Krf je očarljiv grški otok, ki se nahaja v Jonskem morju.

Njegove slikovite pokrajine, bogata zgodovina in živahna kultura predstavljajo popolno destinacijo za tiste, ki iščejo tako aktivne počitnice kot tudi oddih. Z zelenimi griči, kristalno čistim turkiznim morjem in očarljivimi vasicami, Krf ponuja raznolik nabor doživetij, ki bodo očarala vsakega obiskovalca.

Preberite si, katerih 10 znamenitosti ne smete zamuditi, ko se boste potepali po Krfu.

Zaliv Agni

Zaliv Agni je skriti dragulj na severovzhodni obali Krfa. Ta idilična ribiška vasica se ponaša z mirno atmosfero, kjer lahko uživate v lepoti morja in se sprostite v občutku tišine. Zaliv je znan po izjemnih ribjih tavernah, kjer ponujajo okusne jedi, pripravljene z najbolj svežimi ulovljenimi ribami tistega dne. Tukaj se vam ponuja tudi priložnost za raziskovanje skritih zalivov s čolnom in plaž za še bolj nepozabno doživetje.

Krf - 10 znamenitosti, ki jih morate obiskati!

Rt Drastis

Rt Drastis je osupljivo naravno čudo, ki se nahaja na severozahodnem delu Krfa. Ta razgiban rt je znan po strmih pečinah, ki dramatično padajo v morje pod njimi. Impresivne skalne formacije, oblikovane s pomočjo vetra in valov, ustvarjajo osupljivo pokrajino, ki vas bo pustila brez besed. Raziskovanje rta Drastis ponuja panoramski pogled na Jonsko morje in priložnost za opazovanje osupljivih sončnih zahodov, kar predstavlja obvezen kraj za navdušence fotografije.

Krf - 10 znamenitosti, ki jih morate obiskati!

Mesto Krf

Mesto Krf znano tudi kot Kerkyra predstavlja glavno mesto otoka. Mesto je čarobna mešanica beneških, francoskih in britanskih vplivov. Staro mestno jedro imenovano »Stari trg«, pod UNESCO-vo zaščito, je labirint ozkih ulic, s pastelnimi stavbami, elegantnimi palačami in očarljivimi trgi. Sprehajanje po tlakovanih uličicah vas bo vodilo do arhitekturnih čudes, kot sta ikonična promenada Liston in mogočna »Stara trdnjava«.

Krf - 10 znamenitosti, ki jih morate obiskati!

Cerkev sv. Jurija

Cerkev sv. Jurija, znana tudi kot »Staro obzidje«, se nahaja v samem središču mesta Krf in je pomembna verska znamenitost. Ta prekrasna grško-pravoslavna cerkev iz 19. stoletja predstavlja izjemno bizantinsko arhitekturo. Opremljena z zapletenimi freskami in ornamentalno ikonografijo, izžareva duhovno mirnost.

Za več informacij kliknite TUKAJ.

Krf - 10 znamenitosti, ki jih morate obiskati!

Kanal d’Amour

Kanal d’Amour ali Kanal ljubezni je naravno čudo, ki se nahaja v slikoviti vasici Sidari. Kanal ljubezni nakazuje romantično legendo, da bodo pari, ki plavajo skozi ozek kanal, obdarjeni z večno ljubeznijo. Robustne pečine in kristalno čisto turkizno morje ustvarjajo očarljivo okolje, ki je popolno za sprostitev in raziskovanje. Sončenje na zlati plaži ali osvežujoč skok v vabljive vode Kanala d’Amour je doživetje, ki bo očaralo pare in navdušence naravnih lepot.

Krf - 10 znamenitosti, ki jih morate obiskati!

Plaža Porto Timoni

Plaža Porto Timoni, ki se nahaja na severozahodni obali Krfa, je skriti raj, dostopen s slikovito pohodniško potjo. Plaža ponuja dve osupljivi zalivski plaži, ločeni z ozkim trakom zemlje, kar omogoča edinstveno doživetje. Obdana z bujno zelenjem in kristalno čistimi vodami je Porto Timoni oaza naravne lepote.

Krf - 10 znamenitosti, ki jih morate obiskati!

Palaiokastritsa

Palaiokastritsa je očarljiva obalna vasica, ki se nahaja med zelenimi hribi na zahodni obali Krfa. Slovi po svoji dih jemajoči naravni lepoti in kristalno čistem turkiznem morju. Vasica se ponaša z več čudovitimi plažami, skritimi zalivi in jamami, ki čakajo na raziskovanje. Palaiokastritsa ponuja popolno mešanico sprostitve, pustolovščine in naravnih čudes.

Krf - 10 znamenitosti, ki jih morate obiskati!

Vodni park Aqualand Krf

Vodni park Aqualand je vznemirljiva destinacija za družine z otroki. Ta navdušujoč vodni park ponuja širok izbor toboganov, bazenov in atrakcij, ki zagotavljajo zabaven dan za otroke in starše. Od toboganov do sproščujočih voženj po t.i. »Lazy river«, Aqualand ponuja neskončne možnosti za čofotanje, skakanje in smeh. S svojimi posebnimi območji za mlajše otroke in prostori za sprostitev Aqualand zagotavlja nepozabno vodno pustolovščino za celotno družino.

Več informacij najdete TUKAJ.

Krf - 10 znamenitosti, ki jih morate obiskati!

Zavetišče za osle Krf

To zavetišče za osle je namenjeno dobremu počutju in rehabilitaciji oslov. Nahaja se na podeželskem obrobju otoka in ponuja varno zatočišče za rešene osle, vam pa omogoča, da spoznate njihove zgodbe in se s temi nežnimi bitji tudi podružite. Obisk zavetišča za osle Krf obljublja nepozabno in izobraževalno doživetje za družine, ki spodbuja ljubezen in spoštovanje do živali.

Več informacij najdete TUKAJ.

Krf - 10 znamenitosti, ki jih morate obiskati!

Palača Achilleion

Palača Achilleion, veličastna neoklasična vila, ki se nahaja v vasi Gastouri, je pričevanje o bogati zgodovini in kulturni dediščini Krfa. Zgrajena kot poletna rezidenca za cesarico Elizabeto Avstrijsko, znano tudi kot Cesarica Sisi, palača predstavlja razkošne notranje prostore, čudovite vrtove in dih jemajoče razglede na Jonsko morje.

Za več informacij kliknite TUKAJ.

Krf - 10 znamenitosti, ki jih morate obiskati!

Top akcije za potovanje na Krf najdete TUKAJ.

Namestitev pa lahko rezervirate TUKAJ.

Z letalom na poti vam nudi pomoč pri iskanju letalskih kart, namestitev ali najemu avtomobila ter ponuja možnost zakupa zdravnika na klic v času potovanja. Več informacij TUKAJ.