Kanada, druga največja država na svetu, je znana po svoji izjemni naravni lepoti, raznolikosti pokrajin in kulturni pestrosti.

Z obsežnimi gozdovi, visokimi gorami, kristalno čistimi jezeri in dolgimi obalami Kanada ponuja raznolike možnosti za raziskovanje.

Preberite si, katerih 10 krajev morate obiskati, ko se boste potepali po Kanadi.

Niagarski slapovi, Ontario

Niagarski slapovi se nahajajo v provinci Ontario v Kanadi, ob meji z ZDA. Gre za eno najbolj znanih naravnih znamenitosti na svetu. Slapovi so sestavljenih iz treh ločenih delov; “Horseshoe Falls”, “American Falls” in “Bridal Veil Falls”. Ogled iz kanadske strani omogoča širok pogled na “Horseshoe Falls”, ki so največji in veljajo za najbolj impresivne. Ne zamudite te izjemne priložnosti in si poglejte to izjemno moč narave od blizu.

Za več informacij kliknite TUKAJ.

Kanada - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Mesto Quebec, Quebec

Mesto Quebec se nahaja v istoimenski provinci Quebec vzhodno od Ontarijskega jezera v Kanadi. Gre za eno najstarejših in najlepših mest v Severni Ameriki, ki se ponaša z edinstveno evropsko atmosfero. Stari del mesta, imenovan Vieux-Québec (Stari Quebec), je obkrožen z zgodovinskimi obzidji in spada pod UNESCO-vo svetovno dediščino. Ozke kamnite ulice, čudoviti trgi, zgodovinske zgradbe in kamnite palače izkazujejo bogato zgodovino in francoski vpliv v tej regiji.

Kanada - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Churchill, Manitoba

Churchill je majhno mesto, ki se nahaja na obali Hudsonovega zaliva v provinci Manitoba v Kanadi. Znano je predvsem kot “Svetovna prestolnica polarnih medvedov”, saj je to eno izmed redkih območij, kjer se divji polarni medvedi približajo naseljem. Poleg medvedov je Churchill znan tudi po belih kitih, severnih jelenih in številnih vrstah ptic. Očarljiva pokrajina in bogata divja narava vas bosta osupnila.

Kanada - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Nacionalni park Banff, Alberta

Nacionalni park Banff se nahaja v kanadski provinci Alberta in je eden najstarejših in najbolj priljubljenih narodnih parkov v Kanadi. Slavi po svoji neverjetni naravni lepoti, ki jo sestavljajo visoke gore, kristalno čista jezera, bujni gozdovi in slikovite doline. Med najbolj znanimi znamenitostmi v parku so jezero Louise, jezero Moraine, gora Cascade in še in še.

Več informacij najdete TUKAJ.

Kanada - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Vancouver, Britanska Kolumbija

Vancouver je mesto, ki se nahaja na jugozahodni obali Kanade, v provinci Britanska Kolumbija. Znan je po svoji izjemni kombinaciji mesta, narave in kulturne raznolikosti. Tu je Stanley Park, eden največjih mestnih parkov na svetu, ki ponuja bujno naravo, sprehajalne poti ob obali, kolesarske steze in izjemne poglede na mestno okolico. Vancouver je znan tudi po svoji kulturni pestrosti in gostoljubju. V raznolikih mestnih četrtih, kot sta Chinatown in Little Italy, se najde prav za vsakega nekaj.

Kanada - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Dolina Okanagan, Britanska Kolumbija

Dolina Okanagan je čudovita regija, znana po svojih slikovitih pokrajinah, sončnih dnevih in izjemnih vinskih posestvih. Nahaja se v notranjosti Britanske Kolumbije v Kanadi. Ker regija slovi po svojem prijetnem podnebju, ji to omogoča raznoliko kmetijsko pridelavo, še posebej pa je znana po vinogradništvu. Okanagan je tako dom številnih vinskih kleti, ki proizvajajo visoko kakovostna vina, vključno s sortami kot sta chardonnay in merlot. Če ste ljubitelji te žlahtne pijače, potem je obisk doline Okanagan obvezen.

Kanada - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Toronto, Ontario

Toronto je največje mesto v Kanadi, glavno mesto province Ontario in eno izmed najbolj multikulturnih mest na svetu. To živahno in dinamično mesto je gospodarsko, kulturno in finančno središče države. Mesto je znano po svojih ikoničnih zgradbah, kot je CN Tower, ki ponuja osupljive razglede na mesto, in po svoji raznoliki arhitekturi. Toronto se ponaša tudi z številnimi kulturnimi ustanovami, kot so umetniški muzeji in gledališča.

Za obisk CN Tower-ja kliknite TUKAJ.

Kanada - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Zaliv Fundy, Nova Scotia

Zaliv Fundy se nahaja na vzhodni obali Kanade, med provincama Nova Scotia in New Brunswick. Znan je po enem najvišjih plimovanj na svetu, saj se plima in oseka v zalivu spreminjata z izjemno hitrostjo. To območje ponuja edinstveno naravno doživetje, saj se plima dviguje in spušča za več kot 16 metrov, kar ustvarja izjemno dinamično okolje za življenje morskih in obalnih organizmov. Poleg tega je zaliv Fundy tudi dom številnim slikovitim skalnatim formacijam.

Kanada

Nacionalni park Jasper, Alberta

Nacionalni park Jasper je eden izmed najlepših narodnih parkov v Kanadi, ki se nahaja v provinci Alberta v kanadskem gorovju Rocky Mountains. Med najbolj znanimi znamenitostmi v Jasperju so jezero Maligne, Spirit Island, slapovi Athabasca in “Columbia Icefield”, ki vključuje ledeniško polje Athabasca, ki predstavlja eno izmed največjih ledenikov v Severni Ameriki.

Več informacij najdete TUKAJ.

Kanada - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Montreal, Quebec

Montreal je drugo največje mesto v Kanadi in glavno mesto province Quebec. Slavi po svoji bogati zgodovini, kulturi in sodobnem urbanem okolju. Mesto je znano po svojem evropskem vplivu, ki ga odražajo zgodovinske zgradbe, ozke ulice Starega Montreala (Vieux-Montréal) in francoščina, ki je prevladujoč jezik v tem delu Kanade.

Kanada - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Top akcije za potovanje v Kanado najdete TUKAJ.

Namestitev pa lahko rezervirate TUKAJ.

Z letalom na poti vam nudi pomoč pri iskanju letalskih kart, namestitev ali najemu avtomobila ter ponuja možnost zakupa zdravnika na klic v času potovanja. Več informacij TUKAJ.