Gran Canaria, dragulj Kanarskih otokov, navdušuje s svojimi slikovitimi plažami, vulkanskimi pokrajinami in bogato kulturno dediščino.

Kot priljubljena turistična destinacija v Atlantskem oceanu ponuja popolno mešanico sončenja, raziskovanja narave in uživanja v lokalnih kulinaričnih dobrotah. Od živahnega mesta Las Palmas do skritih naravnih kotičkov otoka, Gran Canaria vedno znova očara svoje obiskovalce.

Preberite si, katerih 10 krajev morate obiskati, ko se boste potepali tam.

Roque Nublo

Roque Nublo je ena izmed najbolj prepoznavnih naravnih znamenitosti na otoku Gran Canaria. Gre za velik naravni skalni stolp, ki se dviga iz vulkanskega terena in doseže višino približno 80 metrov. Nahaja se v notranjosti otoka, v osrednjem delu, in je ena najbolj obiskanih znamenitosti za pohodnike in ljubitelje narave. Roque Nublo je pomemben simbol kanarske kulture in ima tudi zgodovinsko kot tudi versko pomembnost za domačine. Pravzaprav so staroselci Guanchi verjeli, da je Roque Nublo sveti kraj.

Več informacij najdete TUKAJ.

Gran Canaria - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Maspalomaske sipine

Maspalomaske sipine se nahajajo na južnem koncu otoka Gran Canaria in predstavljajo impresiven naravni fenomen, ki ga sestavljajo ogromne peščene sipine, ki se raztezajo ob obali. Te slikovite sipine so rezultat delovanja vetra, ki je skozi tisočletja prenašal in oblikoval droben pesek iz Sahare ter ga odlagal na obali Gran Canarie. Sčasoma so se te peščene sipine oblikovale v različne oblike in velikosti, ustvarjajoč čudovite reliefe in teksture.

Za več informacij kliknite TUKAJ.

Gran Canaria - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Nacionalni park Tamadaba

Je zaščiteno naravno območje na otoku Gran Canaria, ki se nahaja na zahodnem delu otoka. Gre za del obsežnega območja, ki je bilo razglašeno za biosferni rezervat s strani UNESCO-ta leta 2005. Ta park je pomemben del ekološkega sistema otoka in je dom številnim redkim in ogroženim rastlinskim in živalskim vrstam. Znan je po svojih spektakularnih naravnih pokrajinah, kot so strme klifne stene, zelene pokrajine z gostimi gozdovi in bogata biotska raznovrstnost.

Več informacij najdete TUKAJ.

Gran Canaria - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Plaža Anfi del Mar

Plaža Anfi del Mar je ena izmed najbolj znanih in priljubljenih plaž na otoku Gran Canaria, ki se nahaja na južni obali. Gre za umetno ustvarjeno peščeno plažo, ki se ponaša s čudovitim turkiznim morjem in mehkim zlatim peskom. Plaža je del luksuznega turističnega kompleksa Anfi del Mar, ki vključuje tudi apartmajske komplekse, hotele, restavracije, trgovine in različne turistične dejavnosti. Plaža Anfi del Mar je znana po svoji čistosti, urejenosti in široki ponudbi storitev, ki jih ponuja obiskovalcem. Zaradi svojega lagodnega in plitkega morja je primerna za družine z otroki.

Gran Canaria - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Plaža Güi Güi

Je čudovita in odmaknjena peščena plaža, ki se nahaja na zahodni obali otoka Gran Canaria. Ta plaža je ena izmed manj dostopnih plaž na otoku, saj je brez cestnega dostopa in je mogoče do nje priti le peš ali s čolnom. Za tiste, ki se odločite za obisk plaže Güi Güi, je to običajno del avanture, saj morate zanjo prehoditi približno dve do tri ure ali pa se odpeljati s čolnom iz bližnjega pristanišča. Pot do plaže vodi skozi divjo in osupljivo pokrajino, kjer lahko obiskovalci občudujete spektakularne razglede na obalo in gore.

Gran Canaria - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Las Palmas

Glavno mesto Gran Canarie, Las Palmas, ima bogato zgodovino, saj sega vse do časov španskih osvajanj in je že od nekdaj pomembno pristanišče za trgovino med Evropo, Ameriko in Afriko. Danes Las Palmas še vedno ohranja nekaj svoje zgodovinske in kulturne dediščine, ki jo lahko obiskovalci občudujete v starem mestnem jedru, imenovanem Vegueta. Oglejte si tudi grad La Luz, ki je bil zgrajen v 16. stoletju kot obrambna utrdba za zaščito pristanišča in prebivalcev mesta Las Palmas.

Za več informacij kliknite TUKAJ.

Gran Canaria - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Agaete

Čar mesta Agaete, ki je le 30 kilometrov oddaljeno od Las Palmasa, se ne skriva le v njegovi zgodovinski četrti sestavljeni iz belih hiš ali v zanimivi preteklosti, sledi kateri so vidne na pokopališču Maipés. Ob sprehodu skozi Agaete lahko namreč odkrijete še številne druge znamenitosti kot so cerkev La Concepción, Etnografski muzej La Rama in očarljiv vrt Huerto de las Flores.

Gran Canaria - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Cenobio de Valerón

Cenobio de Valerón, umeščen na goro Gallego, obsega več kot 300 votlin različnih velikosti, ki so jih ustvarili staroselci Kanarskih otokov za shranjevanje svojih pridelkov, da bi jih zaščitili pred živalmi, neurji in tatovi. Lokacija je bila leta 1974 razglašena za kulturno zanimivost in je eno najbolj nenavadnih krajev na Kanarskih otokih, ki jih nikakor ne smete zamuditi

Gran Canaria - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Jama Gáldar

Je ena od arheoloških draguljev Gran Canarie in živa priča uporabe jam in t.i. “lavinih cevi” s strani staroselcev. Na akropoli Gáldarja je bilo najdenih približno 60 bivališč, ki bi lahko sprejela več kot 200 ljudi, poleg drugih votlin, ki so bile uporabljene kot grobne komore in zbirna mesta. V primeru Jame Pintada, ki so jo odkrili v 19. stoletju, so v njej našli trupla in gospodinjske predmete. Po obsežnih prilagoditvah je bil tukaj ustanovljen Muzej in Arheološki park Cueva Pintada, ki ga morate obiskati.

Več informacij najdete TUKAJ.

Gran Canaria - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Zabaviščni park Holiday World Maspalomas

Holiday World Maspalomas je priljubljeno zabaviščno središče, ki je kot nalašč za družine z otroki in se nahaja v kraju Maspalomas na otoku Gran Canaria. To je eno izmed največjih zabaviščnih kompleksov na otoku, ki ponuja raznoliko paleto zabavnih dejavnosti za vse starostne skupine. V Holiday World Maspalomas lahko vaša družina uživa v številnih atrakcijah, vključno z vožnjo na vlakcih, vožnjo s kartingom, streljanjem z lokom, itd. Poleg tega je na voljo tudi široka izbira restavracij, barov in trgovin, kjer lahko uživate v družinskem kosilu, prigrizkih in osvežilnih napitkih.

Za več informacij kliknite TUKAJ.

Gran Canaria - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Top akcije za potovanje na Gran Canario najdete TUKAJ.

Namestitev pa lahko rezervirate TUKAJ.

Z letalom na poti vam nudi pomoč pri iskanju letalskih kart, namestitev ali najemu avtomobila ter ponuja možnost zakupa zdravnika na klic v času potovanja. Več informacij TUKAJ.