Maroko, čarobna dežela na skrajnem severozahodu Afrike, vas bo očarala s svojo raznoliko in bogato kulturo.

Vplivi arabske, berberske in evropske dediščine vam bodo ustvarili edinstveno mešanico orientalskega in sodobnega vzdušja. Živahni trgi, ozke uličice medin, slikovite obmorske plaže in izjemna gostoljubnost Maročanov vas bodo naravnost navdušile.

Preberite si, katerih 10 znamenitosti morate obiskati, ko se boste potepali po Maroku.

Marakeš

V Marakešu, čarobnem mestu Maroka, boste doživeli pravo popotniško pravljico. Obiščite čudovito palačo Bahia, kjer vas bodo pričakale bogato okrašene dvorane. Ali pa si oglejte vrtove Jardin Majorelle. V Marakešu boste priča barvitim tržnicam, polnih obrtnikov, ki spretno ustvarjajo tradicionalno umetnost na keramiki ali preprogah.

Za več informacij o Jardin Majorelle kliknite TUKAJ.

Maroko - 10 znamenitosti, ki jih morate obiskati!

Agadir

Agadir je čudovito obmorsko mesto v Maroku, ki je odlična izbira za družinski oddih z otroki. Ima nekaj najdaljših peščenih plaž v državi, saj se kilometri in kilometri peska kar ne končajo. Poleg plaž nudi Agadir tudi sončno vreme skozi vse leto, zato bo zagotovo navdušil tako vas kot vaše otroke.

Maroko - 10 znamenitosti, ki jih morate obiskati!

Rimske ruševine Volubillis

Rimske ruševine Volubillis vas bodo popeljale nazaj v čas antičnega Rima. Med raziskovanjem Volubillisa boste odkrili impresivne ruševine, ki prikazujejo arhitekturo in urbanistični načrt rimskega obdobja. Videli boste ostanke razkošnih stanovanjskih hiš, osupljivih talnih oblog iz mozaikov, trgov, termalnih kopališč in gledališča, ki pričajo o nekdanji veličini in pomembnosti mesta.

Maroko - 10 znamenitosti, ki jih morate obiskati!

Soteska Dadès

Soteska Dadès (pravzaprav vrsta ločenih sotesk) je nastala zaradi reke Dadès in je prehodna po cesti, lokalno poznani po imenu »Pot tisočerih kasb«. Če se boste zapeljali po soteskinih serpentinah, lahko pričakujete edinstvene skalne formacije v različnih barvnih spektrih. Zgodovinske kasbe, utrjena naselja berberskega ljudstva, pa se bodo dvigovala nad dolino, kjer reka potuje skozi nasade palm in mandljevcev.

Maroko - 10 znamenitosti, ki jih morate obiskati!

Pot tisočerih kasb

Pot tisočerih kasb je eden najbolj priporočljivih izletov, ki ga lahko opravite v nekaj dneh. Ta pot vas vodi skozi bujne oaze, edinstvene skalne formacije in tradicionalno arhitekturo, vse do puščave. Začne se v Marakešu in poteka mimo osupljive kasbe Aït Benhaddou, nenavadnih skalnih formacij, znanih kot Opičji prsti v soteski Dadès ter mimo veličastnega kanjona soteske Todra, preden dosežete začetek Sahare. To je čudovita tura, ki združuje zgodovino in naravo ter bo zagotovo pustila brez besed tudi najmlajše člane vaše družine.

Maroko - 10 znamenitosti, ki jih morate obiskati!

Slapovi Ouzoud

Še ena odlična priložnost za enodnevni izlet iz Marakeša je do slapov Ouzoud, ki so največji v severni Afriki. Skozi leta so ti slapovi postali eden najlepših izletov, ki jih lahko opravite v Maroku. Sprehod do slapov ni posebej dolg, zato je idealen za sprehod z otroki. Ko boste tam, boste vsi presenečeni nad ogromnimi slapovi, ki segajo več kot 100 metrov v višino. Poleg tega, pa se pogosto tam zadržujejo tudi opice, kar naredi izlet še toliko bolj poseben.

Maroko - 10 znamenitosti, ki jih morate obiskati!

Puščava Merzouga

Puščava Merzouga in njene neskončne rdeče peščene sipine vas bodo naravnost »sezule«. Poleg tega se lahko odpravite na družinsko jahanje kamel in skupaj opazujete sončni zahod, kar bo naredilo skupne trenutke še bolj čarobne. Na voljo so tudi različni puščavski kampi, ki so dobro opremljeni s stranišči, elektriko in toplo vodo. Obiščete lahko tudi nomadsko naselje, z nomadi popijete čaj in spoznate njihove navade in običaje. Spoznavanje njihovega tradicionalnega načina življenja v teh surovih puščavskih razmerah bo zelo zanimivo za celotno družino.

Maroko - 10 znamenitosti, ki jih morate obiskati!

Casablanca

Casablanca je pristaniško mesto in trgovsko središče ob Atlantskem oceanu v zahodnem Maroku. Francoska kolonialna zapuščina mesta je vidna v arhitekturi središča mesta, ki je mešanica mavrskega sloga in evropskega art decoja. Vsekakor morate obiskati ogromno mošejo Hasana II., ki stoji delno nad vodo in ima 210-metrski minaret, vrh katerega je usmerjen proti Meki.

Več informacij o veličastni mošeji Hasana II. najdete TUKAJ.

Maroko - 10 znamenitosti, ki jih morate obiskati!

Aït Benhaddou

Aït Benhaddou je vasica, ki na prvi pogled deluje, kot da je vklesana v živo skalo. Prav zaradi svoje edinstvenosti je na UNESCO-vem seznamu svetovne dediščine. Ta majhna vasica je lokalno znana kot ighrem (nekaj podobnega obzidani in zaščiteni vasi), ki je bila nekoč uporabljena kot postajališče za trgovce, ki so potovali skozi puščavo. Čeprav tukaj zdaj živi zelo malo ljudi, je zagotovo še vedno vredna ogleda.

Maroko - 10 znamenitosti, ki jih morate obiskati!

Modro mesto Chefchaouen

Modro mesto Chefchaouen, je pravi dragulj v gorovju Rif. To slikovito naselje je znano po svojih čudovitih modrih stavbah, ki ustvarjajo čarobno vzdušje, po katerem je Maroko prepoznan. Ta edinstvena barvna paleta ustvarja nebeški vtis in ponuja nepozabno vizualno izkušnjo. Poleg svoje barvne lepote ima Chefchaouen tudi bogato zgodovinsko in kulturno dediščino. Občudujte tradicionalne berberske arhitekturne elemente, kot so na primer detajlično okrašena vrata ali posebne keramične ploščice.

Maroko - 10 znamenitosti, ki jih morate obiskati!

 

Najboljši čas potovanja v Maroko: marec – maj, september – november

Vizum: Ne – za vstop in bivanje do 90 dni

Potni list: Da – mora biti veljaven še najmanj 6 mesecev od vstopa v Maroko.

 

 

Top akcije za potovanje v Maroko najdete TUKAJ.

Namestitev pa lahko rezervirate TUKAJ.

Z letalom na poti vam nudi pomoč pri iskanju letalskih kart, namestitev ali najemu avtomobila ter ponuja možnost zakupa zdravnika na klic v času potovanja. Več informacij TUKAJ.