Madagaskar, otok, ki leži na vzhodni obali Afrike, velja za enega najbolj edinstvenih krajev na Zemlji.

Znan po svoji biotski raznovrstnosti in čudoviti pokrajini, je zagotovo kraj, ki vas bo navdušil. Od deževnih gozdov do peščenih plaž, Madagaskar ponuja prav vse, predvsem pa nepozabno dogodivščino.

Preberite si, katerih 10 krajev morate obiskati, ko boste raziskovali ta afriški biser.

Avenija baobabov

Je neverjetna naravna znamenitost v zahodnem delu otoka. Tukaj lahko vidite stoletja stara baobabova drevesa, ki so postala simbol Madagaskarja. V višino merijo preko 30 metrov in predstavljajo eno izmed najbolj priljubljenih turističnih točk na Madagaskarju. Avenija je idealna destinacija za čudovite sončne zahode in fotografiranje.

Madagaskar - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Nacionalni park Andasibe-Mantadia

Je eden najbolj priljubljenih nacionalnih parkov na Madagaskarju, ki se nahaja na vzhodnem delu otoka. Pokriva obsežno območje deževnih gozdov, ki so dom številnih edinstvenih in redkih vrst rastlin in živali. Poleg indrijev – največje vrste lemurjev na svetu, lahko opazujete tudi druge vrste lemurjev, kot so sifaki, bambusovi lemurji itd. Park ponuja tudi številne vrste ptic, ki jih lahko opazujete.

Več informacij najdete TUKAJ.

Madagaskar - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Antsirabe

Se nahaja v osrednjem delu Madagaskarja, približno 170 km južno od prestolnice. Mesto je znano po svojih termalnih vrelcih, ki zaradi zdravilnih lastnosti privabljajo številne turiste. Poleg tega je Antsirabe znano po svojih bogatih zgodovinskih in kulturnih znamenitostih, med katerimi so tudi zgradbe iz kolonialnega obdobja.

Madagaskar - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Otok Nosy Boraha

Se nahaja na severovzhodni obali Madagaskarja in slovi po svojih belih peščenih plažah, kristalno čisti vodi in po številnih aktivnostih. Izkoristite super priložnost za potapljanje, deskanje na vodi, supanje ipd. Otok je znan tudi po svoji bogati morski flori in favni, kar omogoča priložnost za tiste, ki jih zanima bogastvo tropskih morskih ekosistemov.

Madagaskar - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Ambalavao

Se nahaja bolj na južnem delu Madagaskarja in je znano po svoji tradicionalni kulturi in arhitekturi. Poznano je tudi po ročno izdelanih papirnatih izdelkih imenovanih »Antaimoro«. V bližini mesta se nahaja narodni park Andringitra, ki ponuja čudovito priložnost za pohode in razgled na edinstvene naravne znamenitosti.

Za več informacij kliknite TUKAJ.

Madagaskar - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Dolina Tsaranoro

Je naravno območje, ki se nahaja na južnem delu Madagaskarja in na obrobju narodnega parka Andringitra. Poznana je tudi pod imenom »Madagaskarski Yosemite Park«. Ta spektakularna dolina je znana po svojih visokih gorah in klifnih stenah, ki so pravi raj za ljubitelje plezanja. Območje je zelo priljubljeno tudi med pohodniki, saj ponuja nekatere najbolj edinstvene pohodniške poti na Madagaskarju.

Madagaskar - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Ilakaka

Je majhno mesto v juhozahodnem delu otoka, ki se nahaja v regiji Ihorombe. Mesto je zaslovelo po odkritju velikih količin safirjev. Danes je tako eno največjih svetovnih najdišč safirjev, kjer se letno najde na tone teh dragocenih kamnov. Najdišče je obogatilo prebivalce tega kraja in pritegnilo veliko število delavcev, ki iščejo svojo srečo pri iskanju.

Madagaskar - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Tsingy de Bemaraha

Je narodni park, ki se nahaja na severozahodu Madagaskarja in je znan po svojih izjemnih geoloških znamenitostih. Beseda »tsingy« v malgaškem jeziku pomeni »kamnite igle«, kar dobro opisuje izgled tega območja. Narodni park je tako znan po svojih številnih vrhovih, ki so sestavljeni iz ostrih apnenčastih skal, nastalih zaradi erozije in podnebnih sprememb. Ta labirint skalnih grebenov se razteza na 152.000 hektarjih površine.

Več informacij najdete TUKAJ.

Madagaskar - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Antananarivo

Je glavno mesto Madagaskarja in se nahaja na osrednjem delu otoka. Znano je po svojih starodavnih palačah, tržnicah in muzejih, ki ohranjajo bogato zgodovino in kulturo otoka. Ne pozabite obiskati kraljeve palače na hribu Ambohimanga, ki predstavlja zibelko kraljestva in dinastije Madagaskarja. Je tudi odlična izhodiščna točka za odkrivanje naravnih znamenitosti na otoku.

Madagaskar - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Park Ranomafana

Je narodni park, ki se nahaja na jugovzhodu Madagaskarja, v pokrajini Haute Matsiatra. Park je znan po svoji biotski raznovrstnosti, saj gosti veliko število ogroženih in redkih živalskih in rastlinskih vrst. Ponuja vse od gosto zaraščenih gozdov, strmih hribov in slikovitih rek in slapov. Tukaj je leta 1986 dr. Patricia Wright odkrila redko vrsto zlatega bambusovega lemurja, zaradi česar je območje pridobilo status narodnega parka.

Za več informacij kliknite TUKAJ.

Madagaskar - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Top akcije za potovanje na Madagaskar najdete TUKAJ.

Namestitev pa lahko rezervirate TUKAJ.

Z letalom na poti vam nudi pomoč pri iskanju letalskih kart, namestitev ali najemu avtomobila ter ponuja možnost zakupa zdravnika na klic v času potovanja. Več informacij TUKAJ.