Tajska je izredno priljubljena rajska destinacija, saj ponuja neskončno doživetij tako za neizkušene popotnike kot izkušene avanturiste. Dežela nasmejanih ljudi vas bo očarala s slikovitimi naravnimi lepotami, odlično kulinariko in dih jemajočimi templji.

Tajska je ena tistih držav, kamor se lahko vračate leto za letom in vedno izberete kakšno novo znamenitost ali otok, pa vam ne bo zmanjkalo idej. V nadaljevanju smo za vas pripravili 7 krajev, ki jih morate obiskati, ko boste potovali po tej čudoviti deželi.

Bangkok

Seveda ne smemo mimo tajske prestolnice, ki je dom kar 8 milijonom prebivalcem. Bangkok je znan po svojem živahnem uličnem življenju, številnih tržnicah in kulturnih znamenitostih. Najbolj znana in osrednja ulica se imenuje Khao San Road, ki se spreminja glede na del dneva, zato jo obvezno obiščite tako čez dan kot tudi zvečer.

Wat Arun je eden izmed najbolj znanih in najlepših templjev v Bangkoku na Tajskem. Osrednji stolp imenovan Phra Prang meri v višino 80 metrov in vam ponuja čudovit razgled na reko z Veliko palačo in Wat Phra Kaew v ozadju.

Za več informacij kliknite TUKAJ.

Tajska

Chiang Mai

Je največje mesto na severnem delu Tajske in je priljubljena destinacija prav zaradi hribovskih plemen, bujnih deževnih gozdov, zatočiščih za slone in okusni kulinariki. Je tudi odlična izhodiščna točka za nadaljevanje poti po severnem delu države.

Obiščite Doi Suthep, goro s fantastičnim razgledom na celotno mesto Chiang Mai. Na višini 5400 metrih se nahaja tudi tempelj iz 13. stoletja po imenu Wat Phra That Doi Suthep, ki je dom velikega svetišča belih slonov in replike Smaragdnega Bude.

Več informacij najdete TUKAJ.

Tajska

Ayutthaya

Je historično mesto polno kulturnih znamenitosti, ruševin in templjev, ki jih lahko prosto raziskujete.

Wat Yai Chai Mongkhon je tempelj z zanimivo zgodovino. Kralj Naresuan je Watu dodelil chedi (tajski budistični spomenik) v spomin na zgodovinsko zmago nad Burmanci v 17. stoletju. Danes lahko tukaj opazite številne sedeče Bude na zunanji strani templja, osrednji chedi pa lahko preplezate, kjer se vam bo na vrhu odprl čudoviti razgled.

Za več informacij kliknite TUKAJ.

Tajska

Erawan

Je eden izmed mnogih narodnih parkov, ki jih Tajska nudi in se nahaja na zahodu države. Tu si lahko ogledate enega najbolj priljubljenih slapov v državi s smaragdno zelenimi ribniki.

Slap Erawan se nahaja na vzhodni strani parka, ima sedem stopenj in ga je mogoče raziskati peš. Zaradi svoje priljubljenosti ta kraj vsak dan privabi mnogo turistov, tako da če iščete bolj spokojno izkušnjo potem so slapovi Huai Mae Khamin pravi naslov za vas.

Več informacij najdete TUKAJ.

Tajska

Kwai

Je most na reki Kwai, ki predstavlja priljubljeno tustistično znamenitost. Most je namreč zaslovel z več oskarji nagrajenim istoimenskim filmom iz leta 1957 in ima zanimivo zgodovino iz časa druge svetovne vojne.

Tajska

Elephant Nature Park

Je center za reševanje in rehabilitacijo slonov na severu Tajske, ki ga je ustanovil nagrajeni naravovarstvenik Lek Chailert leta 1995. Park lahko obiščete in si pričarate čudovito izkušnjo.

Več informacij najdete TUKAJ.

Tajska

Tajska obala in njeni otoki

Obiščite obalo na jugu Tajske ali se podajte na enega izmed kar 1430 rajskih otokov, kot so Koh Samui, Koh Pha Ngan, Koh Lipe, Phuket, Koh Phi Phi, Ko Tao, Ko Lanta… Prav vsak vas bo s svojo lepoto naravnost presunil.

Otoki se med seboj sicer malenkost razlikujejo, predvsem po turističnih kapacitetah in razvitosti. Med najbolj razvitimi in tako najbolj primernimi za popotnike začetnike sta Phuket in Koh Samui, ki imata oba tudi svoje letališče. Za tiste, ki iščejo bolj avtentične in manj razvite otoke, pa naj razmislijo o otokih Koh Tao, Koh Lipe ali Koh Phayam oz. raziščejo katerega še manj znanega, ki ga na tem mestu niti nismo omenili.

Tajska

Top akcije za potovanje na Tajsko najdete TUKAJ.

Namestitev pa lahko rezervirate TUKAJ.

Z letalom na poti vam nudi pomoč pri iskanju letalskih kart, namestitev ali najemu avtomobila ter ponuja možnost zakupa zdravnika na klic v času potovanja. Več informacij TUKAJ.