¨London City¨ je starodavno središče Londona in najmanjše mesto v Angliji. London, kot ga poznamo mi, pokriva veliko širše metropolitansko območje in v njem živi skoraj devet milijonov ljudi. Razdeljeno je na živahna in značilna območja severnega, zahodnega, južnega in vzhodnega Londona, kot tudi na trgovsko in turistično središče osrednjega Londona. Vsako okrožje pa ima svojo prepoznavno sosesko. V Londonu je vedno kaj za videti in početi. Ponuja dela najboljše svetovne umetnosti, zabavo, nakupovalna središča, restavracije, vse s pridihom zgodovine. V Londonu vam torej zagotovo ne bo dolgčas.

V nadaljevanju smo vam pripravili 10 znamenitosti, ki jih morate obiskati, ko se boste potepali po britanski prestolnici.

Big Ben in parlament

Ko zagledate znameniti Big Ben, takrat se zares zaveste, da ste v Londonu. Arhitektura samega stolpa pa tudi zunanjost parlamenta je presenetljiva, toda ali ste vedeli, da si lahko  parlament ogledate tudi od znotraj in se celo udeležite razprav v t.i. “House of Commons” in “House of Lords”?

Več informacij najdete TUKAJ.

London - 10 znamenitosti, ki jih morate obiskati!

Britanski muzej

Znameniti muzej, ki vas ne bo pustil ravnodušnih. Britanski muzej vsebuje ogromno zbirko artefaktov, ki so prispeli v Veliko Britanijo, ko je bila svetovna velesila. Najbolj presunljiva je egipčanska zbirka, katere artefakti segajo več tisoče let nazaj. Nikar ne spreglejte del Partenona, kamna iz Rosette, mumij, hieroglifov in še in še.

Za obisk Britanskega muzeja kliknite TUKAJ.

London - 10 znamenitosti, ki jih morate obiskati!

Katedrala Sv. Pavla

Še ena zelo znana znamenitost je zagotovo katedrala Sv. Pavla. Stara katedrala je bila leta 1666 uničena v velikem požaru, današnjo pa je leta 1667 zasnoval Sir Christopher Wren. V tej katedrali je med drugim potekal pogreb slavnega Winstona Churchilla in Margaret Thatcher. Tukaj sta se poročila tudi princ Charles in princesa Diana.

Za vrhunski razgled na London se povzpnite na vrh kupole.

Več informacij najdete TUKAJ.

London - 10 znamenitosti, ki jih morate obiskati!

Katedrala Westminster Abbey

Westminster Abbey je ena izmed britanskih najpomembnejših znamenitosti pod UNESCOVO zaščito. Skozi zgodovino pa vse do danes predstavlja prostor, kjer se odvijajo najpomembnejši dogodki kot so kraljeve poroke, kronanje modre krvi ipd. Občudujte presunljivo arhitekturo, oglejte si počivališča preminulih kraljev in kraljic, ter tudi kotičke, kjer so pokopani najbolj znani pisatelji združenega kraljestva kot sta William Shakespeare and Jane Austen.

Za več informacij kliknite TUKAJ.

London - 10 znamenitosti, ki jih morate obiskati!

London Eye

Povzpnite se na eno izmed 32 steklenih kapsul London Eye, kjer boste imeli čudovit razgled na nekatere najbolj znane londonske znamenitosti. Uživajte v osupljivih 360-stopinjskih pogledih, med tem ko se počasi vrtite nad reko Temzo.

Za obisk kliknite TUKAJ.

London - 10 znamenitosti, ki jih morate obiskati!

Londonski stolp

Z enim od paznikov garde Yeoman se odpravite na ogled londonskega stolpa t.i. Tower of London, ki je ena izmed najbolj znanih zgradb sveta. Odkrijte njegovo 900-letno zgodovino in različne funkcije, ki jih je imela skozi leta. Služila je namreč kot kraljeva palača, zapor, arzenal, kraj usmrtitev, hiša draguljev in živalski vrt. Prav tako si oglejte Beli stolp, sprehodite se skozi spalnico srednjeveškega kralja in se načudite kronskim draguljem.

Več informacij najdete TUKAJ.

London - 10 znamenitosti, ki jih morate obiskati!

Buckinghamska palača

Ena izmed najbolj prepoznavnih simbolov Združenega kraljestva je prav zagotovo njihova kraljeva palača. Poleti in na izbrane datume od novembra do decembra in na Veliko noč si lahko obiskovalci ogledajo 19 državnih dvoran, ki tvorijo srce palače. Te veličastne sobe krasijo nekateri največji zakladi iz kraljeve zbirke, vključno s slikami Rembrandta, Rubensa in Canaletta.

Za obisk znamenite palače kliknite TUKAJ.

London - 10 znamenitosti, ki jih morate obiskati!

Hyde park

Je eden od štirih parkov v Londonu, ki ustvarjajo verigo od Kensingtonske palače do glavnih vrat Buchingamske palače. Včasih je služil namembnosti kraljevih jelenov kralja Henrika VIII, dokler ga niso leta 1635 odprli za javnost. Ne glede na to ali stopite vanj zaradi lahkotnega sprehoda, piknika ali celodnevnega ogleda, ga morate obiskati ne glede na letni čas vašega obiska Londona.

London - 10 znamenitosti, ki jih morate obiskati!

Tower bridge

Še ena londonska ikona. Mnogi zaradi srednjeveškega sloga mostu menijo, da je ta zelo star. V resnici je bil zgrajen šele leta 1894, vendar je bil zasnovan tako, da dopolnjuje svojega soseda – Tower of London. Sprehodite se po znamenitem mostu in naredite nepozabne fotografije.

Več informacij najdete TUKAJ.

London - 10 znamenitosti, ki jih morate obiskati!

Piccadilly Circus

Tako kot je pester Times Square v New Yorku, tako je Piccadilly Circus v Londonu. To je znamenito stičišče več glavnih ulic, kar posledično pomeni, da je to zelo prometni del Londona. Za hip se ustavite v množici, ki hiti sem ter tja, ter opazujte ogromne neonske in reklamne napise, ki celo območje obarvajo v pisane barve, medtem ko mimo neprestano švigajo avtomobili in “double-deckerji”.

London - 10 znamenitosti, ki jih morate obiskati!

Top akcije za potovanje v London najdete TUKAJ.

Namestitev pa lahko rezervirate TUKAJ.

Z letalom na poti vam nudi pomoč pri iskanju letalskih kart, namestitev ali najemu avtomobila ter ponuja možnost zakupa zdravnika na klic v času potovanja. Več informacij TUKAJ.