Santorini je eden najbolj prepoznavnih in očarljivih grških otokov, ki se nahaja v Egejskem morju.

Znamenit je po svojih osupljivih belih hiškah z modrimi kupolami, čudovitih sončnih zahodih in edinstvenih vulkanskih plažah. Otok ponuja bogato zgodovino, vrhunsko kulinariko in nepozabne razglede, kar ga naredi idealno destinacijo za vse vrste popotnikov.

Preberite si, katerih 10 krajev morate obiskati, ko se boste potepali po Santoriniju.

Oia

Oia je najznamenitejša vas na Santoriniju, znana po svojih čudovitih sončnih zahodih, ki privabljajo turiste z vsega sveta. Nahaja se na severnem delu otoka in ponuja očarljive ozke ulice, bele hiške ter številne umetniške galerije, trgovine in restavracije. Sprehodite se po glavni ulici, uživajte v razgledu na kaldero in obiščite starodavni grad, kjer se zbirajo obiskovalci, da ujamejo popoln sončni zahod.

Za super dogodivščino kliknite TUKAJ.

Santorini - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Fira

Fira je glavno mesto Santorinija in srce otoškega življenja. Nahaja se na vrhu klifa in ponuja spektakularne razglede na kaldero, še posebej ob večerih, ko so stavbe osvetljene. Mesto je polno trgovin, restavracij, barov in muzejev, ki ponujajo vpogled v bogato zgodovino otoka. Obiščite arheološki muzej Thira in muzej prazgodovinske Thire, da spoznate zgodovino in kulturo otoka.

Santorini - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Akrotiri

Akrotiri je eno najpomembnejših arheoloških najdišč v Grčiji. Gre za starodavno mesto, ki ga je pokrila vulkanska erupcija okoli leta 1600 pr. n. št. in ga odlično ohranila. Mesto, znano kot “grški Pompeji”, ponuja vpogled v življenje pred več kot 3500 leti. Sprehodite se med ruševinami in odkrijte hiše, freske in predmete, ki pričajo o visoki stopnji civilizacije.

Za obisk muzeja kliknite TUKAJ.

Santorini - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Kamari

Kamari je priljubljeno letovišče na vzhodni obali otoka, znano po svoji dolgi peščeni plaži s črnim vulkanskim peskom. Plaža je idealna za sončenje, plavanje in vodne športe. Ob obali se razprostirajo številne taverne, kavarne in bari, ki ponujajo sproščeno vzdušje in čudovit razgled na Egejsko morje. V Kamari se nahaja tudi odprt letni kino, kjer lahko uživate v filmih pod zvezdami.

Santorini - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Perissa

Perissa je še ena čudovita plaža na Santoriniju, znana po svojem črnem pesku in kristalno čistem morju. Nahaja se južno od Kamarija in ponuja podobne možnosti za rekreacijo in sprostitev. Plaža je dobro opremljena z ležalniki in senčniki, ob obali pa so številne taverne in bari. Za ljubitelje potapljanja je Perissa odlična izhodiščna točka za raziskovanje podvodnega sveta.

Santorini - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Imerovigli

Imerovigli je mirna vas, ki se nahaja na najvišji točki kaldere med Firo in Oio. Znana je po svojih luksuznih hotelih in vilah ter osupljivih razgledih na kaldero in Egejsko morje. Sprehodite se po ozkih ulicah, obiščite cerkev Ai-Stratis in uživajte v panoramskih razgledih. Imerovigli je idealen kraj za romantičen pobeg in sproščujoč oddih.

Santorini - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Rdeča plaža

Rdeča plaža, ki se nahaja v bližini arheološkega najdišča Akrotiri, je ena najbolj nenavadnih plaž na Santoriniju. Značilna je po svojem rdečem vulkanskem pesku in strmih rdečih pečinah, ki ustvarjajo edinstveno in dramatično kuliso. Plaža je priljubljena med turisti, zato priporočamo, da pridete zgodaj zjutraj ali pozno popoldne, da se izognete gneči.

Santorini - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Pyrgos

Pyrgos je zgodovinska vasica, ki se nahaja v notranjosti otoka in ponuja čudovit pogled na celoten Santorini. Sprehodite se po ozkih, tlakovanih ulicah, ki vodijo do vrha hriba, kjer se nahaja starodavni grad in cerkev sv. Georgija. Vasica je polna tradicionalnih tavern in kavarn, kjer lahko okusite lokalne specialitete in uživate v prijetnem vzdušju.

Santorini - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Megalochori

Megalochori je še ena slikovita vasica, ki se nahaja v notranjosti otoka. Znana je po svojih ozkih ulicah, starih cerkvah in očarljivih hišah. Vasica ohranja tradicionalno arhitekturo in ponuja vpogled v življenje na Santoriniju, preden je postal priljubljena turistična destinacija. Obiščite vinske kleti in poskusite lokalna vina, ki so znana po svoji kakovosti.

Santorini - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Vulkanski otoki Nea Kameni in Palea Kameni

Nea Kameni in Palea Kameni sta vulkanska otoka, ki ležita v kalderi Santorinija. Organizirani izleti z ladjo vas popeljejo do Nea Kameni, kjer lahko hodite po vulkanu in uživate v spektakularnih razgledih. Nato se odpravite do Palea Kameni, kjer se lahko kopate v toplih žveplenih izvirih. Ta izlet ponuja edinstveno priložnost, da doživite vulkansko aktivnost in naravne lepote Santorinija.

Za voden izlet kliknite TUKAJ.

Santorini - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Top akcije za potovanje na Santorini najdete TUKAJ.

Namestitev pa lahko rezervirate TUKAJ.

Z letalom na poti vam nudi pomoč pri iskanju letalskih kart, namestitev ali najemu avtomobila ter ponuja možnost zakupa zdravnika na klic v času potovanja. Več informacij TUKAJ.