Praga je čudovito mesto, ki se nahaja v središču Češke.

Kot ena najbolj priljubljenih evropskih destinacij privablja obiskovalce s svojo bogato zgodovino, osupljivo arhitekturo in edinstveno atmosfero. Je super destinacija za vse vrste popotnikov in tudi vas ne bo pustila ravnodušnih.

Preberite si, katerih 10 znamenitosti ne smete zamuditi, ko se boste potepali po Pragi.

Karlov most

Karlov most je eden najbolj ikoničnih in obiskanih mostov v Pragi. Ta kamnit most, ki prečka reko Vltavo, je eden najstarejših in najlepših delov zgodovinske arhitekture v mestu. Zgrajen je bil med letoma 1357 in 1402 na ukaz češkega kralja Karla IV. Prvotno je bil namenjen kot pomemben prometni koridor, ki je povezoval Stari trg s češko kraljevo palačo in mestnim središčem.

Praga - 10 znamenitosti, ki jih morate obiskati!

Stari mestni trg

Stari mestni trg je eno izmed najpomembnejših zgodovinskih in kulturnih središč, ki jih nudi Praga. Nahaja se v osrednjem delu starega mestnega jedra in je eden izmed najbolj živahnih in slikovitih trgov v mestu. Tam si oglejte znamenito astronomsko uro, ki je ena najstarejših in najbolj zanimivih astronomskih ur na svetu. Nahaja se na stolpu Stare mestne hiše in privablja številne obiskovalce, ki se zberejo vsako polno uro, da bi videli njeno edinstveno predstavo.

Praga - 10 znamenitosti, ki jih morate obiskati!

Mala Strana

Mala Strana je znana po svoji romantični in baročni arhitekturi, ki jo sestavljajo elegantne palače, cerkve in čudovite zgodovinske zgradbe. Glavni trg na Mali Strani je Malostranske namesti, kjer se nahaja tudi Baročna palača Wallenstein, ki je sedež češkega parlamenta.

Praga - 10 znamenitosti, ki jih morate obiskati!

Vrtovi Wallenstein

Vrtovi Wallenstein so čudovit zeleni kotiček, ki so del Velikopalačnega kompleksa Wallenstein, ki je eden najpomembnejših baročnih kompleksov v Pragi. Vrtovi Wallenstein so bili ustvarjeni v 17. stoletju na pobudo Albrechta Valdštejna, vojnega junaka in slavnega češkega plemiča. Vrtovi so zasnovani v renesančnem in baročnem slogu ter predstavljajo pravo zeleno oazo miru in lepote v središču mesta.

Za več informacij kliknite TUKAJ.

Praga - 10 znamenitosti, ki jih morate obiskati!

Lennonov zid

Ko je bil leta 1980 ubit John Lennon, je ta zid čez noč postal prekrit s spominskimi grafiti. Vsako noč je policija skušala prekriti le-te, a so se naslednji dan znova in znova pojavili. Lennonove ideje so dajale češkemu prebivalstvu upanje pod jarmom komunistične vladavine, zato je ta zid postal simbol svobode.

Praga - 10 znamenitosti, ki jih morate obiskati!

Grad Praga

Grad Praga, znan tudi kot Praški grad je največji srednjeveški gradski kompleks na svetu in eden izmed najpomembnejših znamenitosti v Pragi. Nahaja se na hribu Hradčany, nad mestom, in nudi čudovite razglede na celotno mesto. Grad ima dolgo zgodovino, ki sega v 9. stoletje. Sčasoma je bil prenovljen in razširjen, zato združuje različne arhitekturne sloge, vključno z romanskim, gotičnim, renesančnim in baročnim.

Več informacij najdete TUKAJ.

Praga - 10 znamenitosti, ki jih morate obiskati!

Katedrala Sv. Vida

Katedrala sv. Vida je izjemna gotska cerkev, ki se nahaja v srčiki Gradu Praga. To je ena izmed najpomembnejših verskih in kulturnih znamenitosti v državi ter ena najbolj impresivnih primerkov gotske arhitekture v Evropi. Gradnja katedrale sv. Vida se je začela že v 14. stoletju, a je bila končana šele v 20. stoletju, kar je prispevalo k različnim arhitekturnim vplivom in slogom.

Za več informacij kliknite TUKAJ.

Praga - 10 znamenitosti, ki jih morate obiskati!

Park Letna

Park Letna, je eden izmed največjih in najbolj priljubljenih parkov v Pragi. Nahaja se na hribu Letná, na levem bregu reke Vltave, in ponuja osupljive razglede na mesto. Je priljubljena destinacija za domačine in obiskovalce, ki želijo pobegniti od mestnega vrveža ter uživati v mirni in zeleni okolici. Je super priložnost za družinski popoldanski piknik.

Praga - 10 znamenitosti, ki jih morate obiskati!

Z ladjico čez Vltavo

Izlet z ladjico čez reko Vltavo je ena izmed najboljših in najbolj priljubljenih priložnosti za turiste, da doživijo Prago še iz druge perspektive. Reka Vltava je ena izmed najlepših značilnosti Prage, in ko se odločite za plovbo po njej, vam ponudi edinstveno doživetje. Med vožnjo po Vltavi boste občudovali osupljivo arhitekturo, ki se dviga ob obeh bregovih reke.

Več informacij najdete TUKAJ.

Praga - 10 znamenitosti, ki jih morate obiskati!

Narodni muzej Praga

Praški narodni muzej je eden najpomembnejših kulturnih ustanov na Češkem. Muzej je bil ustanovljen leta 1818 in se nahaja v impresivni neorenesančni stavbi na Vaclavskem trgu. Zgradba muzeja že sama po sebi predstavlja arhitekturni dragulj. Ta muzej hrani bogate zbirke, ki zajemajo širok spekter področij, vključno z zgodovino, umetnostjo, arheologijo, naravoslovjem, etnografijo in antropologijo.

Za več informacij kliknite TUKAJ.

Praga - 10 znamenitosti, ki jih morate obiskati!

 

Nekaj namestitev, ki jih priporočamo:

Safestay Prague Charles Bridge

3* Navratilova Apartments

4* Residence Bologna

4* Metropolitan Old Town Hotel – Czech Leading Hotels

 

Top akcije za potovanje v Prago najdete TUKAJ.

Namestitev pa lahko rezervirate TUKAJ.

Z letalom na poti vam nudi pomoč pri iskanju letalskih kart, namestitev ali najemu avtomobila ter ponuja možnost zakupa zdravnika na klic v času potovanja. Več informacij TUKAJ.