Málaga je obmorsko mesto na jugu Španije, ki se nahaja v avtonomni skupnosti Andaluzija.

S svojo čudovito obalo ob Sredozemskem morju, bogato zgodovino in sončnim podnebjem vas bo naravnost navdušila. Málaga je tudi rojstno mesto slavnega slikarja Pabla Picassa in ponuja raznoliko kulturno dediščino, od antičnih spomenikov do modernih muzejev.

Preberite si, katerih 10 znamenitosti morate obiskati, ko se boste potepali po sončni Málagi.

Alcazaba de Málaga

Alcazaba v Málagi je ena izmed najbolj priljubljenih znamenitosti tukaj. Ta starodavni grad v mavrskem slogu je bil nekdaj najpomembnejša trdnjava v kraljevini Granada in še danes predstavlja izjemno priljubljeno turistično atrakcijo. Grad sega v 11. stoletje in je zgrajen na ostankih rimske arhitekture. Skozi leta je bilo izvedenih več obnovitvenih del, večina trdnjave, ki jo lahko vidite danes, pa je iz 13. stoletja. Prvotna struktura je vključevala tri obroče obrambnih zidov in 110 glavnih stolpov.

Več informacij najdete TUKAJ.

Málaga - 10 znamenitosti, ki jih morate obiskati!

Antični rimski teater

Rimski teater, znan tudi kot El Teatro Romano, se nahaja ob vznožju trdnjave Alcazaba in je eden izmed redkih ohranjenih rimskih ostankov v Málagi. Kljub temu da sega v prvo stoletje n. š., je bil odkrit šele v 50. letih 20. stoletja. Med svojim vrhuncem je bil prekrit s sijočim belim marmorjem in visokimi stebri. A večina dragocenega materiala je bila odnešena s strani Mavrov in uporabljena za gradnjo prej omenjene trdnjave Alcazaba.

Za več informacij kliknite TUKAJ.

Málaga - 10 znamenitosti, ki jih morate obiskati!

Katedrala Málaga

Catedral de Málaga je nedvomno ena izmed najpomembnejših znamenitosti v mestu. Nahaja se v središču Starega mesta in sega v 15. stoletje, ko je bila zgrajena kot nadomestek Velike mošeje. Čeprav jo zaradi pomanjkanja sredstev niso nikoli popolnoma dokončali, je zunanji del katedrale še vedno osupljiv. V kolikor boste vstopili v njeno notranjost, pa vas bo katedrala zaradi visokih stropov in umetniških del še bolj navdušila.

Več informacij najdete TUKAJ.

Málaga - 10 znamenitosti, ki jih morate obiskati!

Botanični vrt La Concepción

Ko boste potrebovali odmor od pohajkovanja po Málagi, obiščite botanični vrt Jardín Botánico-Histórico La Concepción. Ta osupljiv botanični vrt je bil ustvarjen sredi 19. stoletja s strani markiza in markize hiše Loring ter je danes prav tako čudovit kot pred skoraj 200 leti. Sprehodite se skozenj in ugotovili boste, da so tla polna različnih rastlinskih vrst. Tropske, subtropske in sredozemske rastline in cvetlice napolnjujejo zelene površine in delujejo kot prava poslastica za vaše čute.

Za več informacij kliknite TUKAJ.

Málaga - 10 znamenitosti, ki jih morate obiskati!

Tržnica Mercado Atarazanas

Španija je znana po svoji osupljivi kulinariki, zatorej je postanek na tržnici Mercado Atarazanas nujen. Glavna mestna tržnica, Mercado Atarazanas, se nahaja v središču Málage in je vedno polna domačinov, ki iščejo najbolj sveže sestavine. Tukaj boste našli vse vrste dobrot, od sadja, zelenjave, zelišč in začimb do suhomesnatih izdelkov, sirov, svežega mesa in rib. Če imate raje sladko, boste naleteli tudi na veliko sveže pečenih izdelkov, domačih sladkarij, sadnih likerjev in vin iz vseh koncev Španije. Popolno kulinarično doživetje je zagotovljeno!

Málaga - 10 znamenitosti, ki jih morate obiskati!

Picassov muzej

Glede na to, da je Málaga rojstni kraj slavnega slikarja Pabla Picassa je obisk njegovega muzeja eden izmed nepogrešljivih doživetij v mestu. Ta umetniški muzej se nahaja v Starem mestu in gosti fantastično zbirko Picassovih del iz vseh obdobij njegove kariere. Zbirka slik obsega dela od leta 1892 do 1972 in tvori neverjetno predstavitev številnih tehnik in slogov, ki jih je Picasso obvladal.

Več informacij najdete TUKAJ.

Málaga - 10 znamenitosti, ki jih morate obiskati!

Plaža Playa de la Malagueta

Ko ste razpoloženi za lenoben in sproščujoč dan, je preživljanje dneva na plaži pravilna odločitev. Málaga ima le nekaj zalivov, a plaža Playa de la Malagueta je resnično osupljiva. Ta čudovita urbana plaža se ponaša z mehkim zlatim peskom, ki je super za vaše najmlajše. Palme zagotavljajo naravno senco, ob robu promenade pa boste našli razne kavarne, bare in restavracije.

Málaga - 10 znamenitosti, ki jih morate obiskati!

Vodni park Aquamijas

Aquamijas je vodni park v bližini mesta Fuengirola, ki se nahaja približno 30 minut vožnje izven Málage. Ta vodni park je priljubljena destinacija med lokalnimi prebivalci in turisti in bo zagotovo navdušil tudi vaše otroke ne glede na starost. Aquamijas je znan po svojih raznolikih vodnih atrakcijah, ki vključujejo različne tobogane, bazene, slapove in druge vodne igralne površine. Tako vaši otroci kot vi se lahko zabavate in se ohladite v vodi ter preizkusite različne adrenalinske atrakcije.

Za več informacij kliknite TUKAJ.

Málaga - 10 znamenitosti, ki jih morate obiskati!

Delfinarij Selwo Marina

Delfinarij Selwo Marina ne ponuja samo edinstvene interakcije z morskimi živalmi, ampak tudi izobraževalno in zabavno doživetje za celotno družino. Vaši otroci bodo imeli priložnost spoznati različne morske živali, njihovo vedenje in habitat. Poleg srečanj z delfini, pingvini in morskimi levi, delfinarij ponuja tudi različne predstave in demonstracije, kjer bo vaša družina izvedela še več o življenju in obnašanju teh fascinantnih živali.

Več informacij najdete TUKAJ.

Málaga - 10 znamenitosti, ki jih morate obiskati!

Biopark Fuengirola

Nahajajoč se v Fuengiroli je ta živalski vrt popoln za ljubitelje živali. Ta biopark je poseben živalski vrt, saj se osredotoča na ustvarjanje naravnih habitatov za živali, kar omogoča obiskovalcem vpogled v njihove naravne življenjske pogoje. Vaša družina se lahko na brezplačnem vodenem ogledu nauči o široki raznolikosti ptic, sesalcev in plazilcev. To je zagotovo še ena super ideja za popoln družinski izlet!

Za več informacij kliknite TUKAJ.

Málaga - 10 znamenitosti, ki jih morate obiskati!

Nekaj namestitev, ki jih priporočamo v Málagi:

Hotel Boutique Villa Lorena

Teatro Suites Málaga

California

Hotel Brö-Adults Recommended

Top akcije za potovanje v Málago najdete TUKAJ.

Namestitev pa lahko rezervirate TUKAJ.

Z letalom na poti vam nudi pomoč pri iskanju letalskih kart, namestitev ali najemu avtomobila ter ponuja možnost zakupa zdravnika na klic v času potovanja. Več informacij TUKAJ.