Azori privabljajo tiste, ki iščejo avanturo. Arhipelag, ujet v središču Severnega Atlantskega oceana, predstavlja oazo naravne lepote in miru.

Daleč stran od vrveža in turističnih pasti ti portugalski otoki ostajajo dobro varovana skrivnost in ponujajo nedotaknjeno rajsko doživetje za pogumne popotnike. Arhipelag Azorov predstavlja 9 glavnih otokov, ki si od največjega do najmanjšega sledijo: São Miguel, Pico, Terceira, São Jorge, Faial, Flores, Santa Maria, Graciosa in Corvo. Glavno in največje mesto, kamor največ popotnikov tudi prileti iz celinske Evrope, je Ponta Delgada na otoku São Miguel.

Preberite si, katerih 10 krajev morate obiskati, ko se boste potepali po Azorih.

Angra do Heroísmo, otok Terceira

Je čudovito, živahno mesto, ki se nahaja na otoku Terceira v arhipelagu Azorov. V 15. in 16. stoletju je bilo mesto pomembno postajališče za odprave v »Novi svet«, danes pa se mesto ponaša z očarljivo arhitekturo, ki izvira večinoma iz 18. stoletja. Rua da Sé je prava paša za oči, s svojimi mozaikastimi pločniki in tradicionalnimi hišami, katerih vrata in okenski okviri so pobarvani v žive barve.

Azori - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Capelinhos je ime, ki je močno zaznamovalo zgodovino otoka Faial, saj se je njegov profil za vedno spremenil, ko je med med leti 1957 in 1958 izbruhnil vulkan Capelinhos. Izbruh je prinesel nastanek povsem novega otoka, ki se je nato povezal s Faialom preko ozkega ozemlja. Ta nenaden geološki dogodek je povzročil veliko spremembo v pokrajini. Obisk vas bo naravnost presunil.

Za voden ogled kliknite TUKAJ.

Azori - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Sete Cidades Caldera, otok São Miguel

Je naravno čudo, ki se nahaja na zahodni strani otoka São Miguel v Azorih. Ta impresivna masa vulkanskega kraterja vas bo popolnoma očarala. V njenem središču se namreč nahajata dve čudoviti jezeri, ki sta obdani z večno zeleno vegetacijo. Ta spektakularna pokrajina je bila oblikovana s pomočjo zaporednih vulkanskih dogodkov v zadnjih 38.000 letih.

Če želite voden ogled, kliknite TUKAJ.

Azori - 10 krajev, ki jih morate obiskat

Montanha do Pico, otok Pico

Je najvišja gora na Portugalskem, ki se dviga kot mogočen vulkan na otoku Pico v arhipelagu Azorov. Z impresivno višino 2.351 metrov nadmorske višine, ta vulkan opozarja nase s svojo mogočnostjo. Nazadnje je izbruhnil leta 1718, a na prvi pogled se zdi še vedno precej zastrašujoč. Preden se odpravite na vzpon, je priporočljivo obiskati informacijski center, kjer se lahko prijavite in dobite informacije o trenutnih razmerah na vrhu.

Azori - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Algar do Carvão, otok Terceira

Gre za edinstveno vulkansko jamo, ki predstavlja naravno čudo in je ena izmed najbolj znanih atrakcij na tem otoku. Je vulkanskega izvora, znana po svoji edinstveni geološki strukturi in je ena izmed najbolj ohranjenih jam na Azorih. V jamo vodijo leseni stopničasti mostovi, ki vam omogočajo varno raziskovanje notranjosti. Oglejte si očarljive stalaktite, stalagmite in drugi vulkanske minerale.

Za čudovito izkušnjo kliknite TUKAJ.

Azori - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Monte Brasil, otok Terceira

Monte Brasil je impresiven vulkanski masiv. Ta izjemna naravna tvorba je pomembna zgodovinska, geološka in ekološka destinacija. Nahaja se ob obali mesta Angra do Heroísmo in predstavlja izrazito značilnost pokrajine otoka Terceira. Na vrhu vulkanskega masiva se nahaja Forte de São João Baptista, ki je bil zgrajen v 16. stoletju za obrambo pred morebitnimi napadi piratov in drugih sovražnikov.

Azori - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Lagoa do Fogo, otok São Miguel

Lagoa do Fogo je osupljivo jezero, eno izmed najbolj slikovitih naravnih čudes na Azorih in predstavlja pravi raj za ljubitelje narave in fotografije. Okolica Lagoa do Fogo je neokrnjena narava, prekrita z bujnim zelenjem in endemičnimi rastlinami. To je raj za pohodnike, saj je okoli jezera več pohodniških poti, ki vam omogočajo raziskovanje te čudovite pokrajine.

Za voden ogled kliknite TUKAJ.

Azori - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Lagoas das Furnas, otok São Miguel

Skupina termalnih jezer, ki je znana po svoji vulkanski aktivnosti in čudoviti naravni lepoti. Znana je po svojih termalnih izvirih in vrelcih, ki imajo številne zdravilne lastnosti in so priljubljene za sprostitev in zdravje. Eden izmed najbolj zanimivih vidikov Lagoas das Furnas je dejstvo, da se v tem območju hrana pogosto pripravlja tradicionalno – s pomočjo geotermalne energije.

Azori - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Poça da Dona Beija, otok São Miguel

Nahaja se v mestu Furnas in jo sestavlja več geotermalnih bazenov, napolnjenih z naravno ogrevano mineralno vodo. Topla termalna voda pomaga sprostiti mišice in lajšati stres, zato je priljubljena destinacija za tiste, ki iščete mir in sprostitev. Poleg tega je kopališče obdano z bujno vegetacijo in tropskimi rastlinami, kar naredi doživetje še toliko pristnejše.

Azori - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Otok Vila Franca do Campo, otok São Miguel

Nastal je zaradi vulkanske dejavnosti in je dejansko potopljeni kalder, ki ga je povzročil vulkanski izbruh. Sredi otoka je velika naravna laguna, ki je precej priljubljena destinacija za kopanje in plavanje. Otok je tudi naravni rezervat, ki je dom številnim morskim pticam in drugim živalskim vrstam.

Če želite voden ogled, kliknite TUKAJ.

Azori - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Top akcije za potovanje na Azore najdete TUKAJ.

Namestitev pa lahko rezervirate TUKAJ.

Z letalom na poti vam nudi pomoč pri iskanju letalskih kart, namestitev ali najemu avtomobila ter ponuja možnost zakupa zdravnika na klic v času potovanja. Več informacij TUKAJ.