Lefkada, znana tudi kot Lefkas, je čudovit grški otok, ki se nahaja v Jonskem morju.

Lefkada je znana po svoji naravni lepoti, kristalno čistem morju, slikovitih plažah in bogati zgodovinski in kulturni dediščini, ki vas popeljejo v mistično preteklost. Lefkada je ena izmed najbolj priljubljenih grških otokov, ki vas bo zagotovo navdušila.

Preberite si, katerih 10 znamenitosti morate obiskati, ko se boste potepali po Lefkadi.

Plaža Porto Katsiki

Plaža Porto Katsiki je ena najbolj znanih in slikovitih plaž na otoku Lefkada. Nahaja se na južni obali in je znana po svojem kristalno čistem turkiznem morju in dramatični okolici. Plaža je namreč obdana z visokimi klifi, ki ustvarjajo spektakularen pogled. Njen beli pesek in čisto modro morje privabljata številne obiskovalce, zato jo vsekakor morate obiskati tudi vi in vaša družinica.

Lefkada - 10 znamenitosti, ki jih morate obiskati!

Slapovi Nidri

Slapovi Nidri so naravni biser Lefkade in hkrati priljubljena turistična atrakcija. Nahajajo se v bližini istoimenskega letovišča Nidri. Ti slapovi tvorijo slikovite vodne kanale in bazene, obkrožene z bujno vegetacijo. Lahko se sprehodite po urejenih poteh, opazujete čudovito delo narave in uživate v spokojnosti, saj slapovi Nidri predstavljajo idealno destinacijo za sprostitev v naravi.

Lefkada - 10 znamenitosti, ki jih morate obiskati!

Grad Agia Mavra

Grad Agia Mavra je trdnjava, ki se nahaja na jugozahodnem delu otoka Lefkada, blizu glavnega mesta. Ta srednjeveški grad je bil zgrajen za zaščito otoka pred invazijami. Značilnosti gradu so njegovi debeli zidovi, stolpi in izvrstno ohranjena arhitektura. S svojimi najmlajšimi lahko raziskujete notranjost gradu, se sprehodite po obzidju in uživate v panoramskem razgledu na okolico.

Več informacij najdete TUKAJ.

Lefkada - 10 znamenitosti, ki jih morate obiskati!

Samostan Faneromeni Lefkada

Samostan Faneromeni je pomemben verski in kulturni center na otoku. Nahaja se na hribu, z razgledom na mesto Lefkada. Ta samostan, ki ga obdaja mirno okolje, je znan po svoji lepi arhitekturi, zvoniku in čudovitih mozaikih. Obiščete lahko notranjost samostana, kjer se nahajajo verske ikone in relikvije ter se sprehodite po čudovitih vrtovih, ki obkrožajo samostan.

Za več informacij kliknite TUKAJ.

Lefkada - 10 znamenitosti, ki jih morate obiskati!

Plaža Egremni

Plaža Egremni je pravi raj za ljubitelje narave in tiste, ki se želijo umakniti od množice. Ta čudovita peščena plaža se nahaja na zahodni obali Lefkade. Znana je po svojih dramatičnih klifih, ki se dvigajo nad kristalno čistim morjem. Zaradi svoje nedostopnosti je Egremni bolj mirna in manj obljudena plaža, kar vam in vašim najmlajšim omogoča, da se sprostite v idiličnem okolju in zgradite veliko peščenih gradov.

Lefkada - 10 znamenitosti, ki jih morate obiskati!

Svetilnik Doukato

Svetilnik Doukato se nahaja na južnem delu otoka Lefkada in predstavlja eno izmed najlepših točk za opazovanje sončnega zahoda. Ta slikovit svetilnik stoji na pečini, ki je obdana z visokimi klifi in tako ponuja izjemen razgled na morje. Pridite sem, da ujamete čudovite razglede ob sončnem zahodu in uživate v miru tega odmaknjenega kraja.

Lefkada - 10 znamenitosti, ki jih morate obiskati!

Staro mestno jedro Lefkada

Staro mestno jedro Lefkada je zgodovinski del glavnega mesta otoka. Ta slikovit del mesta je poln ozkih uličic, kamnitih hiš in tradicionalnih trgovin. Tukaj se lahko sprehodite skozi številne ulice, občudujete beneško arhitekturo in se sprehajate ob pristanišču, ki je polno tavern in kavarn. Staro mestno jedro Lefkade predstavlja čudovito kombinacijo zgodovine in kulture.

Lefkada - 10 znamenitosti, ki jih morate obiskati!

Arheološko najdišče Nikopolis

Arheološko najdišče Nikopolis se nahaja na celinskem delu otoka. To je starodavno rimsko mesto, zgrajeno v čast zmage nad Kleopatrinim Egiptom. Obiščite razvaline, ki vključujejo gledališče, rimske kopeli, templje in druge zgodovinske zgradbe. Arheološko najdišče Nikopolis je idealna destinacija za vašo družino, če ste ljubitelji zgodovine in si želite odkriti bogato dediščino otoka.

Več informacij najdete TUKAJ.

Lefkada - 10 znamenitosti, ki jih morate obiskati!

Cerkev Sv. Spyridona

Cerkev Sv. Spyridona je ena izmed najpomembnejših verskih zgradb na otoku Lefkada. Ta stara cerkev se nahaja v glavnem mestu otoka. Znana je po svoji slikoviti arhitekturi, barviti notranjosti in prelepem ikonostazu. Oglejte si njeno notranjost in se naužite duhovne atmosfere tega svetega kraja.

Lefkada - 10 znamenitosti, ki jih morate obiskati!

Vasica Nidri

Vasica Nidri je slikovito letovišče, ki se nahaja na vzhodni obali Lefkade. To živahno območje je priljubljeno med turisti zaradi svoje čudovite plaže, restavracij, trgovin in nočnega življenja. Sprehodite se po obmorskem sprehajališču in uživajte v okusni hrani lokalnih restavracij. Nidri je odlična destinacija za tiste, ki iščejo kombinacijo plaže, zabave in aktivnosti na prostem.

Lefkada - 10 znamenitosti, ki jih morate obiskati!

Priporočamo naslednje namestitve na Lefkadi:

3* LEFKAS CITY APARTMENTS & Suites

3* Gkountis Apartments

3* Theros Room

4* Lefkadio Suites

4* Aggelos Apartments & Deluxe Studios

 

 

Top akcije za potovanje v Lefkado najdete TUKAJ.

Namestitev pa lahko rezervirate TUKAJ.

Z letalom na poti vam nudi pomoč pri iskanju letalskih kart, namestitev ali najemu avtomobila ter ponuja možnost zakupa zdravnika na klic v času potovanja. Več informacij TUKAJ.