Sicilija vas s svojo bogato zgodovino, osupljivimi pokrajinami in okusno kulinariko, vsekakor ne bo pustila ravnodušnih.

Prav zaradi tega je otok eden izmed najbolj priljubljenih počitniških destinacij v Italiji. Ne glede na to, ali iščete sproščujoče počitnice na plaži ali avanturistično potovanje skozi starodavne ruševine, Sicilija ponuja za vsakogar nekaj.

V nadaljevanju smo za vas pripravili 10 krajev, ki jih morate obiskati, ko se boste potepali po Siciliji.

Palermo

Palermo je živahno mesto, ki ponuja zanimivo mešanico kulturnih in arhitekturnih čudes. Z bogato zgodovino, ki sega več kot 2700 let nazaj, se Palermo ponaša z mnogimi znamenitostmi, ki bodo zagotovo navdušile tudi vas. Od okrašenih baročnih cerkva do arabsko-normanskih palač je mesto priča kulturni raznolikosti, ki je oblikovala Sicilijo skozi stoletja. Mestni živahni trgi in barvita ulična kultura so prava paša za oči, saj prodajalci prodajajo vse od svežega sadja do del izpod rok obrtnikov.

Sicilija - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Muzej lutk

V Palermu boste našli edinstveno znamenitost, ki je popolna za vaše otroke. To je muzej lutk, ki je namenjen umetnosti sicilijanskega lutkarstva. V njem so številne razstave, ki prikazujejo zgodovino in kulturo te tradicionalne umetnosti. Otroci se lahko udeležijo delavnic izdelovanja lutk in celo predstavijo svoje izdelke v lutkovni predstavi.

Več informacij najdete TUKAJ.

Sicilija - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Kapucinske katakombe

So edinstvena in nekoliko srhljiva znamenitost Palerma, ki pa bo zagotovo navdušila vas in vaše starejše otroke. Katakombe vsebujejo mumificirana telesa tisočih ljudi, ki so si med 17. in 19. stoletjem »prislužili« mumificiranje in si s tem zagotovili svoj »večen« obstoj v katakombah. Oglejte si mumije, preberite številne opise oseb, raziskujte podzemne prehode ali pa si oglejte različne razstave. Ta znamenitost morda ni primerna za majhne otroke, a vi je pa nikar ne zamudite.

Za več informacij kliknite TUKAJ.

Sicilija - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Vulkan Etna

Je zagotovo eno izmed najbolj impresivnih čudes v celotni Italiji. Etna je aktiven vulkan, ki častno poveljuje siciljanskemu otoku. V višino meri kar 3300 metrov, kar obljublja dih jemajoče razglede. Odpravite se na vodene oglede in raziskujte kraterje ter polja lave, ali pa se povzpnite do samega vrha za nepozabno dogodivščino. Vulkan obdajajo tudi čudovite vasice in mesteca, ki so prav tako vredne ogleda. Od slikovite Taormine do zgodovinske Catanie, vulkanske vasice vas vsekakor ne bodo razočarale.

Za voden ogled kliknite TUKAJ.

Sicilija - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Etnaland

je priljubljen vodni in zabaviščni park, ki se nahaja v bližini vulkana Etna. Park ponuja različne atrakcije kot so vožnja z vlakci, spust po vodnih toboganih, valoviti bazeni ipd. Tam ne manjka številnih stojnic s hrano in piknik prostorov, ki vaši družini omogočajo odmor in nabor energije pred nadaljevanjem avanturističnega dne.

Več informacij najdete TUKAJ.

Sicilija - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Taormina

S svojimi čudovitimi pogledi na morje in starodavnim grškim gledališčem, je Taormina eno najbolj očarljivih obmorskih mest na Siciliji. Mesto je zgrajeno na vrhu hriba, s čudovitim razgledom na Jonsko morje in številnimi znamenitostmi za obiskovalce. Starodavno grško gledališče je ena najbolj impresivnih znamenitosti mesta in se danes še vedno uporablja za številne koncerte in predstave. S svojo kulinariko in čudovitim okoljem je Taormina popolna destinacija za vašo družino.

Sicilija - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Plaža Cefalù

Je čudovita plaža, ki se nahaja na severni obali Sicilije. Še posebej je primerna za družine, saj je znana po svojih mirnih vodah in mehkem pesku, ki so popolni za čofotanje in igro mlajših otrok. Če potrebujete okrepčilo, so v bližini številne restavracije in kavarne.

Sicilija - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Agrigento

Agrigento, starodavno mesto pod Unescovo zaščito, je dom nekaterih najimpresivnejših grških ostankov na Siciliji. Oglejte si Dolino templjev, arheološko najdišče, kjer boste našli dobro ohranjene templje, amfiteatre ipd. iz 5. stoletja pred našim štetjem. Zgodovinsko središče samega mesta tudi ponuja številne znamenitosti in spomenike, ki jih ne smete zamuditi. Od srednjeveške cerkve Santa Maria dei Greci do okrašene palače dei Normanni, Agrigento vas vsekakor ne bo pustil ravnodušnih.

Sicilija - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Avanturistični park Madonie

Je avanturistični park na prostem, ki se nahaja v središču gorovja Madonie. Park ponuja številne aktivnosti, kot so zip-line, plezalne stene in viseče pustolovščine. Na voljo so tudi številne pohodniške poti in piknik prostori, ki so kot nalašč za družine, ki raziskujejo naravne lepote tega območja.

Za več informacij kliknite TUKAJ.

Sicilija - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Sirakuze

Sirakuze, nekoč eno najpomembnejših mest v antični Grčiji, danes pa čudovito mesto, ki se bohoti z bogato zgodovino in kulturo. Med številnimi znamenitostmi je starodavno grško gledališče in Dionizijevo uho, velika jama, ki je v antičnih časih služila kot zapor. Zgodovinsko središče mesta je zaradi ozkih uličic s številnimi kavarnami, trgovinami in restavracijami, super za raziskovanje. Obmorska lokacija mesta Sirakuz pa predstavlja priljubljeno destinacijo za vodne športe in druge aktivnosti na prostem.

Sicilija - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

 

Top akcije za potovanje na Sicilijo najdete TUKAJ.

Namestitev pa lahko rezervirate TUKAJ.

Z letalom na poti vam nudi pomoč pri iskanju letalskih kart, namestitev ali najemu avtomobila ter ponuja možnost zakupa zdravnika na klic v času potovanja. Več informacij TUKAJ.