Sevilla je čudovito mesto v južni Španiji, znano po svoji bogati zgodovini, kulturi in temperamentnem življenjskem slogu. Leži ob reki Guadalquivir in je prestolnica avtonomne skupnosti Andaluzija.

Preberite si, katerih 10 znamenitosti morate obiskati, ko se boste potepali po Sevilli.

Alcazar

Alcazar v Sevilli je osupljiv arhitekturni kompleks, ki združuje različne sloge, vključno z mavrskim, renesančnim in baročnim. Zgrajen je bil kot mavrska palača v 10. stoletju, kasneje pa je bil preurejen v kraljevo palačo. Danes je Alcazar še vedno v uporabi kot rezidenca španske kraljeve družine, ko ti obiščejo Sevillo. Obisk Alcazarja je izjemno doživetje, ki ponuja vpogled v bogato zgodovino Seville in španske kulture.

Več informacij najdete TUKAJ.

Sevilla - 10 znamenitosti, ki jih morate obiskati!

Sevillska katedrala

Sevillska katedrala, znana tudi kot Katedrala svete Marije, je ena največjih cerkva na svetu in pomembna znamenitost v Sevilli. Zgrajena je na mestu nekdanje mošeje, ki je bila porušena, ko so katoličani osvojili mesto. Notranjost katedrale je prav tako osupljiva, z veličastnimi vitraži, kiparskimi deli in relikvijami. Med najbolj znanimi znamenitostmi v katedrali je grobnica Krištofa Kolumba. Katedrala je bila leta 1987 uvrščena tudi na seznam UNESCO-ve svetovne dediščine zaradi svoje zgodovinske in kulturne pomembnosti.

Za več informacij kliknite TUKAJ.

Sevilla - 10 znamenitosti, ki jih morate obiskati!

Zvonik Giralda

Giralda je znameniti zvonik v Sevilli, ki izvira iz obdobja mavrske vladavine in je postal ena najbolj prepoznavnih znamenitosti mesta. Sprva je bil zgrajen kot minaret mošeje, preden je bil kasneje preurejen v zvonik prej omenjene katedrale. Zvonik Giralda je zgrajen v mešanici mavrske in renesančne arhitekture, kar mu daje edinstven videz. Posebnost zvonika je njegova zgradba, ki se dviga v obliki štirih delov, brez zunanjih stopnic. Namesto tega ima notranje poti, ki so bile prvotno zasnovane za dostop s konji.

Sevilla - 10 znamenitosti, ki jih morate obiskati

Space Metropol Parasol

Space Metropol Parasol je sodobna arhitekturna znamenitost v središču Seville, ki je postala ena izmed najbolj prepoznavnih mestnih ikon. To je velikanska lesena struktura, ki se dviga nad trgom Plaza de la Encarnación. Metropol Parasol je bila zasnovana kot urbani prostor, ki združuje tržnice, restavracije, razstavne prostore in javni trg, ter ponuja razgledno ploščad na vrhu, od koder lahko uživate v panoramskem pogledu na mesto Sevilla.

Več informacij najdete TUKAJ.

Sevilla - 10 krajev, ki jih morate obiskati!

Trg Plaza de España

Plaza de España je ena najbolj ikoničnih znamenitosti v Sevilli in predstavlja izjemno arhitekturno in kulturno bogastvo mesta. Zgrajena je bila za Svetovno razstavo leta 1929 in je delo arhitekta Aníbala Gonzáleza. Je obsežen trg obdan z impresivno polkrožno zgradbo v andaluzijsko-mavrskem slogu, ki ima kanale, mostove in kiparske elemente. Zgradba je izdelana iz opeke, keramike in mavca ter je okrašena s pisanimi ploščicami, ki vsebujejo zgodovinske prizore, mestne grbe in okrasne motive.

Sevilla - 10 znamenitosti, ki jih morate obiskati!

Park Marie Luise

Park Marie Luise je eden najlepših in največjih parkov v Sevilli, ki se nahaja ob reki Guadalquivir. Park je bil nekoč del zasebne lastnine dvorca San Telma, nato pa je bila pretvorjena v javni park. Park je znan po svoji lepi in urejeni pokrajini, ki vključuje obsežne travnate površine, cvetoče vrtove, palmovce, fontane in številne sprehajalne poti. Park Marie Luise je priljubljena destinacija za rekreacijo in sprostitev Seviljanov in obiskovalcev ter je še posebej živahen ob koncu tedna.

Sevilla - 10 znamenitosti, ki jih morate obiskati!

Četrt Triana

Triana je zgodovinsko in kulturno bogata četrt v Sevilli, ki se nahaja na zahodnem bregu reke. To je ena najbolj živahnih in tradicionalnih četrti v mestu, znana po svoji močni flamenco in ceramični tradiciji ter nočnem življenju. Triana je znana tudi po svojih ozkih ulicah, barvitih hišah, tržnici in številnih tapas barih, ki ponujajo pristne andaluzijske jedi. Četrt je polna življenja, zlasti ob koncih tedna, ko se domačini in obiskovalci zberejo v lokalih, da bi uživali v glasbi, plesu in druženju.

Sevilla - 10 znamenitosti, ki jih morate obiskati!

Seviljski sejem

Seviljski sejem (Feria de Sevilla), znan tudi kot Aprilski sejem (Feria de Abril), je eden najbolj znanih in priljubljenih festivalov v Španiji. To je letni festival, ki se odvija v Sevilli in je znan po svoji veseli in živahni atmosferi, tradicionalni glasbi, plesu, hrani in oblačilih. Sejem poteka približno dva tedna, običajno sredi aprila, čeprav se datumi lahko nekoliko spreminjajo. Festival se začne s tradicionalnim prihodom konjeniške parade, znane kot “La Alumbrao”, kjer se mestne ulice napolnijo s konji in jahači v tradicionalnih andaluzijskih oblačilih.

Sevilla - 10 znamenitosti, ki jih morate obiskati!

Arabske kopeli

V kompleksu “Aire de Sevilla” lahko uživate v tradicionalnih arabskih kopelih, ki so sestavljene iz različnih temperaturnih bazenov, masažnih sob, parnih kopeli in relaksacijskih območij. Vsak element kopeli je zasnovan tako, da vam pomaga sprostiti telo in um ter ponovno vzpostaviti ravnovesje. V Španiji so bile arabske kopeli pomemben del vsakdanjega življenja med mavrsko vladavino. Sevilla pa je bila posebej pomembna kot središče mavrske kulture, zato so bile arabske kopeli takrat središče družabnega življenja.

Za več informacij kliknite TUKAJ.

Sevilla - 10 znamenitosti, ki jih morate obiskati!

Casa de Pilatos

Casa de Pilatos je impresivna palača v Sevilli, znana po svoji kombinaciji mudejarske, renesančne in španske arhitekture. Ta palača, ki se nahaja v središču mesta, je bila zgrajena v 15. stoletju in je ena najbolj znamenitih zgodovinskih stavb v Sevilli. Palača je bila dom različnih plemiških družin skozi stoletja, njeno ime pa izvira iz legende, ki pravi, da je prvi lastnik palače, ki je bil na romanju v Jeruzalemu, poskušal reproducirati pot Jezusa Kristusa od obtožbe do križanja. Casa de Pilatos je znana po svojem lepem notranjem dvorišču, ki združuje mudejarske in renesančne elemente, ter po bogati okrašenosti s ploščicami, kipi, fontanami in vrtovi. Palača ima tudi impresivno zbirko umetnosti, vključno s slikami, kiparstvom in drugimi umetniškimi deli.

Več informacij najdete TUKAJ.

Sevilla - 10 znamenitosti, ki jih morate obiskati!

Top akcije za potovanje v Sevillo najdete TUKAJ.

Namestitev pa lahko rezervirate TUKAJ.

Z letalom na poti vam nudi pomoč pri iskanju letalskih kart, namestitev ali najemu avtomobila ter ponuja možnost zakupa zdravnika na klic v času potovanja. Več informacij TUKAJ.