Kos je priljubljen grški otok, znan po svojih čudovitih plažah, raznoliki ponudbi aktivnosti in gostoljubnosti.

Otok Kos ponuja širok spekter možnosti za uživanje na plaži, od sončenja in plavanja do različnih vodnih športov. Poleg tega otok ponuja številne zanimive znamenitosti, kot so antične ruševine, tradicionalne vasice in muzeji, ki pritegnejo ljubitelje zgodovine in kulture. Samo mesto Kos, pa ponuja tudi živahno nočno življenje in odlično kulinariko.

Preberite si, katerih 10 znamenitosti morate obiskati, ko boste obiskali otok Kos.

Asklepieion

Asklepieion je starodavno zdravilišče na otoku Kos, ki je bilo posvečeno Asklepiju, grškemu bogu zdravilstva in medicine. Ta pomembna arheološka najdišča se nahajajo približno 4 km južno od mesta Kos. Asklepieion je bil pomemben center zdravilstva za celotno antično Grčijo. Ljudje so prihajali sem, da bi se pozdravili tako fizično kot duševno ter poiskali zdravilo za svoje bolezni.

Več informacij najdete TUKAJ.

Kos - 10 znamenitosti, ki jih morate obiskati!

Otok Kastri

Kastri je majhen otok, ki se nahaja blizu obale otoka Kos. Čeprav je relativno majhen, je Kastri priljubljena destinacija med turisti, ki počitnikujejo na Kosu. Otok je priljubljen predvsem zaradi svoje slikovitosti in miru. Znan je tudi po svoji čudoviti peščeni plaži in kristalno čistem morju.

Kos - 10 znamenitosti, ki jih morate obiskati!

Plaža Kala Paradiso

Kala Paradiso je ena izmed čudovitih plaž na otoku Kos. Nahaja se na jugovzhodni obali otoka, blizu vasice Kefalos. Ta plaža je znana po svoji naravni lepoti, turkiznem morju in čistem peščenem obrežju, kar jo uvršča med priljubljene destinacije za ljubitelje sonca in morja. Je relativno mirna in manj obiskana kot nekatere druge plaže na otoku, kar jo naredi odlično izbiro za tiste, ki si želite umika od gneče in želite uživat v mirnem okolju.

Kos - 10 znamenitosti, ki jih morate obiskati!

Vasica Antimachia

Antimachia je tradicionalna vasica na otoku Kos, ki se nahaja v osrednjem delu otoka, približno 23 kilometrov jugozahodno od glavnega mesta Kos. Vasica je znana po svoji očarljivi atmosferi, bogati zgodovini in ohranjeni arhitekturi. Glavna znamenitost Antimachie je srednjeveški grad Antimachia, ki stoji na vzpetini nad vasjo. Grad je bil zgrajen v 14. stoletju in ponuja čudovit razgled na okoliško pokrajino. Sama vasica Antimachia pa ohranja tradicionalni grški način življenja, s slikovitimi ulicami in belimi hišami.

Za več informacij kliknite TUKAJ.

Kos - 10 znamenitosti, ki jih morate obiskati!

Grad Neratzia

Grad Neratzia se nahaja na vhodu v pristanišče mesta Kos. Grad je bil zgrajen v 14. stoletju in je ena izmed najbolj znanih zgodovinskih znamenitosti na otoku. Zgradili so ga Vitezi svetega Janeza, znani tudi kot Malteški vitezi, kot del njihove obrambne strategije za zaščito otoka pred morebitnimi napadi. Grad Neratzia je imel ključno strateško vlogo pri obrambi otoka zaradi svoje lokacije ob vhodu v pristanišče. Zgrajen je bil v bizantinskem slogu in je bil prvotno del večjega kompleksa obrambnih zgradb, ki so ščitile mesto Kos.

Več informacij najdete TUKAJ.

Kos - 10 znamenitosti, ki jih morate obiskati!

Casa Romana

Casa Romana je arheološko najdišče, ki prikazuje ostaline nekdanje rimske vile. Ta razvalina je pomembna zgodovinska znamenitost, ki prikazuje dediščino rimskega vpliva na otoku Kos. Nahaja se v samem mestu Kos, blizu rimskega foruma in Hipokratovega trga. Ostanki vile, ki so razstavljeni, ponazarjajo življenje in arhitekturo rimskega obdobja. Tu lahko vidite ostanke stebrov, mozaikov, fresk in drugih arhitekturnih elementov, ki so del nekdanje razkošne vile.

Za več informacij kliknite TUKAJ.

Kos - 10 znamenitosti, ki jih morate obiskati!

Amfiteater Odeion

Odeion na otoku Kos je zgodovinski amfiteater, ki izvira iz rimskega obdobja. Ta antični gledališki kompleks je bil zgrajen v 2. stoletju n. št. in je služil kot prizorišče za različne kulturne in zabavne dogodke v rimskem obdobju. Odeion se nahaja v mestu Kos, blizu rimskega foruma in drugih pomembnih zgodovinskih znamenitosti. Sestavljen je iz polkrožnega odra, ki je bil uporabljen za izvajanje glasbe, poezije in druge zabave, ter sedežev za občinstvo, ki so bili razporejeni v obliki polkroga okoli odra.

Več informacij najdete TUKAJ.

Kos - 10 znamenitosti, ki jih morate obiskati!

Hipokratov vrt

Hippocrates Garden Cultural Center na otoku Kos je zgodovinski in kulturni center, posvečen Hipokratu, ki ga vsi poznamo kot očeta medicine. Ta center se nahaja v bližini mesta Kos in je posvečen življenju, delu in dediščini Hipokrata, ki je živel in deloval na otoku v 5. stoletju pr. n. št. V Hipokratovem vrtu in kulturnem centru lahko obiščete vrtove, kjer naj bi Hipokrat učil svoje učence in razpravljal o medicinskih vprašanjih. Vrtovi so polni zelišč in rastlin, ki so bile uporabljene v starodavni medicini.

Za več informacij kliknite TUKAJ.

Kos - 10 znamenitosti, ki jih morate obiskati!

Antična Agora

Antična Agora na otoku Kos je arheološko najdišče, ki predstavlja starodavno mestno središče in tržni prostor. Agora je bila osrednje mesto družabnega, političnega in gospodarskega življenja v antičnem času. To arheološko najdišče se nahaja v mestu Kos, blizu drugih pomembnih zgodovinskih znamenitosti. Na Agori lahko vidite ostanke stebrov, templjev, trgov, term in drugih arhitekturnih elementov, ki pričajo o bogati zgodovini tega kraja.

Kos - 10 znamenitosti, ki jih morate obiskati!

Hipokratovo drevo

Seveda morate obiskati tudi t.i. Hipokratovo drevo, ki se nahaja zelo blizu gradu Neratzia. To ogromno drevo je staro približno 500 let in naj bi bilo največje v Evropi. V Hipokratovem času naj bi tukaj stala njegova predniška različica, kjer naj bi Hipokrat v 5. st. pr. n. št. sedel in poučeval svoje učence.

Kos - 10 znamenitosti, ki jih morate obiskati!

Top akcije za potovanje na Kos najdete TUKAJ.

Namestitev pa lahko rezervirate TUKAJ.

Z letalom na poti vam nudi pomoč pri iskanju letalskih kart, namestitev ali najemu avtomobila ter ponuja možnost zakupa zdravnika na klic v času potovanja. Več informacij TUKAJ.