Malezija je dežela kontrastov, ki združuje neskončne tropske plaže, bujne džungle, moderna mesta in bogato kulturno dediščino.

Malezija ponuja raznolike možnosti, od raziskovanja starih templjev do uživanja v kulinaričnih specialitetah na uličnih stojnicah.

Preberite si, katerih 10 krajev morate obiskati, ko se boste potepali po tej čudoviti azijski državi.

Kuala Lumpur

Glavno mesto Malezije, je živahno in sodobno mesto, ki meša raznolike kulturne vplive z urbano atmosfero. Kuala Lumpur je znana po svojima visokima stolpoma Petronas Twin Towers, ki sta nekdaj veljala za najvišja na svetu, še danes pa ponujata osupljiv razgled na mesto. Poleg tega mesto ponuja številne kulturne znamenitosti, vključno s starim delom mesta, imenovanim “Kuala Lumpur Old Town”, kjer lahko doživite lokalno kulturo, okuse in zgodovino.

Za obisk Petronas Twin Towers kliknite TUKAJ.

Malezija - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Otok Sipadan

Je majhen otoček, znan predvsem po svoji izjemni podvodni biodiverziteti in izjemnih možnostih za potapljanje. Nahaja se v malezijskem Borneu, vzhodno od mesta Tawau v malezijski zvezni državi Sabah. Edinstvena značilnost Sipadana je t.i. “Barracuda Point”, kjer se lahko potopite in opazujete impresivne jate barrakud – velikanskih rib.

Malezija - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Nacionalni park Taman Negara

Se nahaja v osrednjem delu Malezije, v zvezni državi Pahang. Je eden najstarejših in največjih nacionalnih parkov v Maleziji, ter je hkrati eden najstarejših deževnih gozdov na svetu. Velja tudi za enega najbolje ohranjenih deževnih gozdov v Aziji. Ta park je obsežen naravni rezervat, ki vas bo zaradi svoje biotske raznovrstnosti, obilja divjih živali in raznolikih aktivnosti naravnost presunil.

Za več informacij kliknite TUKAJ.

Malezija - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Malakka

Je zgodovinsko mesto v Maleziji, ki leži ob zahodni obali polotoka Malakka. To mesto je bilo nekoč pomembno trgovsko središče, ki je bilo pod vplivom različnih kultur in civilizacij. Ta bogata zgodovina se odraža v arhitekturi, kulturi in kulinariki. Staro mestno jedro je bilo razglašeno za UNESCO-vo svetovno dediščino in ponuja edinstveno mešanico portugalske, nizozemske, britanske, kitajske in malajske arhitekture ter kulture.

Za ogled mesta z vodičem kliknite TUKAJ.

Malezija - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Johor Bahru

Je mesto, ki se nahaja na jugu Malezije, ob meji z Singapurjem. Kot eno izmed največjih mest v Maleziji je Johor Bahru pomembno gospodarsko središče, ki privablja tako poslovneže kot tudi turiste. Ponuja kar nekaj turističnih atrakcij, kot so zgodovinske znamenitosti, parki, muzeji in tematski parki. Nekatere izmed znamenitosti so Sultan Abu Bakar Mosque, Royal Abu Bakar Museum, tematski park Legoland Malaysia,…

Za obisk Legolanda kliknite TUKAJ.

Malezija - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Cameron Highlands

Cameron Highlands je čudovit predel v Maleziji, ki je znan po svoji izjemni naravi in prijetnem hladnejšem podnebju. Tu so nahajajo številni čajni nasadi, plantaže z jagodami, gozdovi in cvetlični vrtovi. Nahaja se približno na 1500 metrov nadmorske višine, kar pomeni, da je tam nekoliko hladneje kot v večjem delu Malezije. To območje je zelo priljubljeno med turisti zaradi svojih čudovitih razgledov in možnosti za pohodništvo.

Malezija - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

George Town

George Town je živahno mesto na otoku Penang v Maleziji, ki je znan po svoji bogati zgodovini in kulturni raznolikosti, zaradi svojega ohranjenega kolonialnega arhitekturnega sloga in ulične umetnosti pa je tudi pod UNESCO zaščito. Znano je tudi po bogati kulinarični ponudbi, predvsem ulični hrani, kjer lahko okušate različne jedi iz malezijske, kitajske, indijske in peranakan (mešana kitajsko-malezijska) kuhinje. Ta mešanica okusov je resnično edinstvena in je prava poslastica za vse gurmane.

Za voden ogled mesta z vodičem kliknite TUKAJ.

Malezija - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Langkawi

Je očarljiv otok, ki se nahaja na severozahodni obali Malezije in je znan po svojih čudovitih plažah, tropskih gozdovih in naravnih lepotah. Ta je eden izmed najbolj priljubljenih turističnih destinacij v Maleziji. Otok je precej raznolik – ponuja čudovite peščene plaže, kot sta Pantai Cenang in Pantai Tengah, znan pa je tudi po svoji naravni lepoti, vključno z mangrovami, tropskimi gozdovi in različnimi naravnimi rezervati.

Malezija - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Taiping

Je mesto, ki se nahaja v zvezni državi Perak v Maleziji. To je znano po svoji zgodovini, naravnih lepotah in kulturni dediščini. Ena največjih atrakcij v Taipingu je Taiping Lake Gardens, ki je eden najstarejših in največjih parkov v Maleziji. Ta čudovit park ponuja čudovito okolje za sprostitev, sprehode, piknike in opazovanje ptic. Poleg tega je tu tudi Bukit Larut, gorski vrh, ki ponuja čudovite razglede na okoliške doline in gozdove.

Malezija - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Otoki Perhentian

So čudovit otoški sklop, ki se nahaja na vzhodni obali Malezije, znani po svojih spektakularnih plažah, kristalno čistem morju in bogatem podvodnem življenju. Perhentian Besar in Perhentian Kecil veljata za dva priljubljena otoka med popotniki in ljubitelji potapljanja. Perhentian Kecil je bolj živahen in ponuja več možnosti za počitnikovanje, Perhentian Besar pa je nekoliko bolj sproščen in primeren za tiste, ki iščejo mirnejše okolje.

Malezija - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Top akcije za potovanje v Malezijo najdete TUKAJ.

Namestitev pa lahko rezervirate TUKAJ.

Z letalom na poti vam nudi pomoč pri iskanju letalskih kart, namestitev ali najemu avtomobila ter ponuja možnost zakupa zdravnika na klic v času potovanja. Več informacij TUKAJ.