september, 2020

Zakintos – 5 nasvetov in trikov, ki bodo tvoje potovanje naredili še boljše

Letošnje leto je veliki večini spremenilo načrte potovanj. Tudi naše. A poletje smo izkoristili za nam ljubo Grčijo. Tokrat smo odkrivali Zakintos.

Otok je znan predvsem med angleško mladino, ki masovno hodi na jug otoka na poletne zabave. A tudi tisti, ki si želi bolj umirjenega dopusta, bo na Zakintosu našel pravi raj.

Otok ima tudi posebno vlogo pri ohranjanju živalskih vrst, še posebno želve Caretta caretta. Prav na jugu Zakintosa in manjših okoliških otokih ima ta vrsta želve svoje naravno okolje. Želva na peščenih plažah zakoplje svoja jajca, iz katerih se izležejo mlade želvice. Njihova prva naloga je, da se prebijejo do morja in zaplavajo, še predno jih ujamejo ptiči in druge živali. Tu deluje Reševalni center za želve, ki skrbi za pravilno zaščito gnezd in ozaveščanje ljudi o pomembnosti ohranjanja živalskega sveta.

Otok ima na vzhodni in južni strani peščene plaže, na zahodni strani pa je hribovit. Plaže na zahodu so večinoma kamnite, izjeme so nekateri peščeni zalivi, do katerih je največkrat možno dostopati le z morja. Med takimi peščenimi zalivi je tudi najbolj znana plaža na Zakintosu – Navagio Beach ali Shipwreck (to ime je dobila po razbitini ladje, ki leži na plaži).

Da boste lahko Zakintos spoznali, smo vam pripravili 5 nasvetov za najboljše raziskovanje otoka.

1. Do Navagio beach pojdite z ladjico iz pristanišča Porto Vromi Maries in prehitite množico, ki pripluje z juga otoka. Dodaten namig: pojdite na prvi jutranji termin, vstopnice pa kupite šele v pristanišču in ne ob cesti, kjer jih prodajajo dražje.

2. Preživi dan na skriti peščeni plaži Dafni. Slaba, a povsem prevozna cesta, odvrne množico ljudi. Na plaži je nekaj restavracij z odlično morsko hrano.

3. Na razgledno točko Shipwreck se odpravi z avtom in bodi tam pred 9. uro zjutraj. Kasneje kot prideš, dlje boš čakal na vrsto do razgledne točke.

4. Dopoldne preživi na Xigia Beach, popoldne pa na plaži Makris Gialos. Obe plaži ležita na severovuhodni strani otoka.

5. Obišči kamnito plažo Porto Roxa na zahodni strani otoka in večer zaključi v Cross Tavern v kraju Kampi, kjer boš doživel najlepši sončni zahod na Zakintosu.

S klikom na sliko se odpre galerija otoka Zakintos.

Stroški potovanja za 4 osebe (2020)

Ugodne ponudbe za potovanje na Zakintos najdete TUKAJ.

Cene letalskih kart: 70€ na osebo (odvisno od sezone)

Cena namestitve – Porto Giardino apartma z 2 spalnicama v poletni sezoni 336€ za 7 noči – priporočamo!

Najem avtomobila: 131€ za 8 dni

Parkiranje na letališču: 21€

Z letalom na poti vam nudi pomoč pri iskanju letalskih kart, namestitev, najemu avtomobila ali planiranju potovanja ter ponuja možnost zakupa zdravnika na klic v času potovanja. Več informacij TUKAJ.

Ugodne ponudbe letalskih kart in namestitev lahko spremljate TUKAJ.