Kuba je živahna otoška država, ki nudi nepozabno izkušnjo za vse popotnike.

S svojo bogato kulturno dediščino, neokrnjenimi plažami in osupljivimi pokrajinami je Kuba raj za raziskovanje. Toplina in gostoljubnost Kubancev obiskovalcem dajeta občutek dobrodošlice in domačnosti. Od pohajkovanja po gorah do potapljanja v Karibskem morju, Kuba ponuja raznovrstno paleto aktivnosti.

Preberite si, katerih 10 krajev morate obiskati, ko se boste potepali po tej otoški državi.

Havana

Havana, živahna prestolnica Kube, je znana po svoji bogati kulturni dediščini, eklektični arhitekturi in dinamični glasbeni sceni. Barvite ulice in živahna atmosfera mesta zagotavljajo nepozabno doživetje. Od ikoničnega Malecona do zgodovinske “Stare Havane”, je kubanska prestolnica obvezna destinacija za vse popotnike.

Kuba - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Parque Central

Parque Central je idealno mesto za družine z majhnimi otroki, saj se nahaja v samem osrčju Havane. Otroci se lahko igrajo v parku, starši pa se lahko sprostite in uživate v živahni atmosferi. S pogostimi uličnimi nastopi in glasbeniki park ponuja obilo zabave za celotno družino.

Kuba - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Akvarij Havana

Havanski akvarij se nahaja v soseski Miramar in predstavlja vznemirljivo destinacijo za družine z otroki vseh starosti. Akvarij se ponaša z različnimi interaktivnimi razstavami in raznoliko zbirko morskega življenja, ki bo vas in vaše mlade sopotnike naravnost navdušila. Gre za odlično priložnost, da si s svojo družino ogledate čudeže oceana in se poučite o prizadevanjih za ohranjanje morskega ekosistema.

Več informacij o akvariju najdete TUKAJ.

Kuba - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Živalski vrt Havana

Havanski živalski vrt, kjer prebiva več kot 1000 živali, predstavlja še eno super dogodivščino za družine. Vaši otroci bodo imeli priložnost videti različne eksotične živali čisto od blizu, vključno z levi, tigri, opicami in različnimi vrstami ptic. Še ena priložnost za celotno družino, da se poučite o pomembnosti ohranjanja divjine in zaščite ogroženih vrst.

Za več informacij kliknite TUKAJ.

Kuba - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Varadero

Varadero je čudovito letoviško mesto, ki se nahaja na severni obali Kube. Njegove mirne turkizne vode in bele peščene plaže so idealna destinacija za družine, ki si želijo sprostitve na plaži ali vodnih aktivnosti. Starejši otroci se namreč lahko preizkusijo v snorkljanju, kajakaštvu in drugih vodnih športih. Kakorkoli, Varadero ponuja popolno mešanico naravnih lepot in vznemirljivih dogodivščin.

Kuba - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Slap El Nicho

Če vasa družina obožuje pohodništvo in plavanje, potem je to pravi kraj za vas. Slap, ki se nahaja v gorovju Escambray, ponuja slikovito pešpot, ki ni naporna. Naravna lepota tega območja je osupljiva, medtem ko hladna voda nudi osvežujoč oddih. Če želite raziskovati kubansko podeželje, potem tega nikar ne zamudite.

Več informacij o slapu najdete TUKAJ.

Kuba - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Vinales

Vinales je čudovito mesto, ki se nahaja v središču tobakarskega območja Kube in ponuja slikovite razglede na zelene doline, visoke “mogote” in tradicionalne kmetijske skupnosti. Mesto je bilo zaradi edinstvene krajine razglašeno za UNESCO-vo svetovno dediščino. Lahko se odpravite na raziskovanje tobakarskih farm, se učite umetnosti izdelave cigar ali pa se odpravite na slikovito turo s konji.

Kuba - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Trinidad

Trinidad se nahaja v osrčju Kube in je poznan po svoji dobro ohranjeni arhitekturi iz kolonialnega obdobja. Mesto je UNESCO-va svetovna dediščina predvsem zaradi očarljivih tlakovanih ulic, pastelnih hiš in živahne kulturne scene. Trinidad je super destinacija, če želite doživeti bogato kubansko zgodovino in kulturo.

Za voden ogled kliknite TUKAJ.

Kuba - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Tropicana Santiago

Tropicana Santiago je znani kabaret v Santiagu de Cuba, ki zabava goste že več kot 70 let. Živahna predstava vključuje plesalce, pevce in glasbenike v barvitih kostumih, zunanje prizorišče pa dodaja čarobno vzdušje. Predstava je odlična dogodivščina za družine s starejšimi otroki in najstniki, katere bo energija, prezenca in talent nastopajočih naravnost prevzela.

Kuba - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Botanični vrt Cienfuegos

Cienfuegos je slikovito obmorsko mesto na južni obali Kube, znano po svojih čudovitih parkih, umetniški sceni in francoski arhitekturi. Botanični vrt Cienfuegos je obvezna turistična atrakcija za družine, saj ponuja obsežno zbirko rastlinskih vrst iz celega sveta. V njem boste našli tudi čudovite fontane, ribnike in bujne vrtove. Vaši otroci se lahko zabavajo pri odkrivanju vrtov ali pa se igrajo na igriščih.

Več informacij najdete TUKAJ.

Kuba10

 

Kuba vas bo navdušila. Ne glede na to ali potujete kot družina, v paru ali sami, Kuba ima tisti čar, ki prevzame prav vsakega. Top akcije za potovanje na Kubo najdete TUKAJ.

Z letalom na poti vam nudi pomoč pri iskanju letalskih kart, namestitev ali najemu avtomobila ter ponuja možnost zakupa zdravnika na klic v času potovanja. Več informacij TUKAJ.