Abu Dhabi, glavno mesto Združenih arabskih emiratov, je kot turistična destinacija prava mešanica modernosti in tradicije.

Ponuja razkošne hotele, izjemne restavracije ter obilico možnosti za raziskovanje bogate kulturne dediščine skozi muzeje in galerije. Poleg tega ima obilo čudovitih plaž, kjer se lahko sprostite in uživate ob soncu. Mesto je tudi dom nekaterih impresivnih arhitekturnih dosežkov, ki jih je vredno raziskati.

Preberite si, katerih 10 znamenitosti morate obiskati, ko se boste potepali po Abu Dhabiju.

Velika mošeja šejka Zayeda

Velika mošeja šejka Zayeda je ena največjih in najbolj impresivnih mošej na svetu ter eden najznačilnejših simbolov Abu Dhabija. Ime je dobila po ustanovitelju Združenih arabskih emiratov, šejku Zayedu bin Sultanu Al Nahyanu, katerega vizija je bila ustvariti mošejo, ki bi združevala in slavila islamsko kulturo ter arhitekturno lepoto. Mošeja je veličastna, sestavljena iz marmornih stebrov, bogatih okraskov in obsežnih prostorov za molitev.

Za več informacij kliknite TUKAJ.

Abu Dhabi - 10 znamenisti, ki jih morate obiskati!

Razgledna ploščad 300

Razgledna ploščad 300 ali »Observation Deck at 300« se nahaja na 74. nadstropju stolpnice Etihad Towers. Ta atrakcija ponuja osupljive poglede na mesto Abu Dhabi, Perzijski zaliv in okoliške otoke. Z 300 metri nadmorske višine vam omogoča edinstveno priložnost, da doživite razsežnost mesta. Najlepše je seveda ob sončnem zahodu, saj čudovit pogled na osvetljeno mesto ustvari čarobno izkušnjo, ki jo morate doživeti.

Več informacij najdete TUKAJ.

Abu Dhabi - 10 znamenisti, ki jih morate obiskati!

Trdnjava Al-Hosn

Trdnjava Al-Hosn, znana tudi kot Bela trdnjava, je najstarejša zgradba v Abu Dhabiju in ena najpomembnejših zgodovinskih znamenitosti v ZAE. Trdnjava je bila zgrajena leta 1793 kot sedež vlade in prebivališče vladajoče družine. Notranjost trdnjave Al-Hosn je zdaj muzej, ki sledi zgodovini in kulturi Abu Dhabija po prenovi in modernizaciji. Tukaj lahko uživate v galerijah, ki prikazujejo življenje in zgodovino Abu Dhabija. Trdnjava je znana po osupljivih okrasnih panelih na vratih in oknih ter čudovitih ploščicah v notranjosti.

Za več informacij kliknite TUKAJ.

Abu Dhabi

Ferrari World Abu Dhabi

Ferrari World Abu Dhabi je tematski park, posvečen legendarni italijanski znamki avtomobilov Ferrari. To je prvi tematski Ferrari park na svetu, ki se nahaja na otoku Yas v Abu Dhabiju. Park ponuja široko paleto doživetij in zabave, zato je super priložnost za družine. Prav zaradi prijaznih atrakcij je primeren tudi za najmlajše. Super družinsko doživetje je tako zagotovljeno!

Več informacij najdete TUKAJ.

Abu Dhabi - 10 znamenisti, ki jih morate obiskati!

Emiratski živalski vrt

Emiratski živalski vrt v Abu Dhabiju je privlačna destinacija za družine in ljubitelje živalskega sveta. Ta živalski vrt ponuja širok spekter živalskih vrst, vključno z redkimi belimi tigri, sibirskimi medvedi, lemurji, kenguruji, šimpanzi in drugimi živalskimi vrstami. Poleg ogleda živali lahko uživate v različnih dejavnostih, kot so interaktivni šovi z živalmi, prikaz krmljenja, sprehod s kamelami ipd.

Za več informacij kliknite TUKAJ.

Abu Dhabi

Bolnišnica za sokole

Znana tudi kot Abu Dhabi Falcon Hospital je edinstvena ustanova, posvečena zdravju in dobrobiti sokolov. To je največja klinika za sokole na svetu, kjer skrbijo za te plemenite ptice, ki imajo poseben pomen v kulturi in tradiciji na Bližnjem vzhodu. Za prebivalce Bližnjega vzhoda so sokoli namreč pomemben del lovske tradicije in simbol moči ter ponosa. Bolnišnico lahko obiščete in si zdravljenje sokolov pogledate od bližje.

Več informacij najdete TUKAJ.

Abu Dhabi

Dediščinska vas Abu Dhabi

Abu Dhabi Heritage Village je živi muzej, ki omogoča vpogled v tradicionalno življenje in kulturo Združenih arabskih emiratov. Ta kulturni center prikazuje in ohranja zgodovino, obrti ter življenje v regiji, preden je prišlo do modernizacije in urbanizacije. V vasi lahko vidite rekonstruirane tradicionalne stavbe, kot so bivališča, obrtniške delavnice in trgovine, ki prikazujejo starodavne obrti, kot so izdelava ročnih preprog, lončarstvo, tkanje in izdelava tradicionalnih oblačil.

Za več informacij kliknite TUKAJ.

Abu Dhabi

Oaza Liwa

Liwa je ena največjih in najbolj znanih oaz v Združenih arabskih emiratih, ki se nahaja v puščavi Rub al-Khali v regiji Abu Dhabi. Ta oaza je znana po svoji osupljivi naravni lepoti, zelenih palmah in rodovitnih nasadih. Zaradi svoje geografske lege je Liwa pomembna za pridelavo datljev in drugih surovin. Poleg tega je znana tudi po svoji kulturni dediščini, saj ohranja tradicionalni način življenja in obrti beduinskih skupnosti v regiji. Nepozabna družinska dogodivščina zagotovljena!

Abu Dhabi

Kajakaški izlet med mangrovi

Izleti s kajaki med mangrovi so priljubljena aktivnost v Abu Dhabiju, ki vam omogočajo raziskovanje in doživetje edinstvenega ekosistema mangrov. Mangrovi so obalni ekosistem, ki se nahaja v plitvih vodah in so dom številnim rastlinam in živalim, ki jih lahko opazujete med edinstvenim izletom.

Za nepozabno dogodoviščino kliknite TUKAJ.

Abu Dhabi

Most šejka Zayeda

Omenjeni most je ena najbolj prepoznavnih arhitekturnih znamenitosti v Abu Dhabiju. Ta impresiven most, imenovan po prej omenjenem ustanovitelju ZAE, šejku Zayedu bin Sultanu Al Nahyanu, povezuje mesto Abu Dhabi s celino. Most je znan po svoji edinstveni in sodobni obliki, ki odraža inovativnost ter arhitekturno vizijo. Njegova elegantna krivulja in izjemna oblika so postali prepoznavni simboli mesta. Sprehodite se po mostu, ki združuje estetiko, funkcionalnost in tehnično dovršenost.

Abu Dhabi - 10 znamenisti, ki jih morate obiskati!

Top akcije za potovanje v Abu Dhabi najdete TUKAJ.

Namestitev pa lahko rezervirate TUKAJ.

Z letalom na poti vam nudi pomoč pri iskanju letalskih kart, namestitev ali najemu avtomobila ter ponuja možnost zakupa zdravnika na klic v času potovanja. Več informacij TUKAJ.