Vietnam je obmorska država v Jugovzhodni Aziji in velja za eno najbolj priljubljenih destinacij tega dela Azije.

Je dom kar 98 milijonom prebivalcem in 54 etničnim skupinam. Ta dolga in ozka država v obliki črke “S” vas bo prevzela z naravnimi lepotami, ki jih ustvarjajo zeleni gozdovi, idilična delta reke Mekong, zalivi z apnenčastimi otoki in znamenita riževa polja.

Preberite si, katerih 10 znamenitosti ne smete zamuditi, ko se boste potepali po tej čudoviti deželi.

Hanoi

Je glavno mesto Vietnama in hkrati eno najstarejših prestolnic na svetu. Tukaj lahko doživite avtohtono kulturo in občudujete večstoletno arhitekturno dediščino.

Obiščite Ngoc Son Temple (Tempelj žadne gore), ki se nahaja na otočku sredi jezera Hoan Kiem. Tempelj je najbolj obiskan v celem Hanoiu in je posvečen generalu Tran Hung Dao-tu, ki je v 13. stoletju premagal Mongole. Do otočka sredi jezera vas vodi prisrčen rdeč most.

Več informacij najdete TUKAJ.

Vietnam

Sapa

Je mesto v severozahodnem Vietnamu, znano po neokrnjenih riževih terasah in skupnosti etničnih manjšin.

Oglejte si 200 metrski slap Thac Bac, ki se nahaja 30 minut vožnje severno od mesteca Sapa. Odpravite se proti severu po krožni cesti in odkrijte ta divji slap na pobočju gore San Sai Ho.

Vietnam

Halong Bay

Je zaliv uvrščen na UNESCO seznam svetovne dediščine, ki je znan po svojih apnenčastih gorah zanimivih struktur, ki se dvigajo iz smaragdnih voda.

V Halong Bayu je približno dva tisoč otokov, med katerimi jih je veliko nenaseljenih in prekritih s čudovito bujno vegetacijo, zaradi česar so popolni za pohodniške aktivnosti.

Več informacij najdete TUKAJ.

Vietnam

Cat Ba

Je največji otok v zalivu Halong Bay-a in je dom čudovitemu narodnemu parku Cat Ba National Park, ki prekriva kar eno tretjino otoka. Je dom 32 vrstam sesalcem, vključno z večino preostalih zlatoglavih langurjev, ki so najbolj ogrožen primat na svetu.

Več informacij najdete TUKAJ.

Vietnam

Hue

Je mesto, znano po svojih kraljevih mavzolejih, citadeli in znamenitih pagodah. Poleg tega pa se mesto ponaša še s fantastično in bogato kulinariko.

Cesarjeva citadela je zagotovo glavna atrakcija tega mesta. Zgrajena je bila pred dvesto leti, v času dinastije Nguyen. Globok jarek, 10 impresivnih prehodov in debeli kamniti zidovi, ki so nekoč branili sovražnike, danes privabljajo številne turiste.

Za več informacij o znameniti citadeli kliknite TUKAJ.

Nedaleč stran med griči Ba Na se nahaja znameniti Golden Bridge, ki je prepoznaven po ogromnih rokah, ki podpirajo most.

Hoi An

Je bilo včasih pomembno trgovsko središče za trgovce iz celotne Azije, kjer lahko danes občudujete unikatno arhitekturo in se izgubite v starem mestnem jedru. Hoi An velja za eno najlepših mestec v Vietnamu.

Ideje, kako najbolje izkoristiti izlet v Hoi An-u, najdete TUKAJ.

Vietnam

Dalat

Je mesto v goratem predelu, ki ponuja veliko izbiro barov in tržnic. Njegova narava pa vam zagotavlja čudovito avanturo po okoliških deževnih gozdovih, slapovih in kanjonih.

Slapovi Datanla so eno izmed najbolj znanih slapov v Dalatu, do katerih se lahko odpravite peš, saj se nahajajo nedaleč od centra mesta.

Vietnam

Mui Ne

Je obalno ribiško mestece na južnem delu države, ki je znano po edinstvenih peščenih sipinah in okusni morski hrani.

Obiščite t.i. Rdeče in Bele peščene sipine, ki ležijo nedaleč od oceana, kar je zelo presenetljivo. Obisk tega koščka puščave daje popolnoma drugačen pogled na običajno deževen in zelen Vietnam.

Ideje, kako do popolnosti izkoristiti ta čudoviti predel države, najdete TUKAJ.

Vietnam

Ho Chi Minh

Uradno znano pod imenom Saigon, je mesto, ki ga nikakor ne smete zamuditi. Ponuja vse od okusne hrane do čudovite francoske arhitekture.

Obiščite Giac Lam Pagodo, ki je najstarejša pagoda v mestu Ho Chi Minh, saj naj bi bila zgrajena že okrog leta 1744. Stoji na lepem vrtu, pred njo pa graciozno raste drevo Bodhi, katerega je pagodi kot darilo prinesel gostujoči menih iz Šrilanke pred 70 leti.

Za več informacij kliknite TUKAJ.

Vietnam

Phu Quoc

Je idealna počitniška destinacija, saj poleg svoje neskončne obale z belimi peščenimi plažami, nudi tudi raznolikost doživetij.

Sao Beach je nedvomno ena izmed lepših plaž na Phu Quocu, če ne celo v celotnem Vietnamu. Zaradi čiste turkizne vode je odlično mesto za potapljanje, opazovanje osupljivih koral in morskih zvezd.

Vietnam

 

Top akcije za potovanje v Vietnam najdete TUKAJ.

Namestitev pa lahko rezervirate TUKAJ.

 

Z letalom na poti vam nudi pomoč pri iskanju letalskih kart, namestitev ali najemu avtomobila ter ponuja možnost zakupa zdravnika na klic v času potovanja. Več informacij TUKAJ.