Mavricij je vulkanski otok lagun, ki je s svojimi koralnimi grebeni priljubljena turistična destinacija z veliko zanimivimi atrakcijami.

Miren otok z raznolikim prebivalstvom in veliko kulturno mešanico je zagotovo vrhunska destinacija za vse radovedne popotnike, željne odkrivanja skritih draguljev sveta.

Mavricij ni samo odlična izbira za pare, ampak je lahko tudi čudovita družinska destinacija.

V nadaljevanju si preberite, katerih 10 krajev morate obiskati, ko boste pohajkovali po tej otoški državi.

Black River Gorges

Je največji nacionalni park v državi in največji zaščiteni gozd na Mavriciju. Park vas bo presunil s širokim prostranstvom gozda in visokogorja, njegov namen pa je ohranjanje bogate raznolikosti divjih živali na otoku. Park je vsekakor vreden ogleda, zato ga nikar ne izpustite.

Kaj vse lahko počnete v parku Black River Gorges si oglejte TUKAJ.

Mavricij

Ile aux Cerfs

Je slikovit otok z neokrnjeno naravo, ki se razprostira na 87 hektarjih ob vzhodni obali Mavricija. Znan je po svojih belih peščenih plažah, turkiznih lagunah in široki ponudbi restavracij, vodnih športov in drugih aktivnostih.

Kakšne aktivnosti so vam na voljo, si poglejte TUKAJ.

Mavricij

Casela Nature Park

Ta park je odličen za družine, saj ponuja nešteto aktivnosti za otroke. Park vključuje živalski vrt, ptičnico, zipline, majhno kmetijo, ribolov na tilapijo, vožnjo s štirikolesniki, 4D kino, safari, tobogane ipd. Super dogodivščina je v tem čudovitem okolju z zanesljivo infrastrukturo zagotovljena.

Več informacij najdete TUKAJ.

Mavricij

Chamarel

Je očarljiva vasica, ki slovi po svojih slikovitih razgledih in edinstvenih geoloških značilnostih, zaradi česar je eden izmed najbolj priljubljenih krajev na otoku.

Za več informacij o vasici kliknite TUKAJ.

Mavricij

La Vanille Nature Park

V tem parku divjih živali boste odkrili želve, krokodile, različne vrste metuljev in žuželk v insektariju, opice, legvane in jelene v bujni pokrajini južnega Mavricija. Vaši otroci bodo presenečeni, ko bodo videli kajmane v živo in opazovali hranjenje krokodila, ki je glavna atrakcija parka.

Več informacij najdete TUKAJ.

Mavricij

Le Morne

Je pristna ribiška vasica na jugu otoka, postavljena za slovito goro Le Morne Brabant, ki jo je UNESCO uvrstil na seznam svetovne dediščine. Je odlična destinacija za oddih od mestnega vrveža.

Kaj vse lahko počnete v tej vasici, si poglejte TUKAJ.

 

Mavricij

Flic En Flac

Je plaža na zahodni obali otoka z belim peščenim peskom in sinje modrim morjem. Je priljubljena turistična točka in vrhunska počitniška destinacija.

Mavricij

Izlet z ladjico

Kaj je bolje od obiska akvarija? Izlet z ladjico s steklenim dnom! Vkrcajte se s svojo družinico ter raziskujte podvodni svet skozi steklena tla ladjice, lahko pa se tudi odpravite potapljat. To je hkrati lepa izkušnja in zabaven način za spoznavanje tropskih podvodnih živali.

Klikni TUKAJ za zabavno dogodivščino z ladjico.

Mavricij

Polaris Fun Drive Adventure

Vaši otroci bodo naravnost uživali v tej dirkalni stezi z avtomobili, ki je posebej zasnovana za otroke od 7. leta starosti dalje. Imeli bodo priložnost voziti svoje lastne avtomobilčke v popolnoma varni in zabavni postavitvi na prostem. Izbirate lahko med 8, 16 ali 24-minutnimi vožnjami. Če se vaš otrok počuti manj samozavestnega za samostojno vožnjo lahko vozi s kopilotom, ki mu bo pomagal krmiliti avtomobilček.

Za več informacij kliknite TUKAJ.

Mavricij

Jezdenje konjev

Odkrijte čudovito posestvo v kraju Moint Choisy, ki se razprostira na 650 hekatrjih v bližini znanega letovišča Grand Bay na severu Mavricija. V spremstvu inštruktorja zajezdite konja in odkrijte čudovito naravo na posesti, na kateri se nahajajo tradicionalni dvorec, ostanki starega mlina, divji jeleni, orjaške želve in domače živali. Popolna dogodivščina je zagotovljena.

Več informacij najdete TUKAJ.

Mavricij

Mavricij čaka na tvoj obisk!

Top akcije za potovanje na Mavricij najdete TUKAJ.

Namestitev pa lahko rezervirate TUKAJ.

Z letalom na poti vam nudi pomoč pri iskanju letalskih kart, namestitev ali najemu avtomobila ter ponuja možnost zakupa zdravnika na klic v času potovanja. Več informacij TUKAJ.