Kefalonija je grški in hkrati največji otok v Jonskem morju, ki očara z neokrnjeno naravo, kristalno čistim morjem in prijetnim sredozemskim podnebjem.

Otok ponuja sproščeno vzdušje, prijazne domačine in bogato kulturno dediščino, ki se prepleta z očarljivimi vasicami in slikovitimi razgledi. Kefalonija je popolna destinacija za tiste, ki iščete mir, naravno lepoto in avtentično grško izkušnjo.

Preberite si, katerih 10 krajev morate obiskati, ko se boste potepali po Kefaloniji.

Argostoli

Argostoli se nahaja na zahodni obali Kefalonije in je tudi njeno glavno mesto. Mesto je dinamično in živahno, s širokimi ulicami, trgi, restavracijami in trgovinami. Znan je tudi po svoji čudoviti promenadi, imenovani Lithostroto, ki se razteza ob obali in ponuja priložnost za prijetne sprehode ob morju.

Kefalonija - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Plaža Myrtos

Plaža Myrtos je ena najlepših in najbolj znanih plaž na Kefaloniji ter v celotnem Sredozemlju. Nahaja se na severozahodni obali otoka, približno 30 kilometrov od glavnega mesta Argostoli. Obdana je z visokimi apnenčastimi pečinami, ki ponujajo dih jemajoče razglede, še posebej ob sončnem zahodu. Plaža je dolga in široka, kar omogoča dovolj prostora za obiskovalce, tudi v vrhuncu turistične sezone.

Kefalonija - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Vasica Assos

Assos je slikovita vasica na severozahodni obali Kefalonije, ki očara obiskovalce s svojo pristnostjo in čarom. Leži na majhnem polotoku, obkroženem z mirnimi, turkiznimi vodami in zelenimi griči. Vasica je znana po svojih ozkih, tlakovanih ulicah, barvitih hišah in bujnem rastju, kar ustvarja idilično sredozemsko vzdušje. Prepustite se sproščeni atmosferi ob obali, kjer so razporejene tradicionalne taverne, ki ponujajo sveže morske jedi in lokalne specialitete.

Kefalonija - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Plaža Emplisi

Je slikovita plaža na jugovzhodni obali otoka Kefalonija. Čeprav ni tako znana kot nekatere druge plaže na otoku, kot je na primer Myrtos, je Emplisi priljubljena med tistimi, ki iščejo mirno in manj obljudeno okolje. Plaža je znana po kristalno čistem morju in skalnatih formacijah, ki ustvarjajo čarobno kuliso in omogočajo odlične možnosti za snorklanje in raziskovanje podvodnega sveta.

Kefalonija - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Plaža Skala

Je ena izmed najbolj priljubljenih plaž na južni obali otoka Kefalonija. Nahaja se v istoimenskem letovišču Skala, ki je znano po svojih čudovitih plažah in kristalno čistem morju. Plaža Skala ponuja širok pas zlatega peska, ki se nežno spušča v morje, kar ustvarja idealno okolje za družine ter ljubitelje vodnih športov.

Kefalonija - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Jama Melissani

Jama Melissani je ena izmed najbolj osupljivih naravnih znamenitosti na Kefaloniji. Nahaja se na vzhodni strani otoka, blizu mesta Sami. Ta podzemna jama je znana po svojem čudovitem podzemnem jezeru, katerega voda ima neverjeten modro-zelenkast odtenek, ki se čudovito odseva na stenah jame. Najboljši čas za obisk je opoldne, ko je sonce visoko na nebu in svetloba najbolj intenzivno osvetljuje jezero, kar ustvarja spektakularno kuliso.

Za voden ogled kliknite TUKAJ.

Kefalonija - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Old Vlachata

Je eno izmed zanimivejših “mest duhov” na Kefaloniji. Nahaja se na jugozahodnem delu otoka, blizu priljubljenega letovišča Sami. Ta vasica je bila zapuščena po uničujočem potresu leta 1953, ki je prizadel celoten otok. Potres je namreč povzročil obsežno škodo, ki je prisilila prebivalce, da zapustijo svoje domove. Danes Old Vlachata ostaja nenaseljena, vendar ohranja številne ruševine kamnitih hiš, ki pričajo o njenem nekdanjem življenju.

Kefalonija - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Nacionalni park Mt. Ainos

Nacionalni park Mt. Ainos se nahaja na jugovzhodnem delu Kefalonije in je edinstven naravni rezervat, ki zajema goro Ainos, najvišjo goro na otoku in v celotnem Jonskem otočju. S svojim vrhom, ki doseže višino 1628 metrov, je gora Ainos prepoznana po svoji bogati biotski raznovrstnosti in čudovitih naravnih lepotah. Park je znan po svojih gostih gozdovih črnega bora (Abies cephalonica), ki rastejo le na tem območju in jih ni mogoče najti nikjer drugje. Poleg borovcev boste v parku našli tudi druge rastlinske vrste ter bogato favno.

Kefalonija - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Jama Drogarati

Jama Drogarati je ena izmed najbolj impresivnih in turistično obiskanih jam na Kefaloniji. Nahaja se blizu mesta Sami, na vzhodni obali otoka. Stara je več kot 150 milijonov let in je bila odkrita pred približno 300 leti. Jama Drogarati je znana po svoji izjemni geološki strukturi, ki vključuje osupljive stalaktite in stalagmite, ki so nastajali skozi tisočletja. Njene dvorane in hodniki se razprostirajo na več kot 95 metrih globine, glavna dvorana pa je velika približno 900 kvadratnih metrov.

Za voden ogled kliknite TUKAJ.

Kefalonija - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Samostan Agios Gerasimos

Samostan sv. Gerasima je eden najbolj spoštovanih verskih krajev na Kefaloniji. Posvečen je svetemu Gerasimu, zavetniku otoka, ki je tu živel v 16. stoletju. Samostan se nahaja blizu vasi Omala, približno 15 kilometrov jugovzhodno od Argostolija. Samostanski kompleks vključuje cerkev, pa tudi serijo kapelic in drugih zgradb. Obdan je z bujno zelenjem, vinogradi in oljčnimi nasadi, kar ustvarja mirno in sproščujoče vzdušje.

Več informacij najdete TUKAJ.

Kefalonija - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Top akcije za potovanje na Kefalonijo najdete TUKAJ.

Namestitev pa lahko rezervirate TUKAJ.

Z letalom na poti vam nudi pomoč pri iskanju letalskih kart, namestitev ali najemu avtomobila ter ponuja možnost zakupa zdravnika na klic v času potovanja. Več informacij TUKAJ.