Družinska potovanja so nekaj najlepšega. Naučijo nas strpnosti, iznajdljivosti, nas povežejo in ustvarijo spomine, ki se jih nato še dolga leta spominjamo. Da bi vam pomagali najti destinacije primerne za družine, kjer boste ustvarili nepozabne spomine in ki bodo zanimive tako za vas – starše kot za vaše otroke, vam prestavljamo ¨Top 10 destinacij za družine z mlajšimi otroki¨. Ne glede na to ali želite sproščujoč oddih na plaži ali kaj bolj pustolovskega se vedno najdejo sanjske destinacije, ki bodo tako na vas kot na vaših najmlajših pustile poseben pečat.

Druzne destinacije

Bali

Očarljiva destinacija, kjer domuje hinduizem in osupljiva tropska pokrajina, ki očara vsako družino. Ne manjka pa tudi zabavnih dejavnosti, ki bodo zanimale vaše otroke. Od opazovanja opic v njihovem zatočišču v Ubudu, potapljanja pri slapu Gitgit in opazovanja delfinov ob severni obali Balija. Če so vaši otroci navdušeni nad deskanjem, se lahko slednje naučijo na plaži Kuta, kjer bodo angleško govoreči inštruktorji poskrbeli za nepozabno doživetje vaših najmlajših.

Za več informacij o opičjem habitatu v Ubudu kliknite TUKAJ.

Druzne destinacije

Islandija

Ta čudovite dežela ognja in ledu nobenega ne pusti ravnodušnega. Veliko čudes lahko zlahka doživite na enodnevnih izletih iz majhne, otrokom prijazne prestolnice Reykjavík. Z otroki se lahko odpravite do Modre lagune, kjer bodo v toplih vodah zagotovo uživali. Da bo potovanje še toliko bolj zanimivo, lahko vašim najmlajšim zaupate, da je Islandija dom Huldufólk ali ¨skritega ljudstva¨, čarobnih bitij, nevidnih našemu očesu. Lokalni prebivalci verjamejo vanje tako močno, da so bili gradbeni projekti preusmerjeni, da bi se izognili njihovim domnevnim habitatom.

Za več informacij o Modri laguni kliknite TUKAJ.

Druzne destinacije

Kostarika

Kostarika je zaradi svojega ekološkega in avanturističnega turizma v samem svetovnem vrhu. Odličen primer je Monteverde, kjer je približno polovica tega zaščitenega območja ohranjena kot Bosque Eternal de los Niños ali ¨otroški večni gozd¨. To je ogromen odsek deževnega in gorskega zimzelenega gozda, prepredenega s številnimi potkami, ki so odlična priložnost za opazovanje divjih živali. Z otroki se vkrcajte na Sky Tram, gondolo, ki vas bo popeljala skozi gozd do najvišje gore v Monteverde. Sprehodite se tudi čez viseče mostove Sky Walk, ob tem pa opazujte opice in druge redke živalske vrste.

Če se želite povzpeti s Sky Tram kliknite TUKAJ.

Druzne destinacije

Belize

Belize je ena izmed lepših in najvarnejših držav Srednje Amerike, poleg tega pa je enostavna za raziskovanje. Skupaj z barvitim morskim življenjem in čudovitimi plažami, notranjost Belizeja ponuja deževni gozd za super tropsko dogodivščino. Z otroki se lahko odpravite na poldnevno vožnjo s kanujem, kjer se boste zapeljali do ostankov starodavne civilizacije Majev, lahko pa tudi raziskujete vodne podzemne votline Barton Creeka.

Za več informacij o panoramski vožnji s kanujem kliknite TUKAJ.

Druzne destinacije

Rovaniemi, Finska

Le kdo si ne bi želel doživeti prave zimske pravljice? To je mogoče, če le obiščete pravo pravcato Božičkovo deželo. To je edinstvena destinacija, ki ponuja priložnost, da s svojimi otroki odkrivate Božičkove skrivnosti, okrašujete drevesca, pečete piškote in opazujete škratke pri delu. Za aktivno preživljanje zimskih radosti lahko izberete vožnjo s huskiji po čudoviti zimski pokrajini ali pa vožnjo s sanmi, ki jo vlečejo Božičkovi severni jeleni. Poleg tega pa lahko opazujete severni sij in tako bo vaša družinska pravljica še bolj pravljična.

Več informacij o Božičkovi deželi najdete TUKAJ.

