Sejšeli so sinonim za rajsko destinacijo, kjer se bežen dotik s peskom in morjem spremeni v nepozabno doživetje.

Beli peščeni grebeni, obdani z bujno tropsko vegetacijo, ustvarjajo slikovite kulise, ki izgledajo kot iz pravljice. Sejšeli so arhipelag 115 otokov v Indijskem oceanu, kjer boste poleg pristne lepote narave odkrili tudi bogato kulturo in brezhibno gostoljubje lokalnega prebivalstva. Ogledate si lahko plantažo vanilije, destilarno ruma, pridelovalnico biserov ali pa se s trekingom odpravite do najlepših razgledov otočja.

Preberite si, katerih 10 krajev morate obiskati, ko boste raziskovali sanjske Sejšele.

Nacionalni botanični vrt Victoria

Nacionalni botanični vrt, ki se mirno razprostira v neposredni bližini glavnega mesta Sejšelov (Victoria), je pravi naravni biser. Botanični vrt očara obiskovalce s svojo bogato zbirko več kot 280 različnih vrst rastlin, vse od eksotičnih endemičnih vrst do čudovitih okrasnih rastlin. Vrhunec doživetja v tem vrtu je nedvomno srečanje z veličastnimi želvami velikankami, ki jih lahko hranite in si tako ustvarite nepozaben spomin.

Več informacij najdete TUKAJ.

Sejšeli - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Plaža Beau Vallon

Ta plaža je najbolj priljubljena in najbolj obiskana plaža na celotnem otočju Sejšelov. Nahaja se le deset minut vožnje iz središča Victorie. Svetlo bel pesek in kristalno čista turkizna voda ustvarjata slikovit prizor, ki je kot iz razglednice. Tukaj se boste lahko povsem sprostili, uživali v kopanju in v čudovitem sončnemu zahodu. V bližini plaže boste opazili lokalne glasbenike, prodajalce svežega sadja ter različne hotele, ki bodo poskrbeli za udobje in gostoljubje.

Sejšeli - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Victoria

Victoria, glavno mesto Sejšelov, je prava turistična atrakcija in eno izmed najočarljivejših mest v državi. Tu se ulice nikoli ne umirijo, saj so vedno polne življenja, ljudi in avtomobilov, ki hitijo mimo. To mesto je prava paleta trgovin in restavracij, kjer boste zlahka zadovoljili vaše gurmanske brbončice ali pa se prepustili raziskovanju lokalnih trgovin.

Sejšeli - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Pohodniška pot Copolia Trail

Ta 1,4-kilometrska pohodniška pot na otoku Mahé je serija odsekov, ki vas popeljejo skozi nekatere najbolj slikovite dele otoka. Z vrha vas bodo pozdravili osupljivi razgledi na narodni park Ste. Anne Marine in številne belorepke tropske ptice. Ta pot velja za srednje zahtevno, vseeno pa vam ne bi smela vzeti več kot uro časa.

Sejšeli - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Narodni park Ste. Anne Marine

Je slikoviti morski park, ki leži približno 5 km od glavnega otoka Mahé in je sestavljen iz šestih otokov; Ste Anne, Ile Moyenne, Ile Ronde, Ile Longue, Ile Cachee in Ile aux Cerfs. Predstavlja popolno destinacijo za snorkljanje, saj lahko na grebenih odkrivate množice koral vseh oblik, velikosti in barv. Narodni park vsebuje tudi eno največjih območij travnikov morske trave, kjer boste lahko opazovali zelene želve pri hranjenju.

Za več informacij kliknite TUKAJ.

Sejšeli - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Narodni park Morne Seychellois

Na otoku Mahé se razprostira osupljiv narodni park Morne Seychellois, ki zajema več kot 20% površine otoka. Ta čudovit park predstavlja edinstveno kombinacijo bujne tropske džungle, mangrov in mogočnih gora. S svojo dolžino 10 km ter širino med 2 km in 4 km, park ponuja obsežno mrežo poti, ki se raztezajo več kot 15 km. Vloga narodnega parka je zagotoviti zaščito izjemno občutljivega ekosistema pred človeškimi posegi. Morne Seychellois je dom številnim avtohtonim rastlinam in živalim, med katerimi lahko najdete tudi sejšelsko sovo, ki velja za eno izmed najbolj izmuzljivih vrst.

Več informacij najdete TUKAJ.

Sejšeli - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Slap Sauzier

Slap Sauzier je glavni in najlažje dostopen slap na otoku Mahé. Do njega lahko pridete po lahki poti s parkirišča, kar ne traja več kot 5 minut. Pohodniške poti okrog slapu so enostavne, zatorej se lahko brezskrbno potepate naokoli. Pri slapu se lahko tudi kopate in skakate z bližnjih skal, saj je voda dovolj globoka. Na poti do slapa boste opazili tudi domačine, ki prodajajo sveže kokose in prigrizke, ki jih lahko odnesete s seboj.

Sejšeli - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Plaža Grand l’Anse

Plaže na otoku Mahé v splošnem ponujajo raznoliko paleto vodnih športov, vendar pa plaža Grand l’Anse predstavlja izjemo. Namesto tega je le-ta idealna za popolno sprostitev, kjer se lahko cel dan kopate, sončite ali pa se sprehajate. Glavna prednost te plaže je, da boste tukaj redko naleteli na veliko množico ljudi, kar vam omogoča, da se povsem prepustite mirnemu in sproščujočemu vzdušju.

Sejšeli - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Plaža Anse Royale

Plaža Anse Royale se nahaja na južnem delu otoka Mahé in je zaradi kristalne čiste vode zares izjemna destinacija. Gre sicer za majhno plažo, zato se je potrebno zavedati, da se v vrhuncu sezone hitro napolni. Kljub temu pa je plaža Anse Royale vredna obiska, saj velja za eno izmed najboljših destinacij za snorklanje na celotnem otoku Mahé.

Sejšeli - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Otok Eden

Otok Eden je idealen kraj za enodnevni izlet ali pa za obisk pred poletom, saj je relativno blizu letališča. Drugačen je od preostalega Mahéja, saj ima veliko sodobnih objektov in malce »zahodnjaškega« pridiha. Na otoku lahko uživate v restavracijah in barih, nakupujete ali pa prenočite v hotelu.

Sejšeli - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

 

 

Če vam čas dopušča, poleg glavnega otoka Mahé obiščite tudi ostale otoke :

Praslin – Turistična destinacija s številnimi hoteli in letovišči, drugi največji otok Sejšelov, kjer ne manjka lepih plaž, kot sta na primer Anse Lazio in Anse Georgette.

La Digue – Velja za najlepšega od treh glavnih otokov Sejšelov, znan po tem, da na njemu ni avtomobilov; za raziskovanje je v večini potreben najem kolesa, s katerim se popeljete skozi cvetoči tropski raj.

Silhouette – Otok, ki ponuja neokrnjene plaže in naravo ter je hkrati narodni park z najbogatejšo biotsko raznovrstnostjo v celotnem Indijskem oceanu.

Fregate – Edinstvena destinacija, otok zakladov z legendami o piratih; z več kot 10 kilometri cest in sprehajalnih poti lahko udobno raziskujete vse skrite kotičke otoka.

North Island – Otok z veliko mero zasebnosti, s svojimi ekskluzivnimi vilami in pogledi na ocean sredi tropskega raja, odlična lokacija za odklop od stresnega vsakdana.

 

Najboljši čas potovanja: Marec – november, sicer pa se na Sejšele lahko potuje skozi celo leto, saj se kratkotrajne plohe v deževnem obdobju pojavijo večinoma le proti večeru.

Valuta: Sejšelska rupija

Vizum: Ne.

Potni list: Da.

Top akcije za potovanje na Sejšele najdete TUKAJ.

Namestitev pa lahko rezervirate TUKAJ.

Z letalom na poti vam nudi pomoč pri iskanju letalskih kart, namestitev ali najemu avtomobila ter ponuja možnost zakupa zdravnika na klic v času potovanja. Več informacij TUKAJ.