Obala Amalfi je slikovit pas ob obali Sorrentinskega polotoka v Italiji.

S svojo razgibano pokrajino in osupljivimi pogledi na Tirensko morje je to območje eno najlepših na svetu. Rastezajoča se med Salernom in Sorrentom, obala Amalfi obsega 13 čudovitih mest, ki vam ponujajo možnosti raznolikih dogodivščin.

Preberite si, katerih 10 krajev morate obiskati, ko se boste potepali po obali Amalfi.

Pot bogov

Pot bogov velja za najlepšo pohodniško pot na obali Amalfi. Ta pot se razteza od Bomberana do Nocelle, vam pa nudi najlepše razglede na obalo. Pohodniška pot je dolga nekaj čez 6 km in če se boste nanjo odpravili, vas bo vodila skozi starodavna zgodovinska mesta kot sta Bomberano in Nocelle, ruševine in vam ob tem ponujala osupljive razglede.

Obala Amalfi - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Ravello

Mestece Ravello je eno izmed najčarobnejših in najbolj kulturno bogatih krajev na obali Amalfi. Nahaja se visoko na hribu, kar ponuja spektakularne razglede na obalo in Tirensko morje. Ravello je znan po svoji mirni atmosferi, bogati zgodovini ter impresivni arhitekturi. Med glavnimi znamenitostmi Ravela je Villa Cimbrone, zgrajena v 11. stoletju, ki slovi po svoji izjemni arhitekturi, bogati zgodovini ter spektakularnih vrtovih, ter po “terasi neskončnosti”, ki velja za eno najlepših razglednih točk na svetu.

Več informacij o Villi Cimbrone najdete TUKAJ.

Obala Amalfi - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Plaža Furore

Plaža Furore je skriti biser obale Amalfi, znana po svoji edinstveni lokaciji in osupljivi lepoti. Nahaja se v majhnem fjordu, ki se razteza med strmimi pečinami, okoli 25 km južno od mesta Amalfi. Zaradi svoje lege je plaža Furore zelo priljubljena med obiskovalci, ki iščejo mir in oddih od množice turistov. Poleg tega je plaža Furore priljubljena destinacija med ljubitelji potapljanja in snorkljanja zaradi svojih kristalno čistih voda ter bogatega morskega življenja.

Obala Amalfi - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Amalfi

Mestece Amalfi je bilo v srednjem veku pomembno trgovsko središče in eno izmed štirih glavnih morskih republik v Italiji. Ena izmed največjih znamenitosti v Amalfiju je njegova katedrala, imenovana Katedrala sv. Andreja (Duomo di Amalfi). Ta impozantna cerkev, ki sega v 9. stoletje, je bila zgrajena v bizantinskem in arabskem slogu ter predstavlja simbol moči in bogastva Amalfija v srednjem veku.

Obala Amalfi - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Nacionalni park Valle Delle Ferriere

Valle delle Ferriere je nacionalni park, ki se nahaja v notranjosti regije, 5 km stran od mesteca Amalfi. Gre za čudovito naravno območje, polno slapov, opuščenih starodavnih rimskih ruševin in izjemnih razgledov na celoten polotok. Glavna pot parka traja približno tri ure zmerne hoje in jo je mogoče opraviti z vodnikom ali samostojno.

Za več informacij kliknite TUKAJ.

Obala Amalfi - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Otok Procida

Otok Procida je eden najmanjših in najbolj čudovitih otokov v Neapeljskem zalivu v Italiji. Nahaja se med otokoma Ischia in Capri ter je znan po svoji slikoviti pokrajini, barvitih ribiških vasicah, čudovitih plažah in bogati kulturni dediščini. Glavna ribiška vasica na otoku je Marina Corricella, znana po svojih pastelnih barvnih hišah, ozkih uličicah in avtentičnem vzdušju. Tu lahko obiskovalci uživate v svežih morskih sadežih v lokalnih restavracijah ob morju ali pa si privoščite sproščen sprehod ob obali.

Več informacij najdete TUKAJ.

Obala Amalfi - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Arheološko najdišče Paestum

Paestum je bilo eno najpomembnejših grških mest na italijanskem polotoku v antiki. Nahaja se 20 minut vožnje z vlakom južno od Salerna. Nastalo je okrog leta 600 pr. n. št. in je bilo ključno trgovsko središče ter pomembno versko in kulturno središče v tistem času. Najbolj opazen del Paestuma so trije dobro ohranjeni grški templji, ki so bili zgrajeni v 6. in 5. stoletju pr. n. št. Ti templji predstavljajo vrhunec antične grške arhitekture in so impresivni pričevalci bogate zgodovine tega območja.

Za več informacij kliknite TUKAJ.

Obala Amalfi - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Otok Capri

Na otoku Capri si med drugim lahko ogledate tudi Modro jamo, ki je ena najbolj znanih naravnih znamenitosti otoka Capri. Ta spektakularna jama je znana po svoji izjemni modri svetlobi, ki jo ustvarjajo sončni žarki, ko prodrejo skozi vodo in osvetlijo notranjost jame. Jama je že dolgo priljubljena turistična destinacija in še dandanes privablja obiskovalce iz celega sveta. To doživetje izkusite z majhnim čolnom, ki vstopi v magično jamo skozi ozek vhod.

Več informacij najdete TUKAJ.

Obala Amalfi - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Plaža Spiaggia Grande

Spiaggia Grande je glavna plaža v mestu Positano, ki se nahaja na obali Amalfi. To je ena izmed najbolj prepoznavnih in priljubljenih plaž v Positanu ter ponuja slikovito okolje za sprostitev in uživanje ob morju. Spiaggia Grande slovi po svojem čistem turkiznem morju, čudoviti peščeni obali in barvitih mestnih hišah, ki se vzpenjajo po strmih pobočjih okoli plaže. Plaža je idealna destinacija za sproščujoče dneve na soncu, kopanje v toplem morju ali preprosto opazovanje živahnega dogajanja ob obali.

Obala Amalfi - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Atrani

Mesteco Atrani je majhno slikovito mesto na obali Amalfi in najmanjše v celotni Italiji, ki se nahaja le nekaj korakov vzhodno od mesteca Amalfi. Kljub svoji majhnosti je Atrani bogat z zgodovino, kulturo in čudovito arhitekturo, ki privablja obiskovalce, ki iščejo avtentično izkušnjo italijanskega obmorskega življenja. Atrani je znan po svojih ozkih ulicah, kamnitih hišah in slikoviti okolici, ki ustvarjajo pravljično vzdušje. Mesto je obdano z visokimi pečinami in citrusovimi nasadi.

Obala Amalfi - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Top akcije za potovanje na obalo Amalfi najdete TUKAJ.

Namestitev pa lahko rezervirate TUKAJ.

Z letalom na poti vam nudi pomoč pri iskanju letalskih kart, namestitev ali najemu avtomobila ter ponuja možnost zakupa zdravnika na klic v času potovanja. Več informacij TUKAJ.