Tenerife, največji otok Kanarskega arhipelaga, je pravi raj na zemlji.

Je otok, ki ponuja ogromno različnih aktivnosti in pokrajin, saj tukaj najdete vse od tropskih plaž pa do vulkanskih puščav. Na Tenerifih se prav za vsakega najde nekaj in da je destinacija popolna, dokazuje dejstvo, da temperatura tukaj skoraj nikoli ne pade pod 15 stopinj.

V nadaljevanju smo vam pripravili 10 znamenitosti, ki jih ne smete zamuditi, ko boste pohajkovali po tem simpatičnemu otoku.

Nacionalni park Teide

Gora Teide je aktiven vulkan na Tenerifih. V višino meri kar 3,715 metrov in predstavlja najvišjo točko v celotni Španiji. Nacionalni park Teide se razteza na kar 190 kvadratnih kilometrih in ponuja različne pokrajine in biotsko raznovrstnost. Do vrha se lahko povzpnete z gondolo, nacionalni park pa je sicer tako obsežen, da ga lahko raziskujete več dni.

Več informacij najdete TUKAJ.

Playa de las Teresitas

Plaža Teresitas se nahaja na severu otoka in velja za eno najbolj slikovitih plaž, kar jih ta otok premore. Zaradi njene veličine ni strahu, da ne boste našli svojega kotička pod soncem. Tukaj vas bo pričakal čudovit bel pesek, turkizna barva oceana in dramatični klifi Anaga.

Klifi Los Gigantes

Los Gigantes je mestece na zahodni obali otoka Tenerife, ki je najbolj poznano po ogromnih klifih, ki le tega obdajajo. Klifi namreč segajo kar 500 do 800 metrov v višino in tako presegajo samo mesto. Klife lahko opazujete iz mestne plaže ali pa se podate na vožnjo z ladjico in jih opazujete z morja, kar zagotavlja še lepše razglede.

Vasica Masca

Masca je ena izmed najbolj unikatnih vasic na Tenerifih. Je majhna gorska vasica, ki je vgnezedna v gorah Macizo de Teno in ponuja čudovite razglede. Pot do nje je ozka in vijugasta, a končni cilj je vsekakor vreden »naporne« vožnje.

Za več informacij kliknite TUKAJ.

Opazovanje kitov

Tenerife je poznan tudi po t.i. »Evropski dediščini kitov«. Zaradi topline morja in podnebja ter posebne strukture morskega dna med Tenerifi in La Gomero, je skoraj zagotovo, da bosta tukaj opazili kite in delfine ne glede na letni čas. Obstaja namreč kar 99 procentov možnosti, da opazite kite in 60 procentov, da opazite delfine, kar je super obet.

Dodatne informacije najdete TUKAJ.

Pohod po Parque Rural de la Anaga

Zanimivost tega parka je predvsem v tem, da je njegova pokrajina precej drugačna od južnega dela Tenerifa in od območij, ki obdajajo vulkan Teide. Tukaj boste našli razgibano naravo z dramatičnimi vrhovi in pečinami neposredno nad morjem. Park vas zagotovo ne bo pustil ravnodušnih.

Za več informacij kliknite TUKAJ.

Naravni bazeni Garachico

Naravni bazeni Piscinas Naturales de El Caleton se nahajajo v mestecu Garachico. So naravni slanovodni kamniti bazenčki, v katerih se lahko namakate in občudujete delo narave. Če jih obiščete ob plimi, se lahko zibljete z valovi, ki takrat postanejo večji.

Več informacij najdete TUKAJ.

Mesto San Cristobal de la Laguna

Je mesto na severnem delu otoka. Včasih je bilo to glavno mesto in je zatorej še en razlog več, da ga obiščete. Historični del mesta je del Unescove kulturne dediščine. Preživite nekaj ur v mestecu, kjer boste ob sprehajanju opazili številne ostanke kolonialne arhitekture ob kateri se vam bo zazdelo, da ste stopili nazaj v čas.

Surfanje na Playa Las Americas

Las Americas je pravi raj za surfarje. Valovi so konstantni, tako da lahko zajadrate val ne glede na to ali ste začetnik ali profesionalec. Če ste v surfanju neizkušeni, vendar željni znanja, vam priporočamo najem inštruktorja, ki se vam bo posvetil in učne ure naredil toliko bolj zanimive.

Razgledna točka Mirador Cruz del Carmen

Kot se vam je do zdaj verjetno že zazdelo, Tenerife ponujajo veliko čudovitih razglednih točk. A ena je še posebej vredna omembe. Mirador Cruz del Carmen se nahaja na obrobju Anage, kjer lahko lahki pohod združite s čudovitim razgledom. Če se boste nanjo povzpeli ob jasnem vremenu, boste v daljavi lahko zagledali vrh vulkana Teide.

Predvsem za družine in otroke

Tenerifi so še posebej priljubljeni pri družinah, zato ne izpustite katerega od spodnjih parkov:

1. Loro Parque – eden izmed najbolj priljubljenih živalskih vrtov v Evropi, kjer med drugim lahko opazujete tudi tigre, pingvine in delfine.

2. Siam Park – pustolovski vodni park v slogu Tajske, kjer se bo ves dan zabavala vsa družina.

3. Jungle Park – živalski vrt s spektakularnimi predstavami, ki je manj obljuden kot Loro park. V parku je veliko sence, zato je primeren obisk parka tudi ob vročih dnevih.

4. Tenerife Zoo Monkey Park – manjši živalski park, kjer prevladujejo opice, vidite pa lahko tudi velike želve, ptice in druge manjše živali.

5. Palmetum – čudovit botanični vrt, kjer lahko občudujete različne vrste palm. Posebnost vrta je v tem, da je nastal na nekdanjem odlagališču odpadkov in tako predstavlja uspešen projekt preobrazbe prostora.

6. Museum of Science and the Cosmos – muzej astronomije, tehnologije in znanosti je še posebej priljubljen pri otrocih, saj ponuja igrive in interaktivne razstave ter dogodke.

7. Submarine Safaris Tenerife – podvodni izlet s podmornico, ki razkrije čudoviti podvodni svet Atlantika. Otroci to dogodivščino enostavno obožujejo!

Top akcije za potovanje na Tenerife najdete TUKAJ.

Namestitev pa lahko rezervirate TUKAJ.

Z letalom na poti vam nudi pomoč pri iskanju letalskih kart, namestitev ali najemu avtomobila ter ponuja možnost zakupa zdravnika na klic v času potovanja. Več informacij TUKAJ.