sončnih zahodih.

Indonezija - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Jakarta

Jakarta je glavno mesto Indonezije, z dinamičnim načinom življenja in raznolikostjo kultur. V mestu je moč zaznati elemente iz Malezije, Kitajske, Arabskega sveta, Indije in Evrope, kar ga uvršča med ene izmed najbolj priljubljenih krajev v Indoneziji. Lepe mešanice teh pomembnih kultur so vidne v arhitekturi in gastronomiji mesta. V starem delu mesta Jakarta, imenovanem Kuta Tua, je moč zaznati prečudovite nizozemske kolonialne stavbe.

Za super doživetje prestolnice kliknite TUKAJ.

Indonezija - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Ubud

Ubud leži obdan z zelenimi riževimi polji, džunglo in rečnimi dolinami, kar vam omogoča različne aktivnosti v čudoviti naravi. Poleg tega je Ubud kulturno središče Balija in je dom številnih tradicionalnih plesov, glasbe, kiparstva in slikarstva. Na Ubudu se nahajajo tudi številne kraljevske palače in templji. Obiščete lahko Ubudsko palačo, znano kot Puri Saren Agung, ki vas bo naravnost presunila.

Če želite izkusiti pristno dogodivščino, kliknite TUKAJ.

Indonezija - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Yogyakarta

Yogyakarta je kulturno središče Indonezije, ki je znano po svoji močni povezanosti z javansko kulturo. V bližini se nahaja tudi znameniti tempelj Prambanan, ki je eden izmed najlepših primerov hinduistične arhitekture na otoku Java. Prambanan se nahaja le približno 17 kilometrov severovzhodno od Yogyakarte, kar predstavlja super priložnost za enodnevni izlet.

Več informacij najdete TUKAJ.

Indonezija - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Jezero Kelimutu

Jezero Kelimutu je ena izmed najbolj edinstvenih naravnih znamenitosti v Indoneziji in zagotovo ena izmed najbolj obiskanih destinacij v državi. Kelimutu je skupno ime za tri kraterska jezera, ki so nastala zaradi vulkanske dejavnosti istoimenskega vulkana. Čeprav se nahajajo na istem vulkanskem vrhu, tri jezera prikazujejo tri različne barve – rdečo, modro in belo. Ta kraterska jezera so zagotovo ena izmed najboljših stvari, ki jih lahko doživite na otoku Sumatra.

Indonezija - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Otoki Derawan

Otoki Derawan so skupina otokov v Indoneziji, ki se nahajajo v vzhodnem delu države. Ti slovijo po svoji pristni naravi, čudovitih plažah, tropskemu gozdu in bogatemu morskemu življenju. To območje je znano po svojih koralnih grebenih, zatorej predstavlja pravi raj, če ste ljubitelji podvodnega sveta.

Derawan je najlažje obiskati skupaj z Borneom, katerega del spada tudi pod Indonezijo, delita pa si ga še državi Malezija in Brunej.

Indonezija - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Belitung

Belitung je čudovit otok, ki se nahaja v Indoneziji, na vzhodni obali Sumatre, in je znan po neokrnjenih plažah in mirnih vodah. Največje mesto na tem otoku je Tanjung Pandan, ki se ponaša z nizozemsko kolonialno arhitekturo in pisanim pristaniščem. Na otoku Pulau Lengkuas pa lahko najdete zanimiv svetilnik iz 19. stoletja.

Indonezija - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Top akcije za potovanje v Indonezijo najdete TUKAJ.

Namestitev pa lahko rezervirate TUKAJ.

Z letalom na poti vam nudi pomoč pri iskanju letalskih kart, namestitev ali najemu avtomobila ter ponuja možnost zakupa zdravnika na klic v času potovanja. Več informacij TUKAJ.