Algarve je čudovita regija na jugu Portugalske, znana po svojih slikovitih obalah, peščenih plažah in sončnem podnebju.

Sestavljena iz barvitih obmorskih mestec, kot so Faro, Lagos in Albufeira, Algarve ponuja edinstveno kombinacijo zgodovine, kulture in naravne lepote.

Preberite si, katerih 10 krajev morate obiskati, ko se boste potepali po Algarve.

Albufeira

Ozke tlakovane ulice tega zgodovinskega mesta služijo kot opomnik na njeno preteklost in bogato kulturo. Ta tradicionalna vasica obstaja že stoletja in je popolna za tiste, ki v Algarve iščete slikovito destinacijo s številnimi dejavnostmi. Obstaja veliko zanimivosti za raziskovanje, od ikonične ribje tržnice, prijetnih kavarnic in barvitih stavb do razgledov na ocean.

Algarve - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Rt São Vicente

Rt je območje izjemne naravne lepote, ki se nahaja na severozahodni obali regije Algarve. Gre za eno najbolj spektakularnih obmorskih znamenitosti na Portugalskem, ki se ponaša z dramatičnimi oblikami pečin in osupljivimi razgledi na Atlantski ocean. Pokrajina je raznolika, s skalnatimi predelnimi točkami, ki izstopajo v morje, ter zalivi s skritimi peščenimi plažami, ki so idealne za kopanje ali sončenje.

Algarve - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Grad Silves

Zgrajen v 8. stoletju s strani Mavrov, je ta impresiven grad služil za obrambo mesta pred napadi. Njegove stene so zgrajene iz rdečkastega peščenjaka, kar mu daje zanimiv videz. V notranjosti gradu lahko raziskujete različne bivanjske prostore, ko so bivalni stolpi, obzidja in islamske kopeli. Grad je eden najbolje ohranjenih srednjeveških struktur na Portugalskem, zato ga vsekakor obiščite, ko se boste potepali po Algarve.

Več informacij najdete TUKAJ.

Algarve - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Narodni park Ria Formosa

Narodni park Ria Formosa se razprostira preko 60 kilometrov raznolike obale, ki vključuje mokrišča, lagune, sipine, močvirja in še več. To je zatočišče za več kot 200 vrst ptic, vključno s flamingi in čigri. Njegovi kanali in lagune vam omogočajo raziskovanje peščenih plaž in bogatih močvirij, ki so polna naravne pristnosti. S svojo naravno lepoto in kulturno dediščino, vključno z rimskimi ruševinami, je Ria Formosa obvezen cilj na vašem potovanju po Algarve.

Za več informacij kliknite TUKAJ.

Algarve - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Gorovje Monchique

Odkrijte gorovje Monchique, osupljivo naravno mejo med provincama Faro in Beja, ki se razteza ob obali Algarve. Med zelenimi dolinami, stoletnimi oljkami in očarljivimi vasmi boste našli živahno preprogo flore in favne, ki je tej regiji prislužila zaslužen sloves enega najbolj cenjenih naravnih rezervatov v Evropi.

Algarve - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Algar Seco

Algar Seco je osupljiva kamnita tvorba, ki se nahaja v Carvoeiru v regiji Algarve. Ta veličasten kraj vključuje visoke pečine, visoke približno 50-60 metrov, ki so nastale zaradi erozije apnenca in oceanske aktivnosti. Območje je priljubljena turistična atrakcija, s potkami in stopnicami, ki vam omogočajo, da prečkate razčlenjene skale in občudujete razgled na okolico.

Algarve - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Jama Benagil

Jama Benagil se nahaja v bližini vasi Benagil na obali Algarve. Ta impresivna jama je znana po svoji naravni lepoti in edinstveni arhitekturi, vključno z odprtim vrhom, skozi katerega prodre svetloba in ustvarja slikovite podobe v notranjosti jame. Obstaja več načinov, kako si lahko ogledate jamo, bodisi z ladjico bodisi s kajakom. Enkratno doživetje je v vsakem primeru zagotovljeno!

Več informacij najdete TUKAJ.

Algarve - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Faro

Stari del Fara je očarljivi del mesta, ki vsako leto privablja številne turiste. Gre za obzidano mesto, obdano s zaščitnimi obzidji, ki segajo v 16. stoletje in so del njegove bogate zgodovinske kulture. Faro je poln ozko tlakovanih ulic, ki jih krasijo številne kavarne, bari in restavracije. Tukaj si lahko ogledate tudi impozantno katedralo, ki je bila zgrajena v 17. stoletju.

Algarve - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Marina Vilamoura

Z več kot tisoč privezi je ena največjih marin v Evropi in je široko priznana kot srce Vilamoure v regiji Algarve. Obkrožena je z lepo urejenimi vrtovi in bujnimi zelenimi parki, ki ponujajo osupljiv razgled nanjo. Tukaj lahko obiščete bližnje plaže ali pa se prepustite nakupovalni terapiji v eni od mnogih luksuznih trgovin v okolici marine.

Algarve - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Svetilnik Ponta da Piedade

Svetilnik Ponta da Piedade je eden najbolj ikoničnih in priljubljenih svetilnikov v regiji Algarve. Ta ponosno stoji na robu rta, ki izstopa v Atlantski ocean blizu mesta Lagos. Zgrajen je bil leta 1797 po naročilu kralja Jožefa VI., kar ga uvršča med enega najstarejših svetilnikov na Portugalskem. Vzpon nanj ponuja osupljiv panoramski pogled na skalnate pečine in neskončen ocean.

Za več informacij kliknite TUKAJ.

Algarve - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Top akcije za potovanje v Algarve najdete TUKAJ.

Namestitev pa lahko rezervirate TUKAJ.

Z letalom na poti vam nudi pomoč pri iskanju letalskih kart, namestitev ali najemu avtomobila ter ponuja možnost zakupa zdravnika na klic v času potovanja. Več informacij TUKAJ.