Dubaj je turistična meka Bližnjega vzhoda in emirat Združenih arabskih emiratov, znan kot mesto arhitekturnih presežkov, luksuznega nakupovanja in živahnega nočnega življenja. Dubajski Burj Khalifa, 828 metrov visok stolp, dominira nad obzorjem polnem nebotičnikov. Ob vznožju najvišje stolpnice na svetu se nahaja čudovita fontana, tik ob obali, na umetnih otokih, pa se nahaja letovišče z vodnimi in morskimi živalskimi parki.

Dubaj bo vas in vaše najmlajše zagotovo navdušil, saj ponuja številne zanimive aktivnosti. V nadaljevanju si preberite, katerih 10 znamenitosti ne smete zamuditi, ko se boste potepali po tem priljubljenem emiratu.

Miracle Garden

Dubajski čudežni vrt (t.i. Dubai Miracle Garden) je cvetlični vrt, ki se nahaja v okrožju Dubailand. Vrt so otvorili na Valentinovo, leta 2013. Čudežni vrt zavzema več kot 72.000 kvadratnih metrov površine, zaradi česar je največji naravni cvetlični vrt na svetu. Vsebuje več kot 50 milijonov cvetlic in 250 milijonov rastlin.

Več informacij najdete TUKAJ.

Dubaj

Burj Khalifa

Mogočni Burj Khalifa, stolpnica, ki se dviga nad Dubajem na višini 828 metrov, je okronana z nazivom najvišje stavbe na svetu. Ima več kot 160 nadstropij in ponuja obiskovalcem enkratno priložnost, da z najvišje zunanje razgledne ploščadi (555 metrov) uživajo v ptičji perspektivi in v pogledu na Perzijski zaliv.

Za več informacij kliknite TUKAJ.

Dubaj

Ogled Dubaja iz morja

Super družinsko dogodivščino zagotavlja izlet po Perzijskem zalivu in ogled Dubaja iz morske strani. Izlet z ladjico vam daje zabavno priložnost, da uživate v Dubaju na malce drugačen način in tako sebi in svojim najmlajšim priskrbite nepozaben spomin.

Več informacij najdete TUKAJ.

Dubaj

Sky Views Dubai

Na skoraj 220 metrih nad tlemi je Sky Views Dubai najnovejša atrakcija, ki obiskovalce presuni z očarljivimi perspektivami neokrnjenih prostranstev Dubaja in okolice. To arhitekturno čudo, ki stoji na vrhu hotela Address Sky View, obsega tri različne nepozabne in navdihujoče oglede znamenitosti – observatorij, stekleni tobogan in pohod po robu.

Za več informacij kliknite TUKAJ.

Dubaj

Aquaventure

Sloviti Atlantis v resortu The Palm resort, se nahaja na zunanjem obroču znamenitih umetnih otokov Palm. Atlantis je največji vodni park na Bližnjem vzhodu in večji od kateregakoli v Evropi. Je nagrajeni vodni park, kjer lahko doživite rekordne vodne vožnje in tobogane, plavate z morskimi psi ali pa se preprosto sprostite ob neokrnjenih plažah.

Več informacij najdete TUKAJ.

Dubaj

Dubai Mall

Dubajsko nakupovalno središče zaradi raznovrstne in obsežne ponudbe znano tudi kot nakupovalni festival, je veliko za približno 200 nogometnih igrišč in je arhitekturno čudo z vsem, kar je pod njegovo streho. Od akvarija pa vse do olimpijskega drsališča je zagotovo znamenitost, ki je ne smete zamuditi. Dubajska veleblagovnica se nahaja tik ob Burj Khalifi in je del dubajskega kompleksa Downtown Dubai, vrednega 20 miljard dolarjev.

Za več informacij kliknite TUKAJ.

Dubaj

IMG Worlds of Adventure

Je notranji zabaviščni park in mega tematska zabaviščna destinacija v Dubaju. Park je razdeljen na pet »epskih con«, kjer dve od petih območij predstavljata svetovni blagovni znamki Cartoon Network in Marvel, medtem ko sta coni IMG Boulevard in Lost Valley – Dinosaur Adventure, izvirna koncepta. Peto območje pa predstavlja Novo Cinema.

Več informacij najdete TUKAJ.

Dubaj

Green Planet

Green Planet, odprt v začetku leta 2016, je največji notranji tropski deževni gozd v Dubaju. Ker je dom več kot 2800 eksotičnim rastlinskim in živalskim vrstam, vam ta deževni gozd zagotovo poda globok vpogled v pomen današnjih tropskih gozdov. Green Planet je dobro zasnovana struktura, ki je umetniško razdeljena na štiri različne gozdne nivoje. Od kač do lenivcev in strašnih plazilcev, hroščev in piranj, tukaj boste videli vse.

Za več informacij kliknite TUKAJ.

Dubaj

Legoland Dubai

Je družinski zabaviščni park, ki temelji na mega priljubljenih konstrukcijskih igračah Lego. Legoland Dubaj je razdeljen na dva parka, tematski park Legoland in vodni park Legoland. Znotraj glavnega kompleksa je navdušujoč vodni park z vožnjami, v katerih lahko uživate tako vi kot vaši otroci.

Več informacij najdete TUKAJ.

Dubaj

Dubai Garden Glow

Dubai Garden Glow ponuja več kot 500 instalacij, ki jih navdihuje narava, vizualno-umetniške iluzije in sezonske zanimivosti, ki obiskovalcem vseh starosti obljubljajo osupljivo izkušnjo. Nekateri vrtovi nosijo tudi pomembno sporočilo, saj z uporabo varčnih žarnic in recikliranih materialov opozarjajo na problem globalnega segrevanja in ogljikovih emisij.

Za več informacij kliknite TUKAJ.

Dubaj

 

Še nekaj priročnih informacij:

Taxi je v Dubaju zelo ugoden, najcenejši je »Dubai taxi« (1,2€ startnina + 0,45€/km).

Najboljša aplikacija za naročanje taxija je Careem – Rides, Food, Shops, Delivery.

Dubajski »kuponko« za ugodnejše vstopnine in izlete je @groupon_ae.

Aplikacija »The entertainer« ponuja ugodnejše vstopnice, restavracije ipd.

Top akcije za potovanje v Dubaj najdete TUKAJ.

Namestitev pa lahko rezervirate TUKAJ.

 

Z letalom na poti vam nudi pomoč pri iskanju letalskih kart, namestitev ali najemu avtomobila ter ponuja možnost zakupa zdravnika na klic v času potovanja. Več informacij TUKAJ.