RYANAIR za vse odpovedane lete nudi vračilo kupnine v obliki voucherja ali vračilo denarja. Voucher sicer lahko uporabite v enem letu. Če voucherja ne boste uspeli porabiti, vam bodo po izteku enega leta vrnili denar. Pri vračlu denarja je malenkost bolj zakomplicirano.

Obrazec za vračilo denarja

Prišlo je do kar nekaj sprememb na njihovi spletni strani v zadnjih tednih, zato je vse odvisno kdaj ste oddali zahtevek za vračilo denarja. Verjetno ste bili deležni ene izmed spodnjih opcij:

  1. Dobili ste že povrnjen znesek na svoj račun. To je sicer zelo malo verjetno, a nekateri, ki so imeli planirano potovanje v začetku marca, so že prejeli vračilo.
  2. Oddali ste zahtevek za vračilo denarja, namesto tega pa dobili številko voucherja in mail.
  3. Oddali ste zahtevek za vračilo denarja, a z njihove strani še niste prejeli ničesar.

Kako naprej?

Verjetno bi želeli stopiti v kontakt z Ryanairom in ne želite zapraviti premoženja za večurno telefonsko čakanje na prostega agenta. Priporočamo, da Ryanair kontaktirate preko njihovega Live Chat-a, kjer boste lahko v živo spremljali čez koliko minut boste na vrsti. Je popolnoma brezplačen, na drugi strani pa vas pričakajo prijazni agenti, ne računalniški boti.

RYANAIR LIVE CHAT

Naše izkušnje so odlične in za svoje stranke smo uspeli vse urediti v petnajstih minutah. Vračilo denarja bo sicer izvedeno šele naknadno. Po njihovih informacijah naj bi začeli z vračili šele takrat, ko se odprejo njihove pisarne, forumi po spletu pišejo o juliju in avgustu. Pomembno je, da ste v procesu vračila, če ste prepričani, da voucherja ne boste uspeli izkoristiti oz. ne želite počakati eno leto.

Če le lahko, obdržite voucher

Letalske družbe so se znašle v nezavidljivem položaju, saj si nihče ni niti predstavljal, da bi se lahko letalski promet na globalni ravni popolnoma ustavil. Če bi vseh nekaj milijonov potnikov od Ryanaira zahtevalo vračilo denarja, bi bil propad podjetja verjetno neizogiben. Za zagotovitev obstoja letalske družbe, ki igra vodilno vlogo pri zagotavljanju rekordno nizkih cen letalsk kart, je zato ohranitev voucherjev izjemnega pomena. Če verjamete, da boste v naslednjem letu potovali, in če le lahko, obdržite voucher. Navsezadnje boste dobili vračilo denarja, če ga ne boste izkoristili.

Popolnoma razumljivo je tudi, da nekateri na voucher ne pristanejo. To je navsezadnje tudi vaša pravica. V tem primeru vam priporočamo, da v kontakt z Ryanairom stopite preko Live Chata – dostop ponovno TUKAJ. Do agenta preko Chata lahko dostopate od ponedeljka do petka 7.00-22.00, ob sobotah 9.00-19.00 in nedeljah 10.00-19.00 (po slovenskem času).