Islandija, država ledu in ognja, ponuja edinstveno zimsko doživetje.

Pozimi se dežela preoblikuje v čarobno kraljestvo, kjer vam manjše množice obiskovalcev omogočajo pristnejši stik z naravo. Islandija pozimi je avantura, ki vam bo ostala v nepozabnem spominu.

Preberite si, katerih 10 aktivnosti se splača izkusiti, ko se boste potepali po Islandiji.

Opazovanje severnega sija

Islandija je ena najboljših destinacij na svetu za opazovanje čudovitega severnega sija. Pozimi, ko so noči dolge, je verjetnost, da boste ujeli ta naravni spektakel, še večja. Vaši otroci se bodo zagotovo čudili plesu zelenih in vijoličnih luči na nočnem nebu, vaša družina pa si bo s tem ustvarila nepozabne spomine.

Za nepozabno doživetje kliknite TUKAJ.

Islandija - 10 aktivnosti, ki jih morate izkusiti!

Slapova Gullfoss in Skogafoss

V zimskem času sta znamenita slapova Gullfoss in Skogafoss še bolj osupljiva. Ledene sveče in zamrznjene kapljice vode ustvarjajo pokrajino, ki je kot iz zimske pravljice. Ta čudovit razgled na impresivno delo narave, vas bo vsekakor navdušil.

Možnost za izlet najdete TUKAJ.

Islandija - 10 aktivnosti, ki jih morate izkusiti!

Smučanje in deskanje

Če uživate v smučanju in iščete manj znano evropsko destinacijo, je Islandija odlična izbira. Smučarski centri so tukaj precej manjši, vendar vam ponujajo možnosti za alpsko smučanje, deskanje na snegu, tekaško smučanje in smučanje izven urejenih prog. Poleg tega so na voljo tudi edinstvene priložnosti, kot so smučanje do samega oceana in smučanje s snežnim vozilom. Večina smučarskih centrov ima proge, ki so primerne tako za začetnike kot za bolj izkušene smučarje.

Več informacij o smučiščih najdete TUKAJ.

Islandija - 10 aktivnosti, ki jih morate izkusiti!

Panoramska vožnja s helikopterjem

Islandija pozimi ponuja svojo edinstveno lepoto, ki jo lahko najbolje doživite s panoramsko vožnjo s helikopterjem. Ta izjemna izkušnja vam omogoča, da se dvignete nad snežne pokrajine, ledenike in divje obalne razglede, ki jih običajno ne morete doseči. S helikopterjem lahko obiščete odmaknjene dele otoka, kot so neokrnjene ledene lagune in skrite ledeniške jame, ki so pozimi še bolj čarobne.

Super idejo za izlet s helikopterjem najdete TUKAJ.

Islandija - 10 aktivnosti, ki jih morate izkusiti!

Opazovanje kitov

Islandija je ena izmed najboljših destinacij za opazovanje kitov v Evropi, saj v njenih vodah živi več kot 20 različnih vrst le-teh. Glavne morske živali, ki jih boste verjetno videli med vožnjo z ladjo, vključujejo grbave kite, minkije, ubijalske kite, belopreže delfine, itd. Vsekakor je pa zima najboljši čas za opazovanje ubijalskih kitov – Grundarfjördurskih ork.

Za nepozabno doživetje ob opazovanju teh čudovitih morskih bitij kliknite TUKAJ.

Islandija - 10 aktivnosti, ki jih morate izkusiti!

Lov na severne jelene

Lov na severne jelene v divjini Islandije je razburljiva izkušnja tako za otroke kot za odrasle. Z izkušenim vodičem se lahko odpravite na iskanje teh čudovitih živali in se naučite več o njihovem naravnem habitatu.

Več informacij najdete TUKAJ.

Islandija - 10 aktivnosti, ki jih morate izkusiti!

Jahanje islandskih konjev

Islandski konji so prelepe živali s svojimi dolgimi, kožušastimi „plašči“, ki jim pomagajo preživeti trde zimske razmere na Islandiji. Med potovanjem boste vsekakor srečali veliko islandskih konj, saj se tukaj nahaja veliko število rančev. Vendar, če se želite resnično približati tem ljubkim bitjem, vsekakor priporočamo obisk ranča, kjer si lahko rezervirate izlet, kjer boste le-te tudi zajahali.

Za nepozabno doživetje kliknite TUKAJ.

Islandija - 10 aktivnosti, ki jih morate izkusiti!

Ogled muzejev

Reykjavík je enostavno raziskati peš, z avtom ali javnim prevozom, in mnoge glavne znamenitosti mesta so si zelo blizu druga drugi. Nekateri muzeji in kulturne znamenitosti, ki jih lahko obiščete v prestolnici vključujejo Narodni muzej Islandije, cerkev Hallgrímskirkja, Družinski park Reykjavík, muzej Perlan, Árbaer muzej na prostem in več umetniških muzejev. V islandski prestolnici vam zagotovo ne bo dolgčas.

Za obisk muzeja Perlan kliknite TUKAJ.

Islandija - 10 aktivnosti, ki jih morate izkusiti!

Obisk polotoka Snæfellsnes

Polotok Snæfellsnes je regija na zahodnem delu Islandije, ki je znana po dramatičnih pokrajinah in je dostopna vse leto. Nekaj ur vožnje severno od Reykjavíka, ta čudovit del države ponuja ogromne ledenike, slapove, plaže, ribiške vas in jame. Je super priložnost za zanimiv družinski izlet iz Reykjavíka v katerem koli letnem času, tudi pozimi. Najbolj znana atrakcija na polotoku je gorski vrh Snæfellsjökull s svojim mogočnim ledenikom.

Več informacij najdete TUKAJ.

Islandija - 10 aktivnosti, ki jih morate izkusiti!

Sproščanje v termalnih vrelcih

Ni ga čez sproščanje v enem izmed islandskih geotermalnih vrelcev v mrzlih zimskih mesecih. Večina vročih izvirov in javnih bazenov na Islandiji je odprtih vse leto, zato je enostavno dodati obisk vročih izvirov v vašo to-do listo. Ti zajemajo vse od svetovno znane Modre lagune, lokalnih javnih kopališč, do manj znanih, ki se nahajaje dlje od prestolnice. Vsekakor je obisk vsaj ene izmed teh nujen!

Za obisk znamenite Modre lagune, kliknite TUKAJ.

Islandija - 10 aktivnosti, ki jih morate izkusiti!

Top akcije za potovanje na Islandijo najdete TUKAJ.

Namestitev pa lahko rezervirate TUKAJ.

Z letalom na poti vam nudi pomoč pri iskanju letalskih kart, namestitev ali najemu avtomobila ter ponuja možnost zakupa zdravnika na klic v času potovanja. Več informacij TUKAJ.