Berlin je mesto, ki ponuja nešteto doživetij. Ob vstopu vanj se vam bo odprl svet spoja zgodovine s sodobnostjo, s čudovito kulturo in arhitekturo. Prav zaradi burnih historičnih dogodkov, na katere spomin še dandanes ostaja živ, je Berlin mesto, ki bo na vas naredilo poseben vtis.

V nadaljevanju smo vam pripravili 10 znamenitosti, ki jih morate videti, ko se boste potepali po nemški prestolnici.

Brandenburška vrata

Verjetno prva asociacija ob omembi Berlina, ki je vsekakor vredna ogleda. Pred več kot 300 leti so Brandenburška vrata zgradili na vrhu prejšnjih mestnih vrat pod ukazom pruskega kralja, petnajst let kasneje pa je skozi njih vkorakal tudi sam Napoleon po koncu t.i. Jena-Auerstedt bitke. Vrata še danes mogočno stojijo in čakajo na vas, da samozavestno zakorakate skoznje.

Berlin

Parlament Reichstag

Prvotni parlament je bil v vojni uničen, ob obnovi pa so na vrh znamenite stavbe postavili stekleno kupolo. Danes omenjena stavba tako ni le dom nemškemu parlamentu, temveč je prav zaradi svoje kupole nekaj edinstvenega in zato se morate povzpeti v njeno notranjost. Tam si lahko naročite kosilo in uživate ob razgledu na Tiergarten.

Berlin

Za ogled nemškega parlamenta kliknite TUKAJ.

Berlinska katedrala

Impresivna katedrala, ki se bohoti na muzejskem otoku, vas ne bo pustila ravnodušnih. Poleg historičnega značaja in osupljive arhitekture v glavni katedrali, pa si lahko v podzemlju ogledate tudi kripte.

Berlin

Vstopnice za v berlinsko katedralo najdete TUKAJ.

Muzejski otok

Berlin ponuja vrhunske muzeje, znamenitih pet pa najdete na t.i. muzejskem otoku. Če ste ljubitelji različnih vrst umetnosti, si vsekakor vzemite dovolj časa za ogled. Muzej Pergamon je dom rekonstrukcije Istharinih vrat – dela Babilonskega cesarstva in starodavnih 7 čudes sveta. Muzej Neues je znan po doprsnem kipu Nefertiti in zvitku iz Knjige mrtvih. Torej, če ste ljubitelj starodavne egipčanske kulture, vas impresivna egipčanska zbirka zagotovo ne bo razočarala.

Berlin

Več informacij o znamenitih petih muzejih in vstopnini najdete TUKAJ.

Letališče Tempelhof

Oglejte si nekdanje letališče Tempelhof, ki ga je dal zgraditi sam Hitler. Zamislil si je, da bi to bil ogromen stadion za milijon poslušalcev, v katerem bi nagovarjal svoje množice pripradnikov. Ironično, dokončanega letališča sploh ni videl. Poleg zgodovine letališča se boste naučili veliko o zgodovini Berlina, kar vam bo dalo perspektivo, ki vas bo spremljala skozi celotno potovanje po nemški prestolnici.

Berlin

Za super vodeno izkušnjo po historičnem letališču kliknite TUKAJ.

Palača Sanssoucci

Če boste v Berlinu več kot tri, štiri dni, ne zamudite obiska palače Sanssoucci, palače, ki so jo nekoč zasedali pruski kralji in kraljice. Je odličen kraj za raziskovanje dvorišča, vrtov in razkošne notranjosti palače. Preostali čas pa lahko preživite v okoliškem mestu Potsdam.

Berlin

Za potep po razkošnih vrtovih in še bolj razkošni palači kliknite TUKAJ.

Berlinski živalski vrt

Ali bi kdaj uganili, da je Berlin dom živalskega vrta, ki premore največjo raznolikost živalskih vrst na celem svetu? Odprt leta 1844, obsega 35 hektarjev in se nahaja v berlinskem parku Tiergarten. Je najstarejši in najbolj obiskan živalski vrt v Nemčiji, v katerem biva preko dvajset tisoč živali. Berlinski živalski vrt bo na vas in na vaše najmlajše zagotovo naredil velik vtis.

Berlin

Super doživetje vas čaka TUKAJ.

TV stolp Fernsehturn

Ne glede na to, ali se trudite ali ne, boste med pohajkovanjem po nemški prestolnici opazili znamenit berlinski TV stolp. Nanj se lahko povzpnete in to čisto do vrha. Obstaja celo možnost večerje v restavraciji na vrhu stolpa. Zaradi velikega povpraševanja v vrhuncu sezone je priporočljivo, da si vstopnice za na vrh Fernsehturna priskrbite dovolj zgodaj.

Berlin

Več informacij najdete TUKAJ.

Spomenik Holokavstu

Čeprav je včasih bolje, da tragične zgodovinske dogodke pustimo za sabo, ne moremo mimo dejstva, da so prav ti zadali globoko rano, pustili lekcijo in hkrati spomnili na pomen človečnosti. Spoštljivo se sprehodite skozi številne betonske bloke posvečene umrlim in trpinčenim pripadnikom judovske vere pod nacistično oblastjo v času 2. svetovne vojne.

Berlin

Galerija East Side

Po padcu berlinskega zidu, spomladi 1990, je ostanke zidu poslikalo več kot sto umetnikov iz različnih držav. Tako se v bližini središča Berlina nahaja spomenik v obliki stalne galerije na prostem t.i. East Side Gallery, kjer so na ohranjenem 1,316 m dolgem odseku berlinskega zidu neposredno naslikane serije fresk, ki upodabljajo predvsem politične sremembe med letoma 1989 in 1990.

Berlin

Top akcije za potovanje v Berlin najdete TUKAJ.

Namestitev pa lahko rezervirate TUKAJ.

 

Z letalom na poti vam nudi pomoč pri iskanju letalskih kart, namestitev ali najemu avtomobila ter ponuja možnost zakupa zdravnika na klic v času potovanja. Več informacij TUKAJ.