Druzne destinacije

Bretanija, Francija

Ta severozahodni del Francije ponuja vse od očarljivih obmorskih letovišč in kampov do oddaljenih zalivov in skalnatih rtov. Saint-Malo ponuja pas čudovitih plaž, ki se raztezajo vzhodno od vijugastih ulic starega obzidanega mesta. Otroci se lahko preizkusijo v jadranju na deski v deskarski šoli Saint-Malo, medtem ko se starši lahko razvajate v eni od bližnjih restavracij. Z otroki lahko obiščete tudi akvarij Saint-Malo, kjer boste lahko občudovali 10.000 rib in drugih morskih bitij. Pojdite na celodnevni ogled Mont Saint-Michela in Saint-Mala ter spoznajte čudovito zgodovino in arhitekturo. Če vas zanima vojaška zgodovina in imate še nekaj prostih dopustniških dni, toplo priporočamo obisk sosednje regije, Normandija, ki vas ne bo pustila ravnodušnih.

Za več informacij o akvariju kliknite TUKAJ.

Druzne destinacije

Maldivi

Morda se zdi, da so Maldivi destinacija medenih tednov, vendar to vsekakor ni res. Večina letovišč je otrokom prijaznih, čeprav je vseeno priporočljivo, da vnaprej preverite, da ne boste z vašo družino pristali med samimi ¨pravkar poročena¨pari. Namestitev v bližini plaže bo super za vaše najmlajše, saj se bodo lahko ure in ure zabavali v belem pesku, skakali v valove in se potapljali v plitvinah. Številni otoki ponujajo najem kajakov in izlete namenjene opazovanju delfinov ter potapljaške tečaje.

Druzne destinacije

Kanada

Toronto je poln otrokom prijaznih dejavnosti, kot so panoramska mestna vožnja s tramvajem, vzpon na znameniti 553 metrov visok CN Tower,  obisk muzeja Royal Ontario, kjer boste videli kosti dinozavrov in primerke domorodnih kanadskih pokrival. Za raziskovanje in potepanje sta odlični Kitajska četrt in bližnja tržnica Kensington. S trajektom se lahko zapeljete do otočkov Toronta, ki predstavljajo svojevrstno dogodivščino. Lahko se odpravite tudi proti jugu do spektakularne kanadske strani Niagarskih slapov ali proti severu do skalnatih otočkov Georgian Baya.

Za enodnevni ogled Niagarskih slapov kliknite TUKAJ.

Druzne destinacije

Turčija

Antalya v južni Turčiji je pravi kraj za zabavo celotne družine. Za plažo Konyaaltı se nahaja Antalya Aquarium, Wildpark, ki je posvečen žuželkam in plazilcem in celo notranji snežni park. Dan lahko preživite v tematskem parku The Land of Legends blizu Antalye, ki se ga bodo vaši otroci še posebej razveselili. Park je namreč poln vznemirljivih voženj, toboganov, spektakularnih predstav, vaše vstopnice, ki jih rezervirate vnaprej, pa vključujejo povratne prevoze.

Za več informacij o parku Land of Legends kliknite TUKAJ.

Druzne destinacije

Škotska

Glavno mesto Škotske, Edinburg, že samo po sebi ponuja izvrstne razglede, skrite kotičke in arhitekturne stvaritve. Edinburg pa je poznan tudi po svojih izvrstnih festivalih, skozi leto se jih namreč zvrsti kar dvanajst. Ti obsegajo vse od pripovedovalskih do znastvenih dogodkov, med najbolj poznanimi pa je festival umetnosti Fringe. Ne zamudite čarobnega vodenega pohoda Harryja Potterja po Edinburgu, mestu, kjer se je rodila ideja o magičnem svetu Harryja Potterja. Otroci lahko preizkusijo svoje znanje z avdio-vizualnim kvizom, poiščejo svojo Hogwartsovo hišo in obiščejo grob Toma Riddla.

Za vpogled v magični svet znamenitega čarovnika Harry Potterja kliknite TUKAJ.

Druzne destinacije

Top akcije za družinska potovanja najdete TUKAJ.

Namestitev za vaše naslednje popotovanje pa lahko rezervirate TUKAJ.

BON VOYAGE!

Z letalom na poti vam nudi pomoč pri iskanju letalskih kart, namestitev ali najemu avtomobila ter ponuja možnost zakupa zdravnika na klic v času potovanja. Več informacij TUKAJ.