Božični sejmi vsako leto privabijo številne množice obiskovalcev, saj ustvarijo prav posebno praznično vzdušje.

Skoraj zagotovo boste v decembru obiskali vsaj tistega v vam najbližjem kraju ali pa se celo odpravili na izlet v katerega od evropskih mest. Organizacija za širitev turizma in kulture v Evropi European Best Destinations vsako leto na podlagi več milijonov glasov obiskovalcev razglasi najlepše božične sejme. Spodaj vam predstavljamo nekatere od teh. Morda med njimi najdete navdih za naslednji božični izlet.

ZAGREB, HRVAŠKA

Adventni Zagreb je zadnjih pet let najbolj priljubljena točka obiskovalcev, ki želijo začutiti pravi božični utrip, tako ni čudno, da je bil tri leta zapored izglasovan za najboljši evropski božični sejem. Stojnice ponujajo različna božična darilca, vi pa se lahko pogrejete ob skodelici vroče čokolade ali kuhanega vina. Mesto je zelo lepo okrašeno in božične pesmi vas popeljejo v pravi božični raj.

Več informacij najdete TUKAJ.

Božični sejmi

DUNAJ, AVSTRIJA

V Avstriji tradicija sejmov sega daleč v preteklost, saj jih v prazničnem času prirejajo že od konca 13. stoletja. Dunajski božični sejem je eden najbolj prepoznavnih na svetu in vsako leto sprejme več milijonov obiskovalcev. Izbirate lahko med številnimi božičnimi sejmi, ki so razpršeni po mestu. Najbolj znan je tradicionalni »Vienna Magic of Advent«, kjer vas pričaka prava pravljična dežela. Božična drevesca, darila, sladkarije, topli napitki, za najmlajše pa tudi božične delavnice. Še en božični sejem vreden ogleda se nahaja pred palačo Schönbrunn, ki prav tako ponuja številne aktivnosti in čudovite stojnice.

Več informacij najdete TUKAJ.

Božični sejmi

BUDIMPEŠTA, MADŽARSKA

Čudoviti božični sejem »Advent Basilica« pred baziliko Sv. Štefana vas ne bo pustil ravnodušnih. V skladu s tradicijo letošnje 12-letne adventne bazilike, božični sejem obljublja edinstveno praznično vzdušje, super ponudbo izdelkov na stojnicah, pravo gastronomsko dogodivščino, srčne programe in še in še. Poleg veličastnega prazničnega vzdušja, si lahko ogledate »light show«, 12-metrsko visoko božično drevo in betlehemske jasli, lahko si pa tudi obujete drsalke. Poleg tega vključujejo tudi humanitarni program v pomoč tistim, ki med božičnimi prazniki ne morejo občutiti praznične topline in obdarovanja.

Več informacij najdete TUKAJ.

Božični sejmi

BASEL, ŠVICA

Basel ima globoko zakoreninjeno tradicijo najlepšega in največjega božičnega mesta v Švici in ga je prav zagotovo vredno obiskati. Ne samo, da dobro ohranjeno staro mestno jedro žari v topli božični luči, tudi trgovine in pročelja številnih stavb se lesketajo v zlatem sijaju. Baselski božični sejem najdete na Barfüsserplatz in Münsterplatz – dveh izmed najlepših trgov v Baslu.

Več informacij najdete TUKAJ.

Božični sejmi

STUTTGART, NEMČIJA

Tudi Stuttgart ima za seboj kar 300 let tradicije božičnih sejmov. V prazničnem Stuttgartu se povsod svetlikajo pravljične luči, v zraku diši po cimetu in bratwurstu, po ulicah pa odzvanja praznična glasba. Slavnostno razsvetljeno mesto, značilno po srednjeveškem gradu, predstavlja veličastno ozadje božičnemu trgu Weihnachtsmarkt.

Več informacij najdeš TUKAJ.

Božični sejmi

MONTBELIARD, FRANCIJA

Montbéliard je eden najlepših božičnih sejmov v Franciji. V adventnem času Montbéliard obuja tradicijo in organizira božični sejem z več kot stotimi ljubkimi stojnicami, polnimi pristnih in visokokakovostnih izdelkov. Na sprehodu po osvetljenih ulicah lahko poskusite okusne gastronomske izdelke iz Montbéliarda in Francije, se čudite raznolikosti umetnosti in obrti in zaplešete ob zvenu zborovskih pesmi.

Več informacij najdeš TUKAJ.

Božični sejmi

Ugodne ponudbe letalskih kart in namestitev lahko spremljate TUKAJ.

Z letalom na poti vam nudi pomoč pri iskanju letalskih kart, namestitev ali najemu avtomobila ter ponuja možnost zakupa zdravnika na klic v času potovanja. Več informacij TUKAJ